Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub na tonsilu gdn 30/60/1

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub na tonsilu gdn 30/60/1

Witam.
    Mam w planach zrobienie 2 subów na ww głośnikach. Czy to ma sens?? Co o tym sądziecie?? Chcę się dosięgnąć rady bardziej doświadczonych ludzi zanim je zakupie :wink: Będą napędzane Technicsem sa-ax710 i współgrać z altusami 140.

Raczej cienki ten głośnik jak na suba.
    Dlaczego akurat 2 suby?? Chyba lepiej zrobić jeden porządny niż 2 badziewia. A poza tym musiałbyś mieć dwie końcówki, żeby te suby napędzić. Wg. mnie nieopłacalne.

Skomentuj

dlaczego 2 suby?? nie mam pojecia tak mi sie jakos ubzdurało będe je napędzał właąnie tym technicsem..chyba je pociągnie co??

[ Dodano: 2008-07-22, 11:16 ]
      gdy kupie lepszy głośnik musze dokupić do niego panel zeby zrobić aktywny a na to na pewno nie bedzie pieniedzy

Skomentuj

to się wstrzymaj i dozbieraj
        Aktywny dobry subwoofer jest naprawdę dobry
        I nie będziesz obciążał tego technicsa

Skomentuj

to moze gdn 30/120 ?? :) i panelik pozniej :) co o takim rozwiazaniu sadzicie??

Skomentuj

Głupota to co chcesz zrobić, lepiej sprzedaj altusy i zrób od nowa kolumny. Bo to co chcesz zrobic kupy sie nie trzyma, a smierdzi jak ona.

Skomentuj

Dokłądnie, sprzedaj altusy i zrób dobre kolummny, przynajmniej arn150 + SC10N. A jak chcesz bardzo suba to moze spróbuj z Beymą 12br70 chociaż GDN30/120, to wcale nie taki zły wybór

Skomentuj

Może zanim zabierzesz się za jakiekolwiek kolumny to napisz w jakim pomieszczeniu to ma grać.

Skomentuj

sprzedarz altusow odpada..podobaja mi sie z wygladu i to jak brzmia :) mialo by to grac w pokoju ok18 m kwadratowych.

[ Dodano: 2008-07-22, 23:12 ]
                  ŁukaszN Beymna tez odpada tyle funduszy to nie mam )

Skomentuj

jesli podoba ci sie jak graja to po co ten subwoofer?

Skomentuj

Zamieszczone przez Caleb
                      jesli podoba ci sie jak graja to po co ten subwoofer?
                      zawsze chcialem zbudowac suba..planuje to juz od dluzszego czasu. Nie mowie ze altusy daja malo basu ale chce go miec wiecej :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X