Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Regeneracja Tonsili - Pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Regeneracja Tonsili - Pomoc

Cześć. Dostałem kolumny New Mildton 200. Idealny stan mają tylko jeden feler. Zawieszenia przetworników nisko i średniotonowych uległy znacznemu uszkodzeniu. Reszta elementów głośników w stanie perfekcyjnym. Dlatego że kolumny są takie idealne nie chciałem brać się za naprawę sam ale sytuacja mnie do tego zmusza. W mieście koleś powiedział że musi wymienić całe membrany bo nie ma już w produkcji takich zawieszeń co idealnie będą pasowały i krzyczy sobię 200zł za taką usługę. Dspeaker z allegro jest jeszcze lepszy chce 220zł + przesyłki. Unifon i STX również chcą wymienić całe membrany a więc dziękuję za taką usługę. Reszta narazie nic nie odpisuje. Osobiście uważam że nie ma potrzeby wymieniać całych membran nawet jest mi ich szkoda bo przez to parametry zmienią się już dość znacznie a wymiana samego zawieszenia to zawsze mniejsza ingerencja w układ. Z tego własnie powodu zostaję zmuszony kupić zawieszenia na allegro i samodzielnej wymianie. Tylko jakie membrany kupić!! Muszą pasować idealnie. Czy macie jakieś sprawdzone źródło albo sprawdzonego sprzedawcę który posiada idealnie pasujące części?? Albo czy ktoś podjął by się za mnie w rozsądnych cenach?? Osobiście słyszałem że Dspeaker jest rzetelnym sprzedawcą i właśnie natrafiłem na jego aukcję:

http://allegro.pl/item426840272_zawi..._oryginal.html czy te zawiechy będą pasowały??

Z góry dzięki za zainteresowanie. Po skończonej regeneracji czeka mnie przygoda z Altusami 110 i cały zestaw zaprezentuję na forum. Altusy będą naprawdę unikalne Ale szczegóły wkrótce (niespodzianka)

Zamieszczone przez zbysiu
    Tylko jakie membrany kupić!!
    na allegro masz same zawieszenia, będzie taniej i dużo mniej kłopotliwie.
    Altusy będą naprawdę unikalne Ale szczegóły wkrótce (niespodzianka)
    mam tylko nadzieję że nie z powodu pomalowania ich na różowo

http://allegro.pl/item426...m_oryginal.html czy te zawiechy będą pasowały??
    zapytaj dla pewności sprzedającego , wtedy będziesz miał gwarancje że albo będą pasowały, albo błędnie Cię poinformował :)

Skomentuj

Jeśli chodzi o dspeaker1 to brałem kiedyś od niego (membrany z zawieszeniem) do 16/12. Pasowały idealnie

Skomentuj

sorry zakręcony jestem. Jakie zawieszenia z allego kupić?? Tak miało być. Co do altusów to najpierw średniaki muszę kupić potem wymiana jednej membrany w basowym nio i malowanie będzie na srebrno. Bo jakie inne wykończenie może robić uczący się lakiernik Czarnych kolumn już trochę mam (Moje Diy które są na forum "Kolumny Rafała" malowanie w czarny półmat i jeszcze parę innych zestawów) A do altusów srebrny będzie pasował bo mają aluminiowe obręcze itd. Ale ok wracamy do tematu Mildtonów. A więc jakie zawieszenia kupić?? Czy od dspeakera będą ok??

Skomentuj

Nigdy nie wiesz czy to identyczne zawieszenia ale innych chyba nie znajdziesz..

Skomentuj

Zastanawiam się pomiędzy zawieszeniami od dspeakera:
            http://allegro.pl/item426840272_zawi..._oryginal.html
            http://allegro.pl/item426840282_zawi..._oryginal.html
            a zawieszeniami od M_Boro (firma salto)
            http://allegro.pl/item429301853_oryg...sil_16_cm.html
            http://allegro.pl/item429308479_oryg...sil_30_cm.html

Jeżeli chodzi o dspeakera to z tego co pisał mi w meilach zawieszenia ma oryginalne i na pewno będą pasowały jednak żadnego zdjęcia z tymi przetłoczeniami niema. Natomiast firma salto ma na aukcjach zdjęcia takich zawieszeń z takimi przetłoczeniami jakie potrzebuję ale za to wyjdzie mnie to nieco drożej. Co do zawieszeń od dspeakera to spotkałem się z pozytywnymi opiniami a czy możecie mi coś powiedzieć o firmie salto?? Prosił bym opinie o sprzedających.

Skomentuj

Samo zawieszenie jest ciężej wymienić niż membrane z zawieszeniem.
              Zawieszenie do tonsili musi być na piance.
              Swoją drogą 200zł to nie jest wygórowana cena, w okolicach gdańska jest nieco drożej.
              Co do firmy salto to zajmuje się ona regeneracją głośników, więc powinno być ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez Miciek
                Swoją drogą 200zł to nie jest wygórowana cena, w okolicach gdańska jest nieco drożej
                :shock:
                a mnie raz ostro zjechali jak kasowalem 10zl/szt :lol:

Skomentuj

Hehe, właśnie mi to przypomniało, że można popytać studentów, którzy się audio zajmują. Robią tanio i z pewnością gorzej niż jakaś firma, ale lepiej niż byś sam zrobił :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Miciek
                    Robią tanio i z pewnością gorzej niż jakaś firma,
                    oj chyba nie doceniasz DIYowcow :evil:

Skomentuj

Zawieszenia które przysłała mi firma Salto pasują idealnie. Bardzo polecam. Wymieniałem pierwszy raz. Niskotonowce wyszły mi dość ładnie pokażę zdjęcia jak skończę. Jednak średniotonowce nie wyszły mi ;/ Są one obudowane z drugiej strony i ciężko było mi tam podkleić piankę. Uwaliła mi się od kleju i nie przykleiła się w niektórych miejscach. Zobaczę dzisiaj jak to wygląda jak ze szkoły wrócę ale raczej będę wymieniał całe membrany w tych średniakach. Mam do wymiany jeszcze w altusach 110 całe membrany takze za jedną przesyłką i robotą się zrobi.

Skomentuj

nie wiem jakie dokładnie głosniki siedzą w tych Mildtonach2000 ale sugeruje zakupic zwieszneia z UNIFOMu. Mają na stronce jasno i przejrzyście rozpisane i rozrysowane wielkosci zawieszeń i napewno znajdzesz swój "model". Stara firma za pan brat z Tonsilem, przynajmniej kiedys i oryginalne zawieszneia maja. Jak Ci z alalegro nie wiem!

Skomentuj

polecam salto z allegro. Zawieszenia są idealne. Żadnego problemu szybka wysyłka itd. Jednak następnym razem będę wymieniać całe membrany ponieważ gdy wymieniałem zawieszenia to trochę kleju uciekło mi w paru miejscach na piankę. Jak dokonczę to wstawie fotki

Skomentuj

Czaruję...
                          X