Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Słuchawki do wzmacniacza lampowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Caleb, tak, masz rację - to słuchawki stworzone do przenośnego sprzętu.

Camel-, HP8900 to niby następca HP890 i wg. wielu osób nie różnią się znacznie.

Skomentuj

SHP8900 i HP8900 są bardzo podobne (śmiem twierdzić takie same - S doszło do z powodu nowego nazewnictwa, a nie konstrukcji) - ale HP890...?

(S)HP8900

HP890

Może wam się wydawać dziwne, że tak bronie tych 8900, ale naprawdę są bardzo neutralne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
        Porta Pro to chyba jedne z kilku najbardziej przereklamowanych słuchawek. Niewygodne, jakieś takie chybotliwe :P i grają bez rewelacji. Nie jest tak źle jak pisze Caleb, ale naprawdę szału nie ma. Wg. mnie lepiej od nich grają nawet HP8900 Philipsa.
        ciężko stwierdzić że te słuchawki są przereklamowane skoro są produkowane dokładnie od 24 lat, do sprzętu przenośnego są idealne, miałem kilka modeli z akg, philips, senki też mi przeszły przez dłonie i żadne mnie tak nie urzekły jak portu + iriver

z bardziej udomownionych słuchawek to tu masz takie egzotyki:
        http://allegro.pl/item410016981_sennheiser_hd_424.html
        http://allegro.pl/item408224582_elek...eiser_rar.html

hd55 http://allegro.pl/item410627072_senn...ska_cene_.html

Skomentuj

maxdila, Te dwa pierwsze linki to tak nie za bardzo mi podchodzą ze wzgledów estetycznych, te ostatnie jakoś też do mnie nie trafiają :neutral:

Nadal zostaję przy Grado ale czekam na propozycje :mrgreen: Na początku pisałem że na słuchawki mam ok 200zł ale teraz powiedzmy że do 300max! :mrgreen: Te 300zł to dla mnie już szaleństwo więc jeśli pojawi się propozycja słuchawek za 300zł to niech one będą warte tej ceny i odbiegają trochę od tych tańszych :mrgreen:

Skomentuj

ostatnie to raczej hd555 :P. tu wybor co kto lubi. hd555 maja fatalny bas - zero barwy tylko lupanie, sr-60 za to lekko przeciagaja, ale pod wzgledem barwy jest jak najbardziej poprawnie. sennki przelom srednicy i gory maja raczej neutralny. grado podbijaja ten zakres co daje nam "bezposredniosc" wokali, ale tez uniemozliwia bardzo glosny odsluch. gory ilosciowo podobnie, z tym ze hd555 znowu maja totalnie ja skopana pod wzgledem barwy, no i do tego jest jednostajna. sr-60 lepiej bo sporo wieksze zroznicowanie jest w tym zakresie. sennheisery graja nieco lepiej uporzadkowana scena, jest ona tez odrobine wieksza niz ta w grado. ja osobiscie preferuje amerykanskie sluchawki. niemcy do mnie nie trafiaja przede wszystkim za bas

[ Dodano: 2008-08-02, 16:02 ]
            btw nie sluchalem ani grado ani sennheiserow na lampie - a nuz hd555 beda dobrze wspolgraly, a z sr-60 moze poleciec za duzo "ciepla"...

Skomentuj

http://www.allegro.pl/item411766176_...ser_hd_25.html

Skomentuj

200 zł najwredniejszy przedział cenowy moim zdaniem miałem ten sam problem, miałem tyle na wydanie i poczekałem i dobrze....dołożyłem dałem 350 (niecały rok temu)ale z Czystym sumieniem polecam AKG k530 opłacało się , 55Ohm, to co te słuchaweczki po kilkudziesięciu godzinach pokazują jest nie do opisania za tę kwotę( porównywane z Sennkami róznej maści w podobnej cenie i tymi tanszymi ) a teraz można juz kupić za nieco ponad 300zł... i nawet za 249 widzę czarne , sam posiadam białe (skórzane nakładki) czarne niby limitowana wersja ale tylko liftingem oraz nakładkami z weluru , nakładki można zdejmowaqc i prać , nakręcana przejsciówka. niesamowicie WYGODNE a przede wszystkim nie męczą słuchu.

następne godne polecenia są GOLDRING DR100 były też za 350zł pod względem dzwięku grały tak samo niesamowicie , ogółem na korzyść AKG przemówiła wygoda no i może podświadomie renoma tej firmy... Goldy mialy odłączany kabel i to był duży plus ale po odsłuchach miałem wahania miedzy jednymi i drugimi a czasem trzymam sie zasady że co pierwsze to lepsze więc wziąłem AKG i nie żałuję :).

Skomentuj

Czaruję...
                X