Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ile litrów ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ile litrów ?

http://www.audiophile.pl/p/616_kenwood_kfc-7189ie

Posiadam te głośniki 2 sztuki (kupiłem je w UK za 60 zł Nówki rok temu)
    Ponieważ nie mieszczą sie one w drzwiach (ford mondeo kombi 1995 r), planuje zrobić nazwijmy to kolumnę z b-r i wsadzić ją do bagażnika zaraz za siedzeniem ?

Gdzieś kiedyś wyczytałem przypadkiem że jak nie znasz parametrów to powinno być coś koło mocy rzeczywistej czyli 50 W = 50 litrów, ale to za dużo na jeden głośnik.

To jest profil boczny
    [code]
    .____
    |....\
    |.....\
    |______\
    [/code]

Dzięki za odpowiedzi ??

Edit:

Ie litrów na 1 głośnik ?

Zamieszczone przez jakubt1985
    Gdzieś kiedyś wyczytałem przypadkiem że jak nie znasz parametrów to powinno być coś koło mocy rzeczywistej czyli 50 W = 50 litrów
    Gdzie Ty to wyczytales:/
    Jak na moje to jakis hmm 30l na 2 oczywiscie

Skomentuj

Jesli zasadzisz to do bagaznika (i puscisz pelnym pasmem) to to co dotrze do twoich uszu bedzie watpliwej jakosci.. Proponuje zakupic glosniki pasujace do drzwi lub jesli koniecznie chcesz zaaplikowac te to umieszczenie ich w pólce (co tez oczywiscie nie jest dobrym rozwiazaniem ale przynajmniej zagra to jakos).

Skomentuj

Gdzieś kiedyś wyczytałem przypadkiem że jak nie znasz parametrów to powinno być coś koło mocy rzeczywistej czyli 50 W = 50 litrów, ale to za dużo na jeden głośnik.
        :lol: ale bzdury - prawie jak na elektrodzie :lol:

wsadz te glosniki w polke (chodziaz niejestem tego zwolennikiem) bo jak wsadzisz do bagaznika to przeciez malo co bedziesz slyszal ... no chyba ze polki niemasz w samochodzie?;>

a z tego co pamietam to w mondeo sa 4x6" a nie 6x9"

Skomentuj

jak już coś to są 5x7

jeszcze nie widziałem półki w kombiaku (zresztą ja półek też nie trawie) mam roletę więc na pewno coś będzie słychać

Na pewno będzie lepiej niż teraz 2 przednie oryginały w których odkleja się ta twarda mała membrana (max na radiu 25 z 50 możliwych poziomów głośności), z tyłu już pierdzą wiec są odpięte.

Nie chce wydawać kasy na głośniki do starego samochodu więc zmontuje takie coś i tak i leżą te głośniki w domu co mi szkodzi, przynajmniej obawie się w stolarza (MDF 22mm + konfirmaty + kołki + klej patex do drewna)

Wnioskuje ża na 2 głośniki 30 Litrów to na 1 głośnik koło 15 L styknie.

Skomentuj

jak już coś to są 5x7
            no to zle pamietalem :P
            a czy przypadkiem z tylu w boczkach niezmieszcza sie te glosniki? szczerze mowiac to nawet niewiem jak to tam wyglada w kombi...
            MDF 22mm + konfirmaty + kołki + klej patex do drewna
            :lol: sam klej w zupelnosci wystarczy :lol:

jak z drobnymi przerobkami nieda sie wcisnac tych glosnikow w drzwi itp to zrobi ta skrzynke. litraz tak naprawde niejest wazny bo i tak zbyt wiele basu bym sie z tego nie spodziewal bez wzmacniacza. zrob tak zeby to ladnie wygladalo. ale tez niema co przekraczac za bardzo tych 30 litrow...

Skomentuj

Jutro może zabiorę sie do pracy bo płyty będę miał szkoda bo były przycięta na 50 litrów ale potne jakoś pilarką tarczową, mam nadzieje że mi równo wyjdzie

Tak że zamierzam w jednej obudowie zmieścić 2 głośniki po 15 litrów na każdy (skrzynia na około 30 litrów z przegrodą)

dzięki za dotychczasową pomoc

Skomentuj

(skrzynia na około 30 litrów z przegrodą)
                Nie ma potrzeby robic przegrody.

Na pewno będzie lepiej niż teraz 2 przednie oryginały w których odkleja się ta twarda mała membrana (max na radiu 25 z 50 możliwych poziomów głośności), z tyłu już pierdzą wiec są odpięte
                Ja bym raczej obstawial ze radio sie przesterowuje... glosniki moga byc kiepskie ale radio pewnie nie wytrzymuje i tyle.

Skomentuj

radio mam Kenwooda KDC-W534UA pierdzą, brat je wykończył. fabryczne mają 20W i poodklejane te membranki bo sprawdzałem zresztą jedną kleiłem ale jakość po klejeniu do bani bo krzywo karkas się ułożył

[ Dodano: 2008-09-06, 16:12 ]
                  Hej witam!
                  Zrobiłem to (w jednej obudowie dwie komory po 15 litrów, jeszcze BR'ów nie wycinałem bo nie pozsiadam więc narzazie zamknięta) i miażdży dużo lepiej niż bez obudowy podpiąłem do wzmaka domowego Marantz PM-44SE

[ Dodano: 2008-09-06, 16:42 ]
                  jeszcze jedno

jaki duży otwór BR i jaką długość tunelu zastosować

dzięki za podpowiedzi

Skomentuj

Czaruję...
                  X