Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co myślicie o tym projekcie??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To bedzie moj pierwszy projekt i wlasnie dlatego szukam cos sprawdzonego.
    3-way byloby idealnie ale nie jestem w stanie tego dokonac, nie mam na ten temat wiedzy.
    Jedynie jakbym dostal totalnego gotowca :P

2-way jest zdecydowanie prostsze i jest pelno projektow.

2.5-way tez jest ciekawe, i tez mnie interesuje, a najbardziej ten projekt akustyka HX2.

Skomentuj

Widze, ze mamy takie same zainteresowania co do projektow. Mnie odradzili ten projekt z racji tego, ze lepiej jest doinwestowac i miec 3 drogi lub zachowac troche pieniedzy i zostac przy 2. Nie ma uzasadnienia finansowego 2.5way ze tak powiem :)

Skomentuj

no wlasnie.
        I pewnie dlatego narazie zostane przy 2-way, moze kiedys cos sie wymysli.

teraz bede mial tylko dylemat ktora z tych dwoch:

HDS 180 Ex + XT25
        M18WH + MDT-29

Skomentuj

Musiałbyś poszukać jakiegoś porównania osoby, która miała oba głośniki, albo może tutaj jest ktoś kto taką wiedza dysponuje.

Skomentuj

Widzisz oba zestawy dosc mocno sie róznia wszystko zalezy jakiej muzyki słuchasz.

Skomentuj

Jeśli słuchasz rock'a, metalu, muzyki progresywnej i elektronicznej - HDS+XT zagrają rewelacyjnie. M18+MDT nie znam.

Skomentuj

no wlasnie slucham glownie techno trance, czarnej muzy, i ogolnie co wpadnie w ucho,
                takze w miare uniwersala muza :P

Skomentuj

Wiec proponuje kupic coś z STXa:]

Skomentuj

Ja słucham trance'u i zdecydowałem się na hds 180EX plus XT25 i teraz czekam na zakończenie zamówień na forum u XYS. Wtedy zacznie się zabawa z dźwiękiem. No i ważne jest, aby dysponować dobrym jakościowo wzmacniaczem.

Skomentuj

Pewnie chłopaki do Techniawki, Hardstylu czy Trancu trzeba mieć wzmacniacz niczym ostatnia konstrukcja Esh0 na diabłach i kolumny SS jak konstrukcja XYS bo inaczej to nam źle basik wybrzmiewa, dźwięk nie odrywa się od kolumn głos DJa nie wypełnia pokoju niczym zapach nowego odświeżacza do powietrza a przejścia nie są szybkie jak kop w dupe. :lol:

Skomentuj

http://www.visaton.de/en/bauvorschla...546/index.html
                        koszta komponentów to około 1000zł plus dechy i wykończenie
                        od tysiaka chyba odejmujemy 20% bo jest wakacyjna promocja

Skomentuj

http://www.visaton.de/en/bauvorschla...586/index.html

Slyszalem ta kostrukcje na visatonach, na glosnikach z najwyzszej polki visatona, i musze powiedziec ze na prawde niesamowicie graly, bardzo konkretne kolumienki.

Ale nie wiem jak graja te kolumny:
                          HDS 180 Ex + XT25
                          M18WH + MDT-29

co do tych ostatnich to mam mozliwosc odsluchania ich (zapewne) u XYS'a - mowa o M18WH + MDT-29. I bede musial z tego skorzystac :)

Skomentuj

Czaruję...
                          X