Do dziś wachałem sie między dwoma pierwszymi, ale dzis zobaczyłem tego ostatniego, sprawa pilna bo w następnym tygodniu już kupuje. Z góry dziękuje.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pilna sprawa: ARV104 vs GDWK11/100 vs STX-owy GDWK10/200
Collapse
X
-
sparco, tak sie sklada ze czytalem opinie o gwizdkach stx'a, ale zadna nie odnosila sie do tego konkretnego modelu. wiec, badz laskaw nie wyciagac wnioskow na temat konkretnego modelu, na podstawie opinii o innych modelach. a co jesli sie okaze, ze ten stx dorownuje np. arv'ce? wiem - pewnie powiesz, ze to nie mozliwe...taaaak.
alfred tez jest do kitu, ale ma kilka glosnikow wartych uwagi, dlaczego nie moze byc tak z stx?
Skomentuj
-
sparco jesteś conajmniej dziwny.Piszesz że nie miałeś z kopułkami stx doczynienia a teraz piszesz że to badziew.JAK MOŻESZ WYPOWIEDZIEĆ SIE NA TEMAT CZEGOŚ CZEGO NIE SŁYSZAŁEŚ?.Co z tego że opinie sa takie...Może jednak ta kopułka jest godna uwagi(opinie jak zauważyłeś tyczyły GDWK9-150 stk a nie 10-200).
Skomentuj
-
Czołem.
Czytam temacik i mam ubaw z wypowiedzi ( sorki jesli jacyś "poważni" forumowicze się obużą).
Panowie zdaje sobie sprawy ze kolega nie ma na kasy na głosniki i wybiera z tych wymienionych.
Moze warto zaczekac z wydawaniem kasy na ARV skoro w małych miastach kosztują bagatelne sumy a tonsilek to juz "hi-end". Zobacz co jest na allegro . Popytaj kolegów co jadą do duzego miasta ( np Wrocław, W-wa itp.) byc moze warto kupić komplecik na giełdzie ( za tę samą kwote).
Ja osobiście poszukałem osoby co jeździ zawodowo ( rozwozi trumny :-) i zabrałem się 400km za darmoche do w-wy. Tam kupiłem wszystko o 50% taniej niz u mnie w kaliszu . Za 40-50 zł kupisz tonsilka 10 /100. Głosnik sprawdzony wysoki stosunek cena / jakośc (a o to chyba chodzi . Jesli nie to proponuje vifke) .
JESLI myślisz (jak wielu) ze jak kupisz głosnik który żadko jest kupowany przez miłosników diy to "wyprzedzisz" wszystkich jakością i dokonasz "odkrycia" na miare ....( domyśl się. Wielu bardziej doswiadczonych i OBSŁUCHANYCH W ZESTAWACH miłosników czystości w dźwieku poszukuje jakości za rozsadną cene . 10/200 nie gwarantuje ze bedzie lepszy BYĆ MOZE mocniejszy (spodziewam się ze mniej detaliczny - wieksza masa cewki )
Jak masz mozliwość to 10/100
Skomentuj
-
napiszę jakie jest moje zdanie i nie bierzcie ze mnie przykładu.
STX to badziew, bo co to w ogóle za firma??
Tonsil czy TVM to rozumiem, bo to są firmy z wieloletnim doświadczeniem no i przyznają się że utrzymują jakieś tam normy jakości.
A STX?? Co to w ogóle jest i skąd się wzięło na polskim rynku?? Kto dla nich projektuje głośniki?? Jakich norm się trzymają??
Nie kupuję STXów bo mi się ta firma nie podoba i tyle :P
Skomentuj
-
STX ma pare udanych glosnikow - ale to chyba tak tylko przypadkiem im sie udalo - i ja z tego faktu korzystam. Chodzi oczywiscie o nisko-srednio bo wysokotonowki niestety slyszalem i trudno opisac ich dzwiek... Po prostu graja brzydko i tyle. Juz lepiej zagra Alphard TW302 albo TW401 - mam i nie narzekam - chociaz zawsze mogloby byc lepiej... Ale na wysokotonowke STX'a nigdy sie nie zdecyduje - przynajmniej na te co maja w aktualnej ofercie...
Skomentuj
Skomentuj