Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bardzo dobry midwoofer 20cm na twardnym zawieszeniu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam wrazenie, ze lubisz krzyczaca "srednice" z wybitymi 2khz...
    Ja tez..

Skomentuj

Arz przeciez można w 2-way dać :)

Skomentuj

Ale czy za tak małe pieniądze ARZ gra dynamiką jak drogie głośniki ?, tzn nie chodzi o skuteczność tylko o detaliczność, wybrzmiewanie bez tłumienia.

Skomentuj

Głośniczek kosztuje 27 złotych więc myśle że można samemu sie przekonać bez zbytniego uszczerbku na portfelu :)

Skomentuj

No wez pod uwage Profesjonalista ze montuja go w paczkach po 10kzł za pare itd :wink:

Skomentuj

Cena nie powinna być wyznacznikiem jakości... Bo wtedy wchodzimy w audiofilie

Skomentuj

melisław, niestety cena bardzo dobrze odzwierciedla jakosc, jednak powyzej pewnej kwoty stosunek jakosc/cena nie jest tak liniowy ARZka to taki maly wyjatek od regoly bo daje duzo frajdy... ale czy to super jakosciowy glosnik tez nie moge powiedziec:)

do rzeczy - przez jakis czas mialem je w ok 20L w BR - sluchac sie dalo, calkiem przyjemnie, dynamika o ktora putales swietna, szczegolowo i z duza rozdzielczoscia.
                Wiadomo basem nie grzeszy nadrabia reszta. (lukaszN na w tej chwili tez te tesle + beyma 12br70 i gra to naprawde dobrze)
                duza wada ARZ jak i innych tak duzych szerokapasmowek jest kierunkowosc...
                na koniec napisze ze obecnie moje paczki na ARZ stanowa naglosnienie domowiek u mnie na roku, wedruja ze stancji na stancje i daja rade:)

Skomentuj

Wlasnie w tym problem ze arz to szerokopasmowiec... nie tylko od dolu by trzeba go uzupelniac.. najbardziej nadaje sie do zastosowania tam gdzie jego pasmo wystarcza.. piec do gitary lub kolumny do wokalu. Przy pelnopasmowej muzyce zaczynaja sie schody i jedyna jego zaleta wtedy jest cena

Skomentuj

Ale zawsze jest jeszcze tuba :) A konstruktor tuby pisał kiedyś że są sposoby by ARZ-ta grała liniowo nawet do 16kHz (tylko nie mówił jaki :evil: ) więc można coś z tego jednak wyciągnąć

Skomentuj

Nie przeskoczysz tego ze arz to lekki glosniczek z wysokim fs.. tuba tubą ale nigdy to nie zagra na poziomie dobrego midwoofera

Skomentuj

Dzięki za opinie , za jakiś czas nabęde dwa takie głosniki i zobaczę, na bas niepowienienem narzekać bo teraz 15 cm midwoofer mi starcza.

Skomentuj

ARZ daleko do basu z 15cm midwoofera : D... przynajmniej stx15ax bije go na glowe (arz w parunastu litrach oz) a ludzie narzekaja (wg mnie nieslusznie)ze ten stx za bardzo basiasty nie jest

Skomentuj

Profesjonalista, bierz albo B&C albo Beymy które podałem, a nie papraj się z ARZtem którego po pewnym czasie nie da się słuchać. Na pewno Ci nie zadowoli... Podobno mają to być bardzo dobre midwoofery a nie coś z klasy przeciętnej. I wiem co mówie bo miałem ARZtów z 20 sztuk i to w przeróżnych obudowach

Skomentuj

Czaruję...
                            X