Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsza konstrukcja na M18WH+MDT-29 (kilka pytań).

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cewka jedna powietrzna, druga rdzeniowa bo pawel.s pisze, że nie ma sensu drugiej powietrznej, więc jemu wierzę. zwrotkę zrobię sam z pomocą pawła w ułożeniu elementów. co do obudowy to można eksperymentować z rozmiarem, ale pewnie skończy się na 19-21 litrach, nie muszę mieć idealnie płaskiej charakterystyki, którą później będę musiał korygować gałą bo na co dzień będzie grało raczej cicho.

co do zamówienia to jeszcze nie, zresztą jeszcze poprzednie nie jest skończone. wysłałem kilka CV, jak dostanę normalną robotę to pierwsza pensja idzie na audio i od razu kupuję głośniki i ampli yamaha. pierwszą wypłatę powinno się przepić, ale ja niepijący :)
    ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
      cewka jedna powietrzna, druga rdzeniowa bo pawel.s pisze, że nie ma sensu drugiej powietrznej, więc jemu wierzę
      oczywiscie mozesz dac wszystkie powietrzne, lub nawet tasmowe - ale czasami to niema sensu bo i tak roznicy nie slyszysz :P
      Zamieszczone przez amdr
      pierwszą wypłatę powinno się przepić, ale ja niepijący
      no i dobrze tak wiec dobrze zainwestujesz pierwsze pieniadze :cool:

Skomentuj

Właśnie, według winisd przy 18l charka nie jest idealnie prosta. Coś źle wpisałem?

Skomentuj

niekoniecznie. symulacja to symulacja a praktyke trzeba zweryfikowac...
          w 18 litrach niby gra najlepiej z tego co mowia uzytkownicy. ale w ostinato 2000 ten glosnik siedzial AZ w 30 litrach!
          tak wiec musisz najlepiej sam to przetestowac i zobaczyc co tobie najbardziej odpowiada

Skomentuj

no właśnie pamiętając o 30 litrach ostinato pisałem wcześniej o eksperymentowaniu 20, 25 albo więcej litrów, ale do tego trzeba by chyba stosować patent z cukrem, piaskiem czy innym nieściśliwym wypełniaczem. albo zdać się na osłuchanie lepszych majstrów robiąc skrzynki 18-22 litry.
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Ja się raczej zdam na XYSa i walnę 18 bo nie chce mi się kombinowac. Pomajstruje za to przy b-r :mrgreen: .

[ Dodano: 2008-08-09, 19:38 ]
              Na audiostereo można się również spotkac z opiniami, że 15-18l

Skomentuj

Lebszy jest raczej XT, ale i tyroszkę droższy.

Skomentuj

i nie dostepny w AC ;]

Skomentuj

A, no tak, to już go wcale nie będzie, czy tylko przez jakiś czas? Chociaż ty Pawle pewnie nie wiesz.

Skomentuj

niewiem - michal K. rozmiawial o tym z XYSem

Skomentuj

No i wziął Mki, to może już nie bedzie XT

Skomentuj

xt18wh juz daaaaawno nie produkują, m18wh także a więc jej też niedługo nie będzie

Skomentuj

oo kuuu..., mam nadzieje, że my się jeszcze z zamówieniem wyrobimy, chyba będzie na nich duużo chętnych
                            ale chwila, czy dla takich firm jak ac nie produkują już m18wh

Skomentuj

Tymphany nie produkuje tych głośników od prawie 2 lat! I zapasy sie powoli kończą...

Skomentuj

imho to dziwne, końcówka m18wh, a cena w ac wzrosła :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez malyzmc
                                  końcówka m18wh
                                  nie nam wiedzieć czy końcówka ;]

Skomentuj

btw. Michał, jak stoisz ze swoimi kolumnami, były już pierwsze odsłuchy?
                                    Jaka docelowo buda i stgrojenie?

Skomentuj

19l@50Hz, buda już sklejona, jeszcze troche szpachli, fornir, na który narazie mnie niestać i podfrezowania, pozatym głośniki jutro będą u mnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
                                        pozatym głośniki jutro będą u mnie.
                                        no tak, cigle zapominam o tym, że nie macie jeszcze głośników

Skomentuj

malyzmc, co do lekkiego wzrostu cen hmmm czy to takie dziwne ze skoro ejst na cos bardo duzy popyt (a na m18 jest) a to sie konczy to raczej nie tanieje

Michał K., nie dokonca masz racje z produkcja m18 racja jest ze jest on wycofany ale ze wzgledu na caly czas nie slabnace zainteresowanie co jakis czas sa produkowane krotkie serie co prawda z mojego info wynika ze te dorobki skoncza sie w tym roku czas pokarze

Skomentuj

Czaruję...
                                          X