Witam serdecznie. Proszę o pomoc w doborze głośników i zwrotnicy do kolumn podłogowych. Dyspomuję budżetem 2500zł. Nie interesuje mnie super duża moc. Interesuje mnie czystość i jakość dźwięku. Nie wiem czy zdecydować się na 2-way czy 3-way. Rodzaj muzyki jakiej słucham to rock i metal. Wolałbym kolumny szczupłe ale wysokie. Takie zgrabne. Mam już w przeszłości jeden projekt diyaudio 2xARN150 i SC10n ale ja chcę więcej :smile: Wiadomo diyaudio wciąga hehe. Proszę o konkretne projekty lub porady.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kolumny podłogowe do 2500zł
Collapse
X
-
No ja też za te pieniądze zrobił bym coś na SS lub Seas Exell bo to już jest klasa Higch End ale musisz się liczyc z tym że jeśli chcesz usłyszeć co one oferują to na wzmak i cd szykuj następne 2,5 koła i zapomnij o nie orginalnych płytach.
Miałem okazje słuchać 2,5 drogi zrobionych na Exelach podpięte pod Amplituner Onkio Integre( jakiś wysoki model) i muszę powiedzieć że tak jak to gdzieś ktoś napisał obnażyło to niedoskonałości płyt CD oraz odtważacz oraz wszystkich innych podzaspołów które muszą być z równie wysokiej pułki.
Skomentuj
-
A jakieś konkretne propozycje co do SS? Chociaż chyba zostanę przy HX2. Po pierwsze dlatego, że ten projekt podoba mi się a po drugie faktycznie nie będę na razie na siłę pchał się w high end skoro mój wzmacniacz i cd nie są z wysokiej półki. A moje ulubione płyty mam oryginalne. Nie jakieś przegrywane czy mp3.
Skomentuj
Skomentuj