Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

De lorean 12"

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

De lorean 12"

Witam
    Jakiś czas temu wpadł mi w ręce taki głośnik:
    de lorean DL-350
    12" twincoil
    2*150 watt
    Co to za ustrojstwo? Czy ma ktoś jakieś namiary na informacje o tym modelu?

poszukaj na googlach, jeśli nic nie znajdziesz pozostaje tylko JIG i mierzenie TSów :)

Skomentuj

Na googlach już siedziałem i jest sporo ale o ...... DMC-12 czyli sportowo-luksusowy produkowany przez DeLorean Motor Company w latach 1981 - 1983. Powszechnie znany jako DeLorean, jako że był to jedyny samochód produkowany przez firmę. Rozgłos z filmu Powrót do przyszłości jako wehikuł czasu był pośmiertnym sukcesem auta, produkowanego zaledwie przez trzy lata. Czasami gdzieś pojawi się coś o audio ale o tym modelu nic :(

Skomentuj

z ciekawości - daj fotę :)

Skomentuj

Takero fotki wysłałem Ci na pocztę jeśli to nie kłopot to wstaw jakąś do tematu :) ja chciałem wstawić ale coś mi rozmiar wychodził ok. 100 KB.
          Jak widać głośnik jest po małych przejściach bo brakuje jednej łączówki i kopułka przeciwpyłowa jest wgnieciona , a tak reszta jest OK. Koleś jakiś czas woził głośnik w bagażniku i chciał go wywalić na śmietnik.

Skomentuj

Głośnik raczej mało atrakcyjnie wygląda jeśli mowa o jego konstrukcji, do tego ktoś mu wywalił terminal od jednej cewki - swoją drogą sprawdź czy nie jest spalona.
            Jeśli chcesz coś z nim zrobić to zrób JIGa , zmierz mu ts-y, kup nową kopułke przeciwpyłową i terminal do drugiej cewki, pobaw się i sprzedaj :)

Skomentuj

Dzięki za wstawkę. To ,że wygląd mało atrakcyjny to też zauważyłem ale co tu gadać mam go za free :) .Cewki są dobre bo podpinałem pod wzmacniacz i nawet gra. A co jego dalszego losu to jeszcze pomyślę , brałem też to co napisałeś czyli wstawić terminal ,wymienić kopułkę przeciwpyłową i na alledrogo :)

Skomentuj

mozesz go jeszcze pomierzyc. za 20zl da sie zrobic JIGa i juz masz T-Sy . No chyba ze masz jakas tragiczna karte dzwiekowa, to wtedy tego jeszcze koszt dochodzi. W praktyce zeby cokolwiek zrobic wystarcza SB Live!, a na SB Live 24bit/audigy juz mozna "poszalec"

Skomentuj

To raczej bez nowej karty nie poszaleje :( bo w stacjonarce mam AD1988B High Definition
                  a w laptopie Intel 82801 GBM ICH-M-High Definition Audio Controller :(

Skomentuj

dudi72, dźwiękówka do pc na pci kosztuje ze 30zł, do laptoka na usb około 80.

Skomentuj

Poczytałem sobie o JIGu i dość ciekawa sprawa :) coś trzeba będzie pomyśleć.

Skomentuj

a mi sie nawet glosnik podoba i wydaje mi sie ze ma prawo nawet niezle zagrac. jedyna wada jaka przewiduje to dosc duza skrzynia
                        swoja droga membrana identyczna jak w moim DLSie :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                          swoja droga membrana identyczna jak w moim DLSie :lol:
                          i jak w samplu z chin którego u Irka widziałem :p
                          Sądzę że nie ma tutaj co mówić o tym czy głośnik ma prawo dobrze zagrać czy nie , trzeba wpierw zmierzyć TSy, a potem posłuchać i tyle :p

Skomentuj

takero ta membranka może i podobna (tak samo jak i w lw800) jednak całą reszta w tym chińskim wyrobie wygląda znacznie lepiej

Skomentuj

Kudłaty, żałuj że tego sampla nie widziałeś :)

Skomentuj

a tak wyglądają wnętrzności mniejszej wersji 10" i membrana sie zmienia od spodu

Skomentuj

bass, to jest LW1000? cos niewydaje mi sie :???:

Skomentuj

To niejest lw1000

Skomentuj

no to co to ma wspolnego z tematem?

Skomentuj

To jest mniejsza wersja czyli 10" tego glosnika w temacie :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                        X