Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Iterkonekt 2xRCA+2xRCA co i jak? pomóżcie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Iterkonekt 2xRCA+2xRCA co i jak? pomóżcie

Witam potrzebuję przewodu 2xRCA+2xRCA do połączenia amplitunera Yamaha RX-797 do karty dźwiękowej Audiotrak Prodigy 7.1 Hi fi w kompie.
    Upatrzyłem sobie juz wtyki RCA na allegro-Nakamichi RCA(pewnie podróbka sądząc po cenie 6zł/szt bo z tego co pamiętam to orginały coś ponad 50zł za pare, ale są przyzwoitej jakości).
    Jakiego kabla użyć do tego celu? Z tego co wyczytałem mikrofonowego? Jakiej średnicy, ilu żyłowy, firmy, może jaki model? Zauważyłem że wiekszość ma bardzo małą średnice rdzenia(mniejszą niż 0,5mm3 a wtyk ma miejsce do 6mm3).
    Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie.
    Chciałem kupić juć kabel profigolda ale pomyślałem że może udało by się zrobić samemu.
    Potrzebuję żeby miał około 5m.
    a i bym zapomniał najlepiej jak by ktoś powiedział jak połączyć ten kabel z wtykami.
    Z góry dzięki za pomoc

jak widze tak duzo pytan to tylko jedna mysl mi nachodzi...
    kup gotowca http://www.bandridge.pl/index.php5?t...&product_id=42
    tanie, bez fajerwerkow ale naprawde dobre

Skomentuj

a ja polecam ten: http://www.allegro.pl/item415089933_...nch_1_2_m.html

wart jest tych pieniędzy

Skomentuj

Tyle pytań bo chce się upewnić czy mam dobre pojęcie czy złe.
        Czy mogę was prosić o nie podawanie "gotowców" tylko w miare możliwości odpowiedzi na moje pytania? Prolinka Exlusive jak i bandridge i jego serie Profigold miałem z tym że juz dawno i 2xRCA+mini jack i ładne pare latek temu i chciałem teraz spróbować czegoś nowego.
        Może trochę inaczej sformułuje moje pytania(konkretniej) jaki przewód potrzebuję i jaki polecacie do takiego kabelka i do wtyku nakamichi?

[ Dodano: 2008-08-25, 20:01 ]
        i jeszcze jakie znaczenie ma impedancja kabla? zastanawiam się nad Cordial CSF 250 co o nim sądzicie? żyły mają impedancję 40omów jakie to ma znaczenie?

Skomentuj

obawiam się, że nic lepszego sam nie stworzysz

Skomentuj

set666, ja uzywam do IC kabli mikrofonowych 2zyly+ekran
            od strony zrodla: jedna zyla to sygnal, druga to masa ktora lacze z ekranem. Z drugiej strony natomiast zostawiam niepolaczony ekran. (gdzies sa nawet pomiary ze tak jest najlepiej)

co do samego kabla, wazne by byl dobrej jakosci, miedz OFC to standard. dobre firmy to CORDIAL czy KLOTZ, srednice dobierz do wtyku.

Skomentuj

set666,
              Już ci kiedyś podpowiadałem jak łaczyć dany kabel TUTAJ masz podane przykłady.
              Z kabelków mogę polecić mikrofonowy Klotz MY206: 2 żyły + ekran - da się z niego zrobić tzw. kierunkowy. Łączysz to tak jak napisał mIKI, podgląd masz powyżej w linku co podałem.
              Wtyki to już wg uznania - sam posiadam Alphard po 5zł/szt., są lepiej wykonane niż te pseudo Nakamichi i Neutriki razem wzięte.
              A.. i jeszcze jedno, miejsce w którym masz połączoną masę i ekran podpinasz od strony wzmacniacza.

Skomentuj

ja bardzo lubie te tanie nakamichi. naprawde bija na glowe wszystkie inne w przedziale cenowym.

Skomentuj

A czy sa dostepne kable 4-żyłowe np cordiala ? Chodzi mi o zrobienie kabla do wzmaka 4-kanalowego?

[ Dodano: 2008-08-27, 09:16 ]
                  pomylka chodzi o kable 8 zylowe

Skomentuj

Czaruję...
                  X