Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podróba??? :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Podróba??? :)

Wiatam Panów ,Panie i Tych no jak im tam :P
    Ostatnio buszuje po "Serwisie Aukcyjnym Allegro QXL Poland (jakby ktos niewiedział)"
    w poszukiwaniu nowych przetworników akustycznych odtwarzajacych góre pasmo czestotliwosci potocznie znacyc "cykaczami" "gwizdkami" "piszczałkami" itd. itp . Czego to ludzka wyobraznia nie wymysli . Ale wrócmy do tematu napotkałem Aukcje na , której sa Tonsilki GDWK 11/100 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=32987186 ich cena jest zaskakujac niska , a zarazem jak na nasze realia bardzo atrakcyjna:) . Zaciekawiony takze niska cena postanowiłem zatelefonowac do sprzedajacego .
    - Witam serdecznie dwonie w sprawie aukcji ... Czy te głosniczki sa orginalne , bo ich cena jest niziutka

- Tak te "wysokotonowce" sa firmowymi produktami marki Tonsil, A dzieki naszym układa z nia osiagnelismy tak niski pułap cenowy.

- Aaa to nara:)

Lecz ich wyglad jakos mnie nie przekonuje , I mona prosba jest tak ,zeby ktos kto posiada Te Tonsili powiedział mi i innym forumowicza czy te z aukcji sa orginalne .
    Dzieki Wielkie Pozdrawiam.

Zastanawialem sie nad tymi tonsilami ale tez mi podejrzanie wyglądają. Mam tonsile 16/40/4 i wydaje mi sie ze wszystkie oryginalne tonsile mają naklejke na magnesie z danymi, a ten ma namazane jakąś farbą, i to w dodatku nieczytelnie.

Skomentuj

mam głosniki tonsila 16 cm (mają pare lat) napis faarbą z tyłu jest bardzo podobny do tego co u sprzedawcy. przeczytaj opinie o transakcjach

Skomentuj

na wielu głośnikach tonsila wiedziałem takie napisy jak w tym, dalex ceny spadają a ty robisz zmote :>

Skomentuj

to bardzo ciekawe, zastanawialem sie nad nimi. koles z aukcji wyczuwajac ze wiem ze to nie tonsil, stwierdzil ze nie sa to oryginaly.

Skomentuj

TO JEST PODRÓBA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! koles nigdzie nie podał producenta, tylny napis sugeruje iz jest to tonsil. koles zajmuje sie produkowaniem kolumn o nazwie maxton przejrzyjce ninne przedmioty wystawione na aukcji przez niego, taki same głosniki jak w temacie montyje on do swoich kolumny (maxton), ]
            NATOMIAST basowy głosnik ktur sygnowany jest przez maxton imontoewany w kolumnach jest to mix STX (membrana SS i kosz ) ALPHARD (magnes i nabiegunnik jest identyczny co np dw 65k
            radze uwazac

[ Dodano: 2004-10-24, 00:15 ]
            a membrana kopułki wydaje sie blizniazo podobna do stx owskiej gdwk 200/10

Skomentuj

hehe niestety rozwieje wasze watpliwosci poniewaz kupowalem glosniki gdwk11/100 i musze przyznac ze sa orginalne.... mam tez inne gdwk11/100 z innego zrodla i jest identyczny jak ten od maxima... tylko aukcja w ktorej ja bralem udzial to byl gtc 11/100 i tak jest napisane na naklejce ktora jest na magnesie ;]
              pozdro

Skomentuj

Te głośniki są jak najbardziej orginalne. Moje wygladały tak samo. 49 zł to przecież normalna cena. Ba ja za swoje w 2003 r. płaciłem 40 zł.

