Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer głównie do muzyki uzupełniający ESA Vivace XT3

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12386

Skomentuj

Powiem ci tak... panel irkowy 300W 500zł. Ew janka wzmak do suba ale to juz musisz sam skladac itditd pewnie wyjdzie mniej wiecej tyle samo. Glosnik minimum 12cali no i to jest najwiekszy problem bo kazdy bedzie doradzal co innego :P..

Skomentuj

Wasik gdybym nie byl swioadomy, nie slyszal i nie mial porownania nie polecalbym glosnika za 600pln. Mialem nawet ta beyme. a z tego co wiem do niedawna jeszcze sprawiala usmiech na twarzy nowego wlasciciela)

W muzyce nie slyszalem naprawde nic lepszego. 300W to jednak taka dolna granica... (mam gdziec filmik jak na wzmaku irka (300W) limiter sie swieci a glosnikowi malo
        polecam janka i to w w mocniejszej wersji.

beyme mialem w chyba 60L i strojana chyba na 35Hz. naprawde rewelacja

co do wykonania - moja sztuka ani razu nie uderzyla w nabiegunnik, nic nie szkorwalo, wszystko bylo wykonane tip top. to samo z beyma LukaszaN. no i ludzie po to mamy gwarancje

z tego co pamietam poprawili wersje tych powerow i nie ma juz z nia problemow, co prawda FS skoczylo do gory.

Skomentuj

mIKI, to jakie jeszcze 12' slyszałeś w takim razie z tych lepszych?

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
            http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12386
            Pisze 20% kino, 80% muzyka więc ta konstrukcja odpada bo do muzyki pakować XXLSa średni pomysł w spokojnej muzyce brzmi dość dobrze, ale przy szybszej gubi rytm, wymaga cholernie dużego pomieszczenia, żeby pokazał swoje skrzydełka.

Skomentuj

Zamieszczone przez lewrobert
              http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1071026.html
              taaa, ciekawe kto tam piszący miał w ogóle ten głośnik w ręku, lub widział go w inny sposób niż na focie na allegro, bo tak się składa że ja go miałem - MDS 12 DVC i to naprawdę imho b. dobry głośnik, ma zejście , ma wykop i jest muzykalny, choć nie aż tak kulturalny jak 08 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
                lub widział go w inny sposób niż na focie na allegro
                Takero, MDS na allegro ? jak długo szperam po allegro jeszcze nie spotkałem a i z opiniami to jest tak, że jeden gdzieś coś przeczyta a później klonuje po wszystkich forach i wprowadza w błąd.

Zawsze jest jakieś ryzyko niestety to diy nie posłuchasz jak brzmią róznorakie konstrukcje tak jak np w sklepie, ale cena jaką inwestujesz jest parokroć mniejsza zresztą "lewrobert" przekonał się na swoich ESAch dał za nie sporo a gdyby zakasał rękawy zrobiłby je za 1/4 ceny.

Skomentuj

Panowie w AC L26rnx/p za 465zł a w Polinku Dayton RSS315 za ok.550zł z tego co pamiętam. Ja mając 1500zł już więcej bym nie szukał. Oba schodzą tak niesko jak się tylko chce. Jak by się uprzeć to SS23cośtam jak u XYS, ale osobiście wolałbym Seasa. Ma chyba najniższe zniekształcenia w basach w swojej kategorii cenowej i w kilku wyższych też:)

Skomentuj

mor den siur, miałeś któryś z tych głośników ?
                    Zamieszczone przez mor den siur
                    Ma chyba najniższe zniekształcenia w basach w swojej kategorii cenowej i w kilku wyższych też:)
                    stary stx AJ miał zniekształcenia duużo niższe od d27 i DX tylko co z tego ? :)

Skomentuj

tak po za tematem
                      adambb, http://allegro.pl/item433050518_inte...ds08_nowy.html
                      cos slabo szperasz hehe

Skomentuj

Zamieszczone przez pajol112
                        tak po za tematem
                        cos slabo szperasz hehe
                        Mowa była o MDS 12 :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez adambb
                          Zamieszczone przez pajol112
                          tak po za tematem
                          cos slabo szperasz hehe
                          Mowa była o MDS 12 :razz:
                          mhmmm....jakąś inną wyszukiwarke mam chyba z bonusem...
                          http://allegro.pl/item429329610_lege...k_mds12_s.html

Skomentuj

no dobrze panowie więc mds12

pkt 2. jaki wznacmiacz ??

