Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN226-03

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN226-03

Hmm... Głośnik ten moge mieć za 40zł, zasymulowałem go sobie w winisd w obudowie zamkniętej takiej jak ma sparco, około 40litrów i co widze? F3 35hz przy 20cm średnicy... Włożyłbym takie 2 do 70L podłączył do 150W wzmaka i byłoby fajnie... Tylko zastanawia mnie jak za 40zł wyprodukowali tak genialny głośbik. Chodzi głównie o niesamowite FS 30hz, na ile to jest prawda?
    A może lepiej CW 1002c lub 802c? Tylko te maja jakieś zabójcze podbicie w okolicach 50hz na winisd... Zrobie symulacje na bassboxie i powiem... I cena taka normalniejsza 60-80zł

glosniki tesli za dobre mam taki jeden w domu i basem zabija :P hehe a cena jest na allegro bardzo tania normalnie kosztuje w sklepie 70zl wiec niewiem co im sie stalo ze 2x taniej na allegro sprzedaja :P

Skomentuj

tesla ma niskie fs ale bardzo marne spl

Skomentuj

dolkadnie jak mowi LUKASZ gra miekkim i niskim basem ale niskie SPL odstrasza....
        zastosowanie jej (1 sztuki) to najwyrzej 15m2. Jas posiadam pomuj ok 8 m2 i wersja ....7 wymiata...

Skomentuj

Do wspomagania pelnopasmowych kolumn bedzie ok!Nie jest idealny bo produkuje pasozytnicze drgania ktorych juz nie slychac i ma podatna membrane (niezbyt sztywna) co utrudnia czasem aplikacje.Dla wprawnych jednak to wdzieczne glosniczki.

Skomentuj

popieram cie marekW dobrze prawisz :) jak się wie co z nimi zrobić to się odwdzięczą i będą ładnie grały. ale jak ktoś lubi słuchać głośno muzyki to nie są to głośniki dla niego. w takim wypadku powinien się rozejrzeć za STX'ami albo lepiej tonsilami

Skomentuj

Może są lekko uszkodzone że taka mała cenna> Popieram markew

Skomentuj

po co kupowac na allegro skoro mozesz kupic w empire nowy tez za 40zl???

Skomentuj

No właśnie mi chodziło o empire a nie o allegro. @ takie na 10,5m2 starczą? Do wspomagania kolumn na 188/08?

Skomentuj

powinno być OK

Skomentuj

ale do kolumny czy na suba?
                      pwiem tak na 10 mkw same 18 dadzą rade chyba ze lubisz drzace szyby

Skomentuj

te osiemnastki maja wysokie fs, 50hz... W sumie zastanawiam sie po co je wybrałem, zdaje się dlatego iż miały najwyższą efektywność z 18 i nikt nie miał z modelem 08 doczynienia. 226 byłoby do suba, na charce w winisd fajnie to wygląda, dałbym takie dwie... Moze sie myle, alternatywą byłoby CW1002C lub boschmany/GMSy/najtańszy magnat, tylko ze te /dobre/ boschmany trudno zdobyc, GMSy mają blaszany kosz a magnat jest jednak odrobine za drogi- jak mi się coś stanie to 200zł w plecy z boschmanem też 200 gms 130 alfred 120, przy dwóch arnach 226 tylko 80 a efekt może byc porównywalny... Chyba że nie może być? Tonsila nie rozważam bo mam wstręt do niego, a na 2* 20/80 mnie nie stać.

Skomentuj

dlaczego akurat 03 . tez chce robic na arn 226 i radzili mi wersje 07???????

Skomentuj

03 jest do zamkniętej, jest łądniejszy a 7 to podobno kiepa.

Skomentuj

A do pokoju ciut wiekszego - 16mk2 myślicie zę moze być za słaba ta ARNka??

Skomentuj

Barteque to zalezy jakie masz wymagania jak lubisz glosno sluchac to moze byc za malo ale jak bys sluchal w granicach rozsadku to powinno wystarczyc ;]

[ Dodano: 2004-10-26, 13:16 ]
                                po co kupowac na allegro skoro mozesz kupic w empire nowy tez za 40zl???
                                ja ci powiem ze bez roznicy poniewaz te tesle na allegro sprzedaje empire ;]
                                http://allegro.pl/show_item.php?item=33803977
                                pozdrawiam

Skomentuj

a ja wybralem 226-05-4 i mam za soba pierwsze odsluchy.. powiem tak.. jak narazie jest ladnie.. ale jak dojdzie jescze dodatkowy filtri inny wzmak to bedzie gitara:)

Skomentuj

zgadzam sie z Woldorfem, ja mam też kolumny zrobione na arn 226 - 05-8 i nie narzekam a ma je już z 5 lat!!!!!!!!!!!

ps. jajkoś nie słyszałem o arn 226 -03, nawet na czeskiej stronie ich nie widziałem
                                    ale mogę sie mylić

Zdrówka dla wszystkich

Skomentuj

ja mam 25mkw i jak dla mnie 2x arn 150 + gura jakas na kolumne spokojnie wystarcza

barteq dla ciebie 2xarn 150 na kolumne spokojnie wystarczy i bedziesz mial duzo basu1!

Skomentuj

wyda sie to dziwne ale mam tego arn w 30l b-r. wedlug winisd nie wygladalo to za wesolo jednak gra to bardzo dobrze. bas nie jest rozlazly, impuls nieco wiekszy niz w zamknietej (wczesniej mialem w 30l zamknieta ) ale gra bardzo przyjemne i miekko tylko qrde f3 jest za wysoko ;/. glosnik jak za te cene przyzwoity .... ale to juz bylo i to nie raz :(

Skomentuj

Czaruję...
                                        X