Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki do kolumny [PORADA]

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Powiem ci tak. Mam SC10N a PJ-kilka razy słuchałem... Jakby była zwrotka do ARN-ów i PJ-ki to wziął bym ja bez wachania zamiast visatona... ale jak masz te 400zł na głośniki to przecież na vify spoko starczy...

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
      Powiem ci tak. Mam SC10N a PJ-kilka razy słuchałem... Jakby była zwrotka do ARN-ów i PJ-ki to wziął bym ja bez wachania zamiast visatona... ale jak masz te 400zł na głośniki to przecież na vify spoko starczy...
      I zarowno PJ jak i SC10n chowa sie przy d27

Skomentuj

Aha no to spoko. Jaki to jest dokładnie model Vify ? To policzę ile by mnie wyniosło za dwie sztuki z przesyłką w tym zamówieniu tutaj i może się zdecyduję. Jednak miałbym prośbę, żeby mi ktoś zaprojektował, najlepiej wykonał zwrotnicę bo z tym będę miał duży prooblem. Dzięki.

Ps. A zamiast tych 150 nie lepiej dać 165 lub 188 ?

[ Dodano: 2008-09-11, 08:23 ]
        Bo np. tutaj: http://www.akustyk.com.pl/cenniki-vifa.html znalazłem ten pierwszy D27TG35-06 za 120zł :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Patricious
          Ps. A zamiast tych 150 nie lepiej dać 165 lub 188 ?
          Nie ma do tego zwrotnicy wiec nie. Tu zwrotka do twojego zestawu:
          http://img517.imageshack.us/my.php?i...vifad27dz8.gif

Skomentuj

O wielkie dzięki :) Teraz jestem pewien, że zabiorę się za budowę. Powiedzcie mi tylko, jaka dokładnie ma być cewka ? Bo w cenniku np. polink.com.pl 1,5mH jest kilkanaście rodzajów :) I czy jest jakaś zasada jak te cewki umieszczać na płytce, czy co ? Dziękuję

Skomentuj

drut 1,2 na niskie, 0,8na wysoki taki forumowy standart

Skomentuj

1.50 mH 0.250 Ohm dr-1.20 dl-35mm FI-37mm rdzen-19/35
                1.50 mH 0.200 Ohm dr-1.20 dl-70mm FI-28mm rdzen-2x19/35
                1.50 mH 0.250 Ohm dr-1.20 dl-35mm FI-41mm rdzen-24/35
                1.50 mH 0.180 Ohm dr-1.20 dl-46mm FI-36mm rdzen-24/35+dyski-35/7
                1.50 mH 0.520 Ohm dr-1.20 h-30 FI-52
                Więc która z tych na niskie ?

0.40 mH 0.150 Ohm dr-0.80 dl-38mm FI-24mm rdzen-14/30+dyski-24/5
                0.40 mH 0.430 Ohm dr-0.80 h-15 FI-32
                I która na wysokie ?

PS> Sorry, że tak się wszystko pytam, ale nie miałem z tym jeszcze do czynienia, a to nie są groszowe sprawy więc wolę się upewnić :)

Skomentuj

I która na wysokie ?
                  Powietrzna nie rdzeniowa.

Więc która z tych na niskie ?
                  Praktycznie obojetne.. mozesz wziasc ta z najnizszym oporem, choc to prawie bez roznicy.

Skomentuj

Ok wieeeeelkie dzięki !! Jeszcze ostanie może pytanko Głosnik Vifa D27TG-05/06 może być ? Tani jest, 18.76 € :P

[ Dodano: 2008-09-11, 14:43 ]
                    A Tesla to ARN 150-05/8, tak ?:)

Skomentuj

ARN 150-03/8 moze byc tez

Skomentuj

Głosnik Vifa D27TG-05/06 może być ? Tani jest, 18.76 €
                        Dokładnie ten

Skomentuj

A ARN 150 03 i 05 to praktycznie te same głośniki...

Skomentuj

ja to wiem ale autor moze nie wiedziec, warto o takich rzeczach wspominac

Skomentuj

Dokladnie pod takie zestawienie sie nastawilem. Mam wszystko juz skompletowane, tylko jakos zapalu brakuje do zlozenia wszystkiego.

Viva D27 od XYS kostowala z dostawa na miejsce dokladnie 200 zl( 2 szt)
                              ARN 150 kupilem w prolechu i zaplacilem o ile dobrze pamietam 115 zl ( 4 szt)
                              Tunel BR , cewki w polinku. Z przesylka wszystko na 2 zwrotnice+ 2 tunele o ile dobrze pamietam w granicach 50 zl.
                              Kondensatory, rezystorz przy okazji kupilem w tme.pl- groszowe sprawy.
                              Wzor plytki pod zwrotnice 2xARN150+ D27 jest tutaj: http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=12414

To w sumie tyle :)
                              Najdrozej wyszedl fornir, ale coz....

Skomentuj

Bo moja uwaga była właśnie do autora tematu :mrgreen:

Jak to kondy i rezy to groszowe sprawy? To co ty kupowałeś? kondy elektrolityczne i rezy 0.25W?

Skomentuj

Nie bawilem sie poprostu w jakies jantzeny czy jakos tak ...
                                  MKSE , oraz ceramiszne 5W rezystory z tme.

Skomentuj

Powodzenia w takim razie ! :) Ja jednak po głębszych zastanowieniach zdecydowałem się na inną konstrukcję Na razie nie zdradzę jaką ale jak będzie gotowa to się pojawi w dziale "Własne konstrukcje".

Skomentuj

Czaruję...
                                    X