powiem szczerze że jak robiłbym paczki z drewna bukowego to nie dawałbym tam takich przetworników....
kiepas sam sobie policz ile kosztował by Cię w tej chwili zakup tego drewna już sezonowanego .....koszt obróbki....
według mnie naprawdę szkoda takich paczek na tesle lub coś ich pokroju.....
obecnie gdy na forum XYS realizuje grupowe zamówienia z Holandii......
a Polink ma naprawdę bardzo dobrą ofertę Seasa i Daytona (niestety w Polsce są mało popularne te firmy bo do tej pory w Polsce ich ceny były kosmiczne bądź w ogóle nie można było ich dostać......a to bardzo bardzo dobre przetworniki) .....za to teraz można zbudować coś naprawdę porządnego za małe pieniążki.....
po prostu żal pchać w te bukowe obudowy takie głośniki..............
tak więc podstawowe pytanie ile masz kasy..... ?
PS ostatnio widziałem coraz więcej pozytywnych opinii o tonsilach: http://www.protonsil.pl/pics/Image/k.../gdn17_100.pdf
oraz GDN 16/50/6 [GTC 16/40/1 8 ohm]
.....może ktoś tutaj ma z nimi jakieś doświadczenie....?
Po 2 nie będzie podłogówek z buku bo niestety może nie starczyć materiału, tym bardziej że jest to drewno z lat 80 a wiadomo jak wtedy się robiło, jedne deski są grubośći 18mm drugie 20 a inne 25. Dodatkowo kilka jest lekko krzywych. Kiedyś powstaną z tego drzewa monitory.
Po 3 nie chcę kupować drogich przetworników na start. Trzeba zacząć od czegoś rozsądnego.
Narazie kupiłem płyty wiórowe 18mm i mdf 22mm i z tego zrobię podłogówki.
[ Dodano: 2008-07-03, 10:46 ]
Zacząłem się brać za podłogówki.
no i wczoraj trochę popracowałem
dzisiaj będe szpachlował i możliwe że oddam fronty do frezowania
Skomentuj