Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX GDN 20-120-8 SS

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX GDN 20-120-8 SS

Czy ktoś zna ten model??
    chciałbym z niego zrobić dwudrożną w jakichś 30litrach BR z kopułką Tonsila (jeszcze nie wiem którą). Czy nadaje się to do 2dr? I jaki zastosować podział na zwrotce?

a lubisz srednie tony ?? jak nie to taka konstrukcja moze byc jak tak to lepiej daj jakis mniejszy glosnik...

Skomentuj

Dokładnie tomekk. Ja też tak chciałem ale mnie uświadomili koledzy z forum ;] 20 cm niskotonowiec średnimi nie zaśpiewa. Potrzeba jeszcze głośnika średniotonowego (to już będą 3 drogi).

Skomentuj

tak wiec lepiej dac np dwie 17tki albo 15tki zamiast jednej 20tki ;]

Skomentuj

20cm moze byc do 2 way ale trzeba miec kopułke ddajaca sie nisko ciąć, zrub lepiej na 18 stx

Skomentuj

do aryan: 20 cm to moze by uszlo ale przy glosniku lepszej firmy a nie stx i to tez byloby nierozsadne i tu zadna kopolka nie pomoze

basy alfreda i stx slyna z "ciekawego" (nierownego) pasma od 2kHz w gore wiec jak juz wielu znanych i doswiadczonych na tym forum mowilo trzeba je ciac max nisko (ofkoz z rozsadkiem) wiec w zyciu z 20cm do 2way nie da rady

Skomentuj

Ok thx 4 help. Zostane przy 18-80-8 SS i utne pare litrów i pokarze wam co z tego wyszło. A przy okazji jakbyście cieli 18tke?? oczywiście przy kopułce Tonsila

Skomentuj

ja tam preferuje glosniki celulozowe czyli SC

Skomentuj

SS nie mierzyłem ale SC mają rezonans na końcu pasma.... przy jakiś 3500Hz.... więc albo robisz pomiar i dokładnie stroisz pułapke rezonansową albo musisz dać niskie cięcie 12dB/okt

Skomentuj

a moze zamienisz te STX'y na TVM Acoustic (TESLA)?? 2x 150-03 i do tego kopulka TONSILA to by bylo klasa:) zgrabne, ladne, i mile dla ucha :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Waldorf
                      a moze zamienisz te STX'y na TVM Acoustic (TESLA)?? 2x 150-03 i do tego kopulka TONSILA to by bylo klasa:) zgrabne, ladne, i mile dla ucha :)
                      z drugiej strony eksperyment z STX'em też by sie przydał:)

Skomentuj

Ja polecam Tesle XW165.
                        A co do STX-a to za dwa tygodnie pojawi sie zupelnie nowa seria glosnikow ktora zastapi poprzednie modele. Poprawione beda parametry w zakresie basu (nizsze Fs i wieksze Xmax)

Skomentuj

Ja polecam Tesle XW165.
                          popieram, zajebiscie sie sprawuje, dwie w tandemie i jest miód

Skomentuj

naprawde jestem ciekaw jak zagraja nowe STX'y i jakie beda ich ceny .. a co do tego XW165 to dobry pomysl :)

Skomentuj

Czaruję...
                            X