Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekty TL

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekty TL

Witam Wszytskich :!: Potrzebuje fajnych projekcików 2way na lepszych głośnikach,takich do 1.5kzl(z PL stron)(najlepiej 18cm midwoofer) w układzie TL, interesują mnie gotowe KITy. Dlaczego TL?? Chciałbym miec spore zejscie z małego głośniczka a zarazem szybkosc brzmienia, ale pytanie czy jest sens pchac TL-ke na 18cm w pokoj 24m2 2.7m wys :?:

Fajnym projektem byl KIT visatona na głośnikach Al130+KE25SC lecz wygląda to troszke szpilkowato, dla mnie za smukłe i "za wysokie" jak na głośnik 13cm, bo wygląda on tam jak pierdziawka....

Czy jest sens budowania wogole TL :?: :?:

Bez sprzętu pomiarowego ciężko Ci będzie opanować rezonanse i zwarcia akustyczne.

Skomentuj

maneater89_1989, fajne zejscie kontrola i szybkosc za 1500 zl = moje monitorki chodz powierzchnie masz taka ze nie jestem pewnien czy jakikolwiek 18 cm mw sobie poradzi zastanow sie czy nie lepiej byloby uzyc 20 cm glosnika plus bardzo nisko schodzacego gwizdka np ss D3004/660000

Skomentuj

Fajnie fajnie, wiem ze bez sprzetu pomiarowego nic nie zdziałam :cry: a co do odpowiedzi XYS powiem ze monitorki Twoje bardzo mi sie podobają uwazam je za jedne z najlepszych na forum:!: tylko własnie czy do takiego pokoju takie cos sie nada?? Najlepiej chyba zrobic jakies dobre monitorki na początek a potem suba...a moze tak jak chciałem 3way...

Skomentuj

maneater89_1989, podstawowa sprawa to zdecydowanie się na coś, bardzo ułatwiającą okolicznością jest odwiedzenie okolicznego salonu audio i posłuchanie paru conajmniej kolumn.

Skomentuj

Czaruję...
          X