Mam głośniki Alpharda SW1203Z i nie wiem jak obliczyć pojemność kolumny, czy obudowa zamknięta czy lepiej z Bass-reflexem??? Czy może mi ktoś odpowiedziec na to pytanie??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Głośniki ALPHARD co z nich zrobić??
Collapse
X
-
www.audiomania.prv.pl ponad to strona glowna tego serwisu i opcja szukaj na forum....
bedziesz wiedzial wiecej niz ja wtedy ;-))
-
Jeżeli już jesteśmy przy alphardach to doradzcie co mam zrobić z Cw1202c który po podkręceniu trochę więcej niz przecięctnie zaczyna wydaać z siebie takie kkkkchchchcrrrrrrrr ? nie wiem co mam robić ! Czy to wina wzmacniacza (2x TDA 7294, trafo 150 2x22V ) czy może to jakieś nieszczelności w obudowie ? Na prawde nie wiem co robić może zmiejszyć obudowe (50x50x50 - taka jest) !!
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Zygmuntproponuję władować ten głośnik w jakąś zamkniętą ok. 50l, jakoś estetycznie wykończyć, a potem sprzedać drechowi do poloneza. Bedziesz miał jakieś300% zysku. Jak dodasz otwór to całość będzie warta jakieś 30-50zł więcej.
pozdro
albo biały czarnuch do hip hopu albo gangsta rapu??
zygmunt jaki masz samochud, pewnie masz dzianych rodziców i masz niezła fure i na ulicy gardzisz ludzmi bo mają gorszy samochud? ( a moze nie maj ą pieniedzy na inyy???????)
ave satan czarnuchy
Skomentuj
-
tzn zmierzonej moja yamaszka ma ok 86w przy podlaczonych dwoch kolumnach... gra zaje%$scie jestem z niej w 100% zadowolony i nie zaluje zadnej wydanej na nia zlotowki :>
a co do obudowy to zalezy do czego... :
-do arnow 150 jest ok 16 litrow br
-do tesli 312 jest ok 72 litry br
-do cw1202c jest pralka 160 litrow zamknieta (ale zejscie w tej budzie jest zaje...fajne ;])
pozdro
Skomentuj
Skomentuj