Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolce do kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolce do kolumn

W subwooferze od takero dostałem kolce i tu pytanie jak je zamontować i czy opłaca się montować ??

Głośnik miał być do podłogi a BR z przodu :P

Jeśli głośnik ma być skierowany w stronę podłogi to muszą być kolce. No bo jak inaczej chcesz go postawić, na głośniku? :smile:

Skomentuj

czytaj :P MIAŁ BYĆ po prostu takero nie zamontował i teraz się pytam jak to zamontować ??

Skomentuj

Jeśli nadal ma byc do podłogi, to najlepiej, żeby kolce były tak:

Oczywiście stawiamy sub czubkami kolców do podłogi :)

Skomentuj

dinderi, metalowe? jak tak to gdzie takie wyrwałeś? ;]

Skomentuj

No tak ale jak ma to wmontować ?? bo jest w paczce 4 śrubki 4 kolce i 4 podkładki

Śruby wkręcić w obudowę i na to nakręcić kolce ??
            Przy próbie nakręcania na ''sucho'' nakręcały się krzywo

Skomentuj

Ale jak to wygląda, bo sposobów mocowania gwintów w drewnie znam conajmniej 4. Może jakaś fotka albo coś?
              I co się krzywo nakręca. Kolec na gwint, czy gwint w obudowę suba?

[ Dodano: 2008-07-17, 15:25 ]
              Michał K., metalowe :)
              Opisywałem dokladnie historię tych kolców w tym temacie : http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12497

Skomentuj

kolec na gwint śruby
                fotka nie zabardzo bo nie mam aparatu pod reka

Skomentuj

Nie wiem jak u Ciebie to wygląda, ale kolce w moich kolumnach miały okrągłą nakrętkę z nacięciami na obwodzie. Taką nakrętkę po prostu się wbija w płytę i tyle...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item397298273_...nr10_fakt.html

mam dokladnie takie kolce
                    prosze o nie kasowanie linku

Skomentuj

Szymek_1992, wiercisz odpowiedni otwór, następnie wbijasz w ten otwór nakrętkę z wyżłobieniami ( ma siedzieć ciasno ), na koles nakręcasz nakrętke tą płaską ( ona jest kontrą, żeby kolec sam się nie wkręcał/wykręcał ) i kolec razem z tą nakrętką wkręcasz w to, co wbiłeś :P Ustawiasz kolec na żadanej wysokości, dokręcasz nakrętke w stronę kolca - kolec nie ma prawa się ruszyć :]

Skomentuj

tzn jaki otwór ??
                        Bo mam jeszcze jakieś śrubki do tego ...
                        Otwór o szerokości tej nakrętki od kolca...
                        mam sie przebić na wylot czy jak ??

Skomentuj

Człowieku, czy Ty masz jakąkolwiek wyobraźnię???

Otwór musisz wywiercić odpowiedni, żeby "to coś z wyżłobieniami - takie wystające kreseczki " wchodziło do niego ciasno!! Żeby nie wypadło.. Głębokość taka, żeby się zmieściło całe wbić.

Jakie zaś śrubki, w linku do Alledrogo nie widać żadnych innych śrubek ...

Skomentuj

No właśnie już na samym początku napisałem że są śrubki, akurat na foto ich nie ma :/
                            i nie wiem co z nimi zrobić
                            i od razu mowie ze nie mam aparatu zeby zrobic zdjecie tych srubek

Skomentuj

cudny90 Nie jedz kolegi za brak inteligencji tylko wesprzyj albo nie pisz posta(bez urazy)...A Ty Szymek nie wiem jaki masz problem z zamontowaniem kolców :???: Kolec ten co pokazałes na allegro składa sie z 4cześci, podstawki gniazda które masz zamocowac stozka ktore masz wkrecic w gniazdo i jakiejs smiesznej tulejki lub jak kto woli czegos w rodzaju podkładki miedy gniazdem a stozkiem....nawierc otwory o takiej samej srednicy jak gniazdo montarzowe nastepnie wbij te gniazda mloteczkiem w te otworki, spojrz i mniej wiecej na oko ustaw wysokosc wystające czubki gniazd, wkrec kolce postaw na podstawkach i gada lata....Ile Ty masz lat ze nie wiesz jak to zamontowac?? To prostrze jak budowa cepa :razz: :wink:

[ Dodano: 2008-07-20, 20:49 ]
                              Do kolców jakies srubki masz?? :???: To ja juz Cie nie kapuje, a moze zamontuj to bez srubek albo znajdz na necie jakies kolce podobne do Twoich i pokaz o co Ci kaman :razz: :wink:

Skomentuj

tak wyglada caly zestaw
                                za jakosc zdjec przepraszam

Robione telefonem, SAMSUNG SGH-E530

I się właśnie głowię po co te śrubki ...

Skomentuj

Hmm ja bym te srubki olał a kolce zamocował tak jak kazdy...srubki zostaw na pamiątke :razz: A kolce zamontuj tak jak Ci wszyscy tlumaczą...pozdr

Skomentuj

No ok
                                    Jutro spróbuje :P i zdam relacje jak poszlo :P

Skomentuj

Szymek_1992, może te śrubki są po to, żeby to, co się wbija do obudowy dodatkowo przykręcić - tylko po kiego grzyba takie olbrzymy dali ....

Olej te śrubki i zamontuj kolce po ludzku :)

Skomentuj

Zamieszczone przez maneater89_1989
                                        cudny90Ile Ty masz lat ze nie wiesz jak to zamontowac?? To prostrze jak budowa cepa :razz: :wink:

A lat mam 16 i może dałbym sobie jakoś radę, ale nie wiedziałem co z tymi śrubami

Skomentuj

Czaruję...