Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie kable 2x4mm do kolumn

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie kable 2x4mm do kolumn

Witam
    Potrzebuje pary(2x5m) kabla 2x4mm do kolumn stereo.
    Cena jak w temacie najlepiej w okolicach 20zł/m do około 45zł/m jeżeli było by coś naprawde fajnego.
    Obecnie mam Jamo S708 ale planuję zrobić jakieś DIY w najblizszym czasie.
    Ps. Co sądzicie o np.KLOTZ TWINAX 2x4mm2 około 20zł/m ? warto czy lepiej coś innego/dołożyć?

za 45zł za 1m?? czyli 2x5x45=550zł jak te kable bedą lepiej grały niż moje hdsy to też się na nie piszę:) Nie no miedź to miedź, chyba że czegoś nie wiem albo nie znam się...

Skomentuj

tz. te 45zł za m to absolutna granica:-) najlepiej jak by było w okolicach 20-25zł /1m.
      Uwierz jest różnica między kablem za 1,5/m a nawet 20zł/m to będzie różnica w tej "miedzi" i to słyszalna

Skomentuj

Procab LS40 :P

Skomentuj

Ja niesłysze różnicy* pomiędzy 2,5mm2 voicekraft(zwykle badziewie z elektronicznego) a Procab'em Ls40 (4mm2)...na szczęście...audiovoodoo i siła sugesti adekwatna do wydanej kasy...drogie to gra lepiej a wystarczy aby kabel był na tyle dobry aby nic niedodawał od siebie, przekazywał materiał w takiej formie jak był zrealizowany i tyle. Mam Procaby ls15, ls25, ls40, są fajne i dobre jakościowo i już :wink: reszta to dojenie jelenia.

*słysze natomiast zaj...duża różnice pomiędzy standardowymi mp3(niemam już żadnego bo słuchać się tego nieda) a formatami bezstratnymi więc całkiem głuchy niejestem :wink:

Skomentuj

Jestem tego samego zdania co Michał K. :wink:

Skomentuj

no to mnie przekonaliście:-) zakupiłem właśnie na allegro 10m Procab LS40:-D w ciągu tygodnia powinien u mnie już być.
              Dzięki za pomoc

[ Dodano: 2008-08-02, 01:27 ]
              A tak przy okazji potrzebuje jeszcze jakiegoś dobrego kabla Interkonekt 2xRCA/2xRCA o długości 5m albo 10m. Cena do 200zł .
              Co możecie polecić?
              Zastanawiałem się głównie nad profigoldem.

Skomentuj

klotz lagrange + chinche neutrika

Skomentuj

2x4mm... mnie już wkurza 2,5mm przy lutowaniu, a co dopiero 4mm... nastepnym razem chyba sobie walne 1,5mm...

Skomentuj

set666, primo = po cholere ci na 5 metrach dlugosci 4 mm prekroju - jakis zestaw wysokomocowy ?
                    secundo jak juz to zgadzam sie z michalem procaba bierz pozadne kable tylko imho 2.5 mm w zupelnosci starczy

Skomentuj

Zamieszczone przez set666
                      no to mnie przekonaliście:-) zakupiłem właśnie na allegro 10m Procab LS40:-D w ciągu tygodnia powinien u mnie już być.
                      Zapewne zamowiles z on stage.pl bo widze ze wystawiaja na allegro.
                      ja kupowalem od nich ze sklepu internetowego bo chyba tylko oni mieli wtedy ls'y wszystkie i przesylka przyszla z predkoscia swiatla-to porzadna firma.

Co do lutowania ls40 4mm niema zadnego problemu, ta miedz elegancko sie lutuje nawet mala lutownica (mam ich chyba z 5 rodzajow/wielkosci i niemusialem wiekszego kalibru uzywac :wink: )

Skomentuj

Marcin, czasami mam wrażenie, że to Ty dostałeś od jakiejś tam firmy ProCaby (było o tym na audiostereo) :lol: Nie bądź zły

Skomentuj

Zamieszczone przez Camel-
                          Marcin, czasami mam wrażenie, że to Ty dostałeś od jakiejś tam firmy ProCaby (było o tym na audiostereo) :lol: Nie bądź zły
                          Camel-
                          Chciałbym dostać za darmo kabeli lub cokolwiek innego ale tak kolorowo niemam :roll: Te kable uważam za dobre bo w porównaniu do konkurencji sa tanie np ls25 jest w cenie 2,5mm2 zwyklego badziewia z elektronicznego a jakosciowo niema oczym gadac. Ja patrze jedynie na cene i wykonanie bo w audiovoodoo niewierze. Chyba najblizsze im sa realcable ale cena juz nieteges choc jakby ls'ow niebylo to reale bym kupil lub klotz'e z allegro. Szczerze przyznam za jak zobaczylem pierwszy raz ls25(niewiedzac co to) u kogos pomyslalem-"hmm kabel od odkurzacza?" bo tak wyglada :grin: ale miedz wyglada na miedziana, oplot zdaje sie byc niedozajechania w dodatku jest elastyczny ale bez konfekcji bym ich niezastosowal tak samo jak klotz'a ze wzgledu na wyglad kabla od odkurzacza...ale mysle ze za ta cene to dobra rzecz dla osob niemajacych tysiecy na kabel a chcacych miec cos fajnego i niedrogo :grin: moze ktos odpowiedni to przeczyta i dostane tak z 6m ls40 bo tyle mi jeszcze trzeba :lol: zart ale itak potrzebuje :razz:
                          ps.niegniewam sie :wink:

Skomentuj

A czy są takie ProCaby tylko w kolorze białym :?: :mrgreen:

Skomentuj

hol, nie ale widzalem rozowe w niebieskie kropki - sliczne

Skomentuj

:lol: :lol:

Skomentuj

Niema to jak odpowiedź na poziomie...

[ Dodano: 2008-08-03, 22:32 ]
                                  hol
                                  Z tego co pamiętam to w białym kolrze były ixos 613 super standard...cena jeszcze w granicach rozsądku...tzn zwala z nóg :wink:

Skomentuj

Z tym że interkonekta potrzebuje coś kolo 5 metrów... a ten klotz to max bodajże 100 albo 150cm... no i "trochę drogi".

Skomentuj

A jak się mają te Procaby do tych kabli z Polinka? Bo mam zamiar kupić części w Polinku i nie wiem czy nie lepiej kupić wszystko w polinku.

Skomentuj

jamess8, porownywalne kabelki przewaga procaba ze jest bardzo elastyczny

Skomentuj

Czaruję...
                                        X