Ale jak to wygląda, bo sposobów mocowania gwintów w drewnie znam conajmniej 4. Może jakaś fotka albo coś?
I co się krzywo nakręca. Kolec na gwint, czy gwint w obudowę suba?
Nie wiem jak u Ciebie to wygląda, ale kolce w moich kolumnach miały okrągłą nakrętkę z nacięciami na obwodzie. Taką nakrętkę po prostu się wbija w płytę i tyle...
Szymek_1992, wiercisz odpowiedni otwór, następnie wbijasz w ten otwór nakrętkę z wyżłobieniami ( ma siedzieć ciasno ), na koles nakręcasz nakrętke tą płaską ( ona jest kontrą, żeby kolec sam się nie wkręcał/wykręcał ) i kolec razem z tą nakrętką wkręcasz w to, co wbiłeś :P Ustawiasz kolec na żadanej wysokości, dokręcasz nakrętke w stronę kolca - kolec nie ma prawa się ruszyć :]
Otwór musisz wywiercić odpowiedni, żeby "to coś z wyżłobieniami - takie wystające kreseczki " wchodziło do niego ciasno!! Żeby nie wypadło.. Głębokość taka, żeby się zmieściło całe wbić.
Jakie zaś śrubki, w linku do Alledrogo nie widać żadnych innych śrubek ...
No właśnie już na samym początku napisałem że są śrubki, akurat na foto ich nie ma :/
i nie wiem co z nimi zrobić
i od razu mowie ze nie mam aparatu zeby zrobic zdjecie tych srubek
cudny90 Nie jedz kolegi za brak inteligencji tylko wesprzyj albo nie pisz posta(bez urazy)...A Ty Szymek nie wiem jaki masz problem z zamontowaniem kolców :???: Kolec ten co pokazałes na allegro składa sie z 4cześci, podstawki gniazda które masz zamocowac stozka ktore masz wkrecic w gniazdo i jakiejs smiesznej tulejki lub jak kto woli czegos w rodzaju podkładki miedy gniazdem a stozkiem....nawierc otwory o takiej samej srednicy jak gniazdo montarzowe nastepnie wbij te gniazda mloteczkiem w te otworki, spojrz i mniej wiecej na oko ustaw wysokosc wystające czubki gniazd, wkrec kolce postaw na podstawkach i gada lata....Ile Ty masz lat ze nie wiesz jak to zamontowac?? To prostrze jak budowa cepa :razz: :wink:
[ Dodano: 2008-07-20, 20:49 ]
Do kolców jakies srubki masz?? :???: To ja juz Cie nie kapuje, a moze zamontuj to bez srubek albo znajdz na necie jakies kolce podobne do Twoich i pokaz o co Ci kaman :razz: :wink:
Skomentuj