Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki ALPHARD co z nich zrobić??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki ALPHARD co z nich zrobić??

Mam głośniki Alpharda SW1203Z i nie wiem jak obliczyć pojemność kolumny, czy obudowa zamknięta czy lepiej z Bass-reflexem??? Czy może mi ktoś odpowiedziec na to pytanie??

www.audiomania.prv.pl ponad to strona glowna tego serwisu i opcja szukaj na forum....

bedziesz wiedzial wiecej niz ja wtedy ;-))

Skomentuj

NAJ NAJ NAJlepszą rzecza bedzie jak sprzedaż ten badziew i jesli już chcesz to kup sobie dwa cw1202c bo to sągłośniki godne swojej niewygurowanej ceny wsadzisz je do zamkniętej obudowy pojemności 80 litrów podłączysz pod wzmacniacz 400 W i bedziesz miał trzesienie domu

Skomentuj

jak narazie to nie mam kupca na to badziewo ale chcialbymcos z tego zrobić!!! Jalą skrzynie mi proponujesz? Zastosowac wytlumienie czy może bez!!?? O i najważniejsze jaką zwrotnice do tego podłączyćć??

Skomentuj

podaj parametry tego glosnika to moze sie cosik wymysli... a co do zwrotki to najlepiej by bylo filtr aktywny zastosowac ...
          pozdro

Skomentuj

wywal go z okna to bedzie dla niego najlepsze
            a jak juz cos to zaaplikuj go w bude closed z 50 l i ciesz sie buczeniem

Skomentuj

mam nadzieje ze Ty nie chcesz z tego zrobic kolumny tylko subwoofer?!

Skomentuj

proponuję władować ten głośnik w jakąś zamkniętą ok. 50l, jakoś estetycznie wykończyć, a potem sprzedać drechowi do poloneza. Bedziesz miał jakieś300% zysku. Jak dodasz otwór to całość będzie warta jakieś 30-50zł więcej.
                pozdro

Skomentuj

Jeżeli już jesteśmy przy alphardach to doradzcie co mam zrobić z Cw1202c który po podkręceniu trochę więcej niz przecięctnie zaczyna wydaać z siebie takie kkkkchchchcrrrrrrrr ? nie wiem co mam robić ! Czy to wina wzmacniacza (2x TDA 7294, trafo 150 2x22V ) czy może to jakieś nieszczelności w obudowie ? Na prawde nie wiem co robić może zmiejszyć obudowe (50x50x50 - taka jest) !!

Skomentuj

masz mostek tda podlaczony pod trafo 150w ?? no to powinienes sie sam domyslec co siada... po prostu zasilanie do wzmaka nie wydala.... proste jasne i logiczne ;]

Skomentuj

A nie odczewpiły się przypadkiem kable od cewki czy coś takiego ?? Bo kolega był dzisiaj u mnie i jak posłuchł to mówił że takie samo coś miał i dał jakiemuś kolesiowi i mu naprawił 1

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
                        proponuję władować ten głośnik w jakąś zamkniętą ok. 50l, jakoś estetycznie wykończyć, a potem sprzedać drechowi do poloneza. Bedziesz miał jakieś300% zysku. Jak dodasz otwór to całość będzie warta jakieś 30-50zł więcej.
                        pozdro
                        a dlaczego dla dresa?? moze jakis brudaslub niedzielny satanista 666 kupi cos takiego do nagłasniania czarnych mszy zazynania kotów psów itp
                        albo biały czarnuch do hip hopu albo gangsta rapu??
                        zygmunt jaki masz samochud, pewnie masz dzianych rodziców i masz niezła fure i na ulicy gardzisz ludzmi bo mają gorszy samochud? ( a moze nie maj ą pieniedzy na inyy???????)
                        ave satan czarnuchy

Skomentuj

aleś sie przyczepił

koledze chodziło nie głownie o poloneza jako złomiaste auto tylko ogólni o drecha kóy małym kosztem chce neiwieaomo czego czyli wsiądzie np w poldka, przyklei dwie nakepki, wrzuci tube za 30 złoty i udaje twardziela

Skomentuj

jak by ci sie kable od cewki oderwaly to raczej bys nic nie uslyszal jedyne co to moga kabelki do cewki uderzac w membrane... mozna nakleic kawalek gabki w miejscu gdzie stukaja kabelki i po problemie a jesli to nie to to sprubuj moze na innym wzmaku ;]
                            pozdro

Skomentuj

A ile tomekk ma ta twoja yamaha rx, i jak przy tym gra i jaką masz wielkość obudowy ?

Skomentuj

tzn zmierzonej moja yamaszka ma ok 86w przy podlaczonych dwoch kolumnach... gra zaje%$scie jestem z niej w 100% zadowolony i nie zaluje zadnej wydanej na nia zlotowki :>
                                a co do obudowy to zalezy do czego... :
                                -do arnow 150 jest ok 16 litrow br
                                -do tesli 312 jest ok 72 litry br
                                -do cw1202c jest pralka 160 litrow zamknieta (ale zejscie w tej budzie jest zaje...fajne ;])
                                pozdro

Skomentuj

co do tego SW to LUKASZ pokaz jeszcze raz to zdjecie to moze kolega sie przekona do czego sie on nadaje:)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X