Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ostateczne porównanie przed pierwszym DIY 12BR70 vs BSW124II

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ostateczne porównanie przed pierwszym DIY 12BR70 vs BSW124II

Witam!

Jest to moj pierwszy temat i na wstepie chciałbym pozdrowic wszystkich z tego forum. Dzieki tej stronie postawnowiłem zbudowac swoją pierwszą konstrukcje audio DIY - subwoofer. Jeżeli chodzi o wzmacniacz to już wiem, że o pomoc zwrócę sie do Pana Irka :cool: Co do wyboru głośnika przejrzałem wiekszość tematów z tym związanych i ostatecznie zastanawiam się pomiędzy Beyma 12BR70 a Ravemaster BSW 124II. Chciałbym poznać opinie osób które miały okazję posłuchać subwooferów opatych na obydwu tych głośnikach.

Pozdrawiam!

1. bsw 12" jest juz nie dostepny - jako nowka
    2. do czego Ci to? Auto dom?
    4. Jaki wzmak do tego?
    5. Jakie pomieszczenie?
    6. Ile kasy?
    7. :?: :mrgreen:

Skomentuj

W sumie to bardziej zależało mi na opiniach o głośnikach niż na dopasowaniu ich do moich potrzeb ale odpowiem na pytania.
      BSW znalazłem na tych stronach: sklep 1 i sklep 2
      Subwoofer bedzie stał w pokoju około 14m2, co do wzmacniacza jeszcze nie wiem ale tak jak napisałem zwrócę się o pomoc do Pana Irka. Z tego co wyczytałem wiele subwooferów działa na jego wzmacniaczach i każdy jest zadowolony. Co do kasy, tyle żeby wystarczyło na jeden z tych głośników, wspomniany wzmacniacz i obudowę.

Skomentuj

Zamieszczone przez cofca
        Subwoofer bedzie stał w pokoju około 14m2
        Pokoj nie jest jakis "wielgasny"...
        Zamieszczone przez cofca
        Co do kasy, tyle żeby wystarczyło na jeden z tych głośników, wspomniany wzmacniacz i obudowę.
        Musisz okreslic swoj budzet.
        Zamieszczone przez cofca
        W sumie to bardziej zależało mi na opiniach o głośnikach niż na dopasowaniu ich do moich potrzeb
        Moze okazac sie ze z kwota ktora dysponujesz znajdziemy Ci bardziej odpowiedni glosnik.

Do filmow czy do muzyki?

Skomentuj

Chciałbym zmiescic sie w kwocie 700 zł i tym samym odpowiedziec sobie na pytanie czy jestem w stanie złożyc cos lepszego od np. tak reklamowanej i polecanej kody sw 1000 w tej samej cenie. Co do pokoju ma wymiary 2,5 na 5m. Subwoofer ma byc uzupełnieniem zestawu stereo i głownie bedzie działał przy muzyce.

Skomentuj

Zamieszczone przez cofca
            Chciałbym zmiescic sie w kwocie 700 zł
            z beymaa moze sie zmiescisz bo ona mniej mocy potrzebuje wiec panel kupisz za 270zl. ale BSW wymaga wiecej mocy i sam panel 300W to koszt 480zl :???:

Skomentuj

w takim razie czy warto dopłacic te 200 zł do BSW?

Skomentuj

jezeli nie stanowi to dla ciebie duzego problemu to tak.
                zawsze masz juz dobry mocny panel do ktorego mozesz przeciez podlaczac rozne glosniki. glosniki bys zmienial ale panelu juz nie :P

Skomentuj

Paweł S.
                  sam panel 300W to koszt 480zl

Ja sprzedaje holtona 300W, z trafem 350va i filtrem subsonicznym sub4 carton audio za 299zł ;p co daje 83gr za W

Napedzal mi bsw 154-II

Jesli jestes zainteresowany zajrzyj w ogloszenia

Skomentuj

syrius18, podalem koszt nowego panelu od irka bo takim wykazal zainteresowanie cofca

Skomentuj

cofca, znam oba glosniki. BSW znam bardzo dobrze i na niego zdecydowanie stawiam.
                      Jesli bedziesz zamawiac daj znac - tez wzialbym sobie BSW moze nawet 2 (poki sa) cholernie podpasowaly mi te glosniki moze w ogole jakies zbiorowe zamowienie?

BSW deklasuje beyme - jedynie konkurencja to POWER12:) - ale tez inna kasa...
                      jak chcesz jakis informacji dawaj na PW. podpowiem cos co do napedu itp.
                      pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                      X