Skomentuj

i tu jest problem ,cieżko znaleźć coś co by to dobrze napędziło, poniżej 300w panelu Irka bym nie schodził, a wartoby zapytać ów Irka o panel 450w :)

Skomentuj

wartoby zapytać ów Irka o panel 450w
                                niestety jeszcze trzeba poczekać jeszcze jakiś czas...

Skomentuj

no dobrze:

1. przetwornik - MDS12
                                  2. panel od Irka (jesli mi sprzeda) 300W

Ktoś zaproponuje projekt obudowy?, nie chiałbym aby była zbyt duża :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez lewrobert
                                    http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1071026.html
                                    taaa, ciekawe kto tam piszący miał w ogóle ten głośnik w ręku, lub widział go w inny sposób niż na focie na allegro, bo tak się składa że ja go miałem - MDS 12 DVC i to naprawdę imho b. dobry głośnik, ma zejście , ma wykop i jest muzykalny, choć nie aż tak kulturalny jak 08 :)
                                    Akurat gość o nicku mehow ma doświadczenie i miał mnóstwo głośników w rękach. Z tego co się orientuję to ma on warsztat CA gdzieś w Trójmieście, poczytaj na CASKP forum. Nieładnie wrzucać tak wszystkich z elektrody do jednego worka :P
                                    Nie znaczy to jednak, że jest to jakaś wyrocznia

Skomentuj

mor den siur, miałeś któryś z tych głośników ?
                                      Ma chyba najniższe zniekształcenia w basach w swojej kategorii cenowej i w kilku wyższych też:)
                                      stary stx AJ miał zniekształcenia duużo niższe od d27 i DX tylko co z tego ? :)
                                      takero Jak Bozia da to może będę miał:) Jedyny minus jaki mają, to to, że niewiele osób je słyszało, ale Harpia jakoś się przekonała do nich. Jeżeli coś jest słyszalne to powinno być mierzalne, a, że coś "nie gra" to może tylko wina zbyt małej wiedzy. Nie twierdzę, żebym ja miał jakąś wielką - bardziej mówię w tym kontekście, że kiedyś uważano, że czarownice istnieją a wystarczającym argumentem było to, że tak uważano.

Sądzę, że każdy z zapropopnownych tu głośników powinien spełnić oczekiwania autora wątku i to powinno cieszyć:)

Skomentuj

UKA, nie znam go, nie będe wypowiadał się na Jego temat, moja wypowiedź dotyczyła opinii o tym że MDS jest taki sobie, możliwe że wersja S jest gorsza od DVC, kto to wie, ale nie zmienia to faktu że ten głośnik naprawdę jest interesujący.

Zamieszczone przez UKA
                                        takero Jak Bozia da to może będę miał:)
                                        to poczekaj z polecaniem ich do momentu aż wyciągniesz się w fotelu i będziesz się mógł nasłuchać :)

ale Harpia jakoś się przekonała do nich.
                                        tym tez bym się radził nie sugerowac, harpia przekonała się też do stxów paru, a wzorami jakości brzmienia ich nazwać nie można.
                                        Jeżeli coś jest słyszalne to powinno być mierzalne, a, że coś "nie gra" to może tylko wina zbyt małej wiedzy.
                                        Niestety ciężko przełożyć obiektywne parametry - mierzalne, na subiektywne - słyszalne i choćby z tego powodu AJ mógł mieć najniższe zniekształcenia w galaktyce, ale i tak nie był porównywalny do zwykłej vify.

Skomentuj

Zrobiłem na szybko projekcik budy pod MDS'a (tutaj wersja dla 08), ale tak dla pobudzenia wyobraźni :twisted:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X