Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jak z tą obudową? 1-szy sub:)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak z tą obudową? 1-szy sub:)

Co mam:
    alpine SWS-1022D (2 cewki po 2 ohmy, 10 cali, 300w RMS) (prosto z usa, na każdej bramce lotniskowej mnie przez niego trzepali
    wzmacniacz RTO 6002sx plus (mam nadzieje - pochodzi z allegro:()
    mały bagażnik, auto do ktorego łatwiej się włamac niż użyć kluczyka - suzuki swift.

mój pomysł:
    wyżucić koło zapasowe. zbudować pasującą w to miejsce skrzynke zamknieta, 22 mm mdf,
    30,8 litra. otrzymam w ten sposób płaską podłogę w bagażniku. i mieć nadzieje, że utrzyma się zastój w zapotrzebowaniu na koło zapasowe

pytania: czy coś w tej idei jest nie tak? czy mogę zaufać instrukcji obsługi głośnika jeśli chodzi o parametry obudowy - próbowałem coś policzyć programami ale chyba mnie to przerosło.
    (dodane)
    parametry głośnika:
    impendence 2+2 ohm,
    frequency response 30 - 1kh
    spl 85db
    Fs 35 Hz
    Vas 28 l
    Qms 13.86
    Qes 0.67
    Qts 0.64
    Xmax 12.9 mm
    Xmag 14 mm
    inductance 2.84/0.9 mH

mam nadzieje, że kogoś poruszy marny los laika!
    dzięki!

podaj parametry T-S tego głośnika to pewnie ktoś zajmie stanowisko w sprawie Twojego projektu.

Skomentuj

firma jak firma zapowiada sie dobrze.... hmmm pomysł wywalenia koła jest troche ryzykowny.... w zyciu jest tak ze jak cos nam nie jest potrzebne to to mamy a jak sie pozbedziemy to zaraz bedzie potrzebne :P ja bym nie ryzykował

pozdro

Skomentuj

nie wiem czy to jest najlepsze miejsce zamiast tego kola nie wiem jak ono jest usytuoawane. zapewne głośnik bedzie do gory a wiec bedzie sie prodzic i jakis inny syf bedzie do niego wpadac pozatym jakos głupio bedzie cos postawic na tym głośniku

Skomentuj

w wiekszosci sklepow kupisz taki szuwax ktory wpusza sie w przypadku przebicia opony ...mercedes juz od jakiegos czasu stosuje taki wynalazek ...
          co damego glosnika to wyglada fajnie :) kiedys slyszalem glosnik <sub> tej firmy i milo mi sie kojarzy

co do zabudowy to bez TS nikt nic nie poradzi
          a masz zamiar wykozystac wneke pod kolo zapasowe ?

syf bedzie do niego wpadac pozatym jakos głupio bedzie cos postawic na tym głośniku
          to zrobi maskonice z siatki albo kupi gotowa i powlecze ja cienkim materialem zblizonym do reszty zabudowy

Skomentuj

tak ja pisze tato.....kupi popularnego grila na glosnik i pokryje materialem (rajstopa ;-) to nie bedzie zaden syf wpadal..

Skomentuj

A ja nie pochwalam głosnika w miejscu kola zamachowego, łatwo o uszkodzenia, nawet siatka nie pomoze jak brzygnieciesz czyms cięzkim.

Skomentuj

dodałem parametry!

dodałem parametry - to co znalazłem w intruckcji alpine'a - jeśli ktoś mógłby im się przyjrzeć i skontemplować je w pryzmacie zamkniętej obudowy
                dzięki za słowa otuchy - a co do sceptyków - też bym chciał mieć koło zapasowe i wpełni użytkowy bagażnik, niestety nie w polskich realiach:(
                pozdrawiam!

[ Dodano: 2004-10-22, 17:29 ]
                [quote="TatoTurbo"]w wiekszosci sklepow kupisz taki szuwax ktory wpusza sie w przypadku przebicia opony ...mercedes juz od jakiegos czasu stosuje taki wynalazek ...
                co damego glosnika to wyglada fajnie :) kiedys slyszalem glosnik <sub> tej firmy i milo mi sie kojarzy

co do zabudowy to bez TS nikt nic nie poradzi
                a masz zamiar wykozystac wneke pod kolo zapasowe ?

wlaśnie tak, wyrzucam koło, w powstałą przestrzeń umieszczam skrzynie i na nią kłade płyte/deske - dno bagżnika,
                a zamiast koła pianka w spray'u, na dłuższe trasy zawsze można głośnik w domu zostawić:(

Skomentuj

Czaruję...
                X