Skomentuj

Nom moze macie racje chyba sie skusze na nie:)
                  ale te sa The Best i od tego samego sprzedawcy http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33107421 front od Alpharda TW318sx a membranka jedwabna :) stx'owska .
                  Tak przeglondajac jego aukcje to te Maxtony dziwne sa:) kosz i magnes Alphardowski a membrany ala Stx :/ i dlatego cos sie boje zalicytowac te "orginalne " GDWK 11/100 :(

Kurcze teraz tak jaz ze scalakami coraz wiecej podrób:((
                  a zobaczcie ta aukcje http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33480731 podróba Alphharda :| NO Coment

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33107889 w zyciu to nie jest tonsil (zawieszenie z gumy, ladna kopolka przeciwpylowa :) )

Skomentuj

mi sie wydaje ze to jest wlasnie tonsil zobacz na dexonie

Skomentuj

1 od kiedy gdwk ma kopułke płaską??? od kiedy stx zaopatruje tonsila w kopułki???
                        widac slady klejenia magnesu, (biały klej) tonsil czegos takiego nie robi)
                        2 co do 16 tonsila kosz i membrana pochodzi os stx ,natomiast magnes jest to orginalny tonsil ( mam 16 tonsila magnes jest taki sam)

3 co do tego uniserwisu s ą to głosniki alphard tylko pod iną nazwą , głosnik jest po wuminie membrany na stx ( widaac na foto ze ktos niedokładnie nakładsał klej)
                        >>>yoshi i tomek a moze oboje kupiliscie podróby?????? zobaczcie kopulke stx

Skomentuj

Kiedyś chciałem kupić od producenta 11/100 i oni chcieli 80zł/szt.

Skomentuj

co do posta cysiaczka to ani stx ani tonsil.....kosz jes IDENTYCZNY jak np w teslach 150....ten sposob mocowanie itp...tylko membrana mi nie pasuje...

taki moje zdanie ale mysle ze mam racje...

Skomentuj

Witajcie... mysle, że głośniki są oryginalne, lecz poprostu z jakiejś starszej serii, ponieważ prawie niczym sie nie różnią, oprócz opisu na magnesie i kawałka korka...
                              a oto zdjęcie: http://kml.chost.pl/shit/t16.jpg (zdjęcie uzyskane za uprzejmością kolegi z forum :) )

Skomentuj

Ale na allegro sa jeszcze gdwk11/100 za 55zł, wyglądają na 100% oryginały, widziałem inne kopułki tonsila... A te to wyglądają jak STX...
                                A to co on sprzedaje to na 100% jest gdwk10/100 od stxa...
                                Cena u nich to 44zł więc nie naciąga za bardzo...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=33107889 w zyciu to nie jest tonsil (zawieszenie z gumy, ladna kopolka przeciwpylowa :) )
                                  a ogolnie to n tej aukcji jest napisane ze to jest glosnik maxton a nie tonsil ;]

Skomentuj

a ja wam powiem tak - doppoki nie dostane orginalnej karteczki gwarancyjnej tonsila to mam w nosie takie aukcje - niech koles zeskanuje i podesle wam karte gwarancyjna glosnika - na kazdej jest nr seryjny:) no i ofkoz orginalny kartonik tonsila

Skomentuj

Takze chcialem je kupic bo wczesniej kupowalem za 67zl. Sprzedajacy sie wykrecal jak zadalem pytanie odnosnie orginalnosci tych glosnikow (11/100).
                                      Wszystkie te glosniki to jakies poserwisowe glosniki, moze i sprzedane przez Tonsila ale zregenerowane przez kogos innego co nie zapewnia orginalnego brzmienia. Mialem kiedys takie za 45zl/szt niby byl orginalny ale jak go obcialem troche nizej zaczal charczec (znieksztalcenia).Po wymianie na orginalne na tej samej zwrotnicy glosniki zagaly normalnie.

Nie dajcie sie nabrac. Tonsil swoje glosniki sprzedaje za cene kolo 60zl wiec nie wiem jakie by musialby byc uklady aby wycisnac cene ponizej 45zl (uwzgledniajac zysk)

Skomentuj

Co do GDWK11/100 to ja kupowalem je w tym roku na stoisku akustyki w Krakowie na Balickiej po 38zł (sprawdzalem ferro maja) i sa to oryginaly, co do 16/50/6 tez na stoisku akustyki kupowalem (56zł) i raczej to sa oryginaly moze jakas inna seria, ale polipropylenowa membrana jest oryginalna, magnest tez, moze ktos sie moze do kosza przyczepic, ale do gry napewno nie, srednie tony sa jak najbardziej poprawne (jak na polipropylen), bas tez jest ok, jak mi sie uda pomiary zrobic to zamieszcze.
                                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                        X