Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomoc w małej modyfikacji istniejącego projektu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomoc w małej modyfikacji istniejącego projektu

Witam

Miałem sporo pauze i wypadłem z obiegu w sprawach domowego audio. I proszę was o pomoc

Sprawa ma się tak...........

Kiedyś pięknego dnia postanowiłem uklepać coś z nudów i braku jakiegoś konkretnego zainteresowania i braku jakiś zleceń na konkretne DIY. Od taki projekt z ciekawości

Wyszło coś takiego

http://img176.imageshack.us/my.php?i...5002234ux9.jpg
    Jak widać
    -ARV 104
    -ARP 150
    -2x ARN 226 0/7
    Całość 8r

Buda zrobione z płyty 18mm wiórowej. Przód 36mm i do tego poprzeczne wzmocnienie góra jak i dół kolumny jest z deski 36mm. Ogólnie buda solidna

Teraz mam takie plany co do tego projektu.

1.Wywalić ARV i dać jakieś sensowne tweetery do 100zł za szt. Jak trzeba to znajdzie się więcej, ale trzymał bym się granicy 100zł.

2.Wywalić ARP i dać ARX150, chyba że macie coś innego sensownego w to miejsce.

3. Arn-y niech zostaną pasują mi i nie ma co ich zmieniać bo potrafią dobrze zagrać zresztą jak bym je zmienił to nie była by modyfikacja tylko całkiem nowy projekt.

4. Wysłać do któregoś z was głośniki na pomiar ( najlepiej z okolic warszawy wtedy będę mógł podrzucić je osobiście i odebrać je.) Żeby nie było że za darmo zawsze dogadamy się

5. Zrobić konkretne zwrotki pod to liczone na dobry elementach. Też liczę na kogoś :)

I to tyle
    Co do wykończenia to mam parę pomysłów , ale to dopiero jak cześć elektroniczna będzie zapięta na ostatni guzik. Ogólnie nie spieszy mi się wcale chce wykonać to wszystko najlepiej jak tylko będę mógł.

Słucham Hardstylu,trance, trochę popu i techna ( w dobrym słowa tego znaczeniu), R&B czasami pójdzie na ruszt. Ogólnie muzyka elektroniczna. czasami sporo wokalu też znajdzie się w takich kawałkach. Rock,metal i inne tego typu nie wchodzą w grę bo nie słucham tego dół jak dół wiem jak zagra.

Napędzane będzie to klockami z stajni IRKA :) ( wstępnie już wiem co będzie) , ale najpierw chciałbym wykonać kolumny na tip top żeby wiedzieć na czym stoję.
    Za nim pojawi się wzmak konkretniejszy to napędzane jest to holtonem ( tym od dj zibi)

Co proponujecie panowie ?

pozdrawiam

a jak duze masz pomieszczenie?

Skomentuj

18m2-22m2 w tych dwóch grają najczęsciej

Skomentuj

hmmm, koniecznie arx150 ? może jakiś tonsil ?
        na górę koniecznie DX :)

Co do pomiarów i zwrot - od października mam nadzieję będę dyspozycyjny :)

Skomentuj

cześć takero kiedyś trochę pisaliśmy o audio stare dzieje heh

Nie nie upieram się przy ARX to taka wstępna moja propozycja. Jak pisałem wypadłem z obiegu i to dość mocno jak teraz czytam sobie trochę to widzę STX się podciągnął :shock: , ale powróćmy do tematu.

Co proponuje zamiast ARX ? Jakiego Tonsila ? czy może coś innego :?:

DX25TG05-04 o tym piszesz ? która vifka zagra przyjemnie ?

Zamieszczone przez takero
          Co do pomiarów i zwrot - od października mam nadzieję będę dyspozycyjny :)
          Nie wcześniej jak od października wezmę się za kompletowanie klocków i pewnie trochę się zejdzie bo czasu mało. A widzę mieszkasz niedaleko mnie ( codziennie jak jadę pracy mija Wołomin a do warszawy mam rzut beretem), więc chętnie wejdę w współpracę

Skomentuj

Zamieszczone przez Gilotyn@
            DX25TG05-04 o tym piszesz ? która vifka zagra przyjemnie ?
            właśnie tego, niczego droższego bym nie dawał do tych tesli.

Co proponuje zamiast ARX ? Jakiego Tonsila ? czy może coś innego :?:
            Sporo tego - 16 50 6 np, może coś ze stricte średniaków ?

Nie wcześniej jak od października wezmę się za kompletowanie klocków i pewnie trochę się zejdzie bo czasu mało. A widzę mieszkasz niedaleko mnie ( codziennie jak jadę pracy mija Wołomin a do warszawy mam rzut beretem), więc chętnie wejdę w współpracę
            muszę jeszcze zwrotę przestrajalną zrobić, a najlepiej ze dwie , nieco w sprzęcie pogrzebać i będę gotowy:)

Skomentuj

właśnie tego, niczego droższego bym nie dawał do tych tesli.
              Dobra góra jest Padło na Vife DX25TG05-04 cena dobra. I masz racje nie ma co szaleć w końcu na dole jest tesla.

Sporo tego - 16 50 6 np, może coś ze stricte średniaków ?
              Myślałem nad tym GDN Tonsila a co masz konkretnie na myśli pod nazwą "stricte średniaków"

muszę jeszcze zwrotę przestrajalną zrobić, a najlepiej ze dwie , nieco w sprzęcie pogrzebać i będę gotowy:)

Skomentuj

tylko czy aby na pewno trzeba sie pchac w 3 drogi i robic konstrukcje na jakichs teslach... moze lepiej zainwestowac w cos lepszego? np vife M18, monacora 165kep czy cos jeszcze innego...

Skomentuj

a co masz konkretnie na myśli pod nazwą "stricte średniaków"
                  mam na myśli średniaki, a nie niskośredniaki jak ten tonsil :)
                  Zamieszczone przez Caleb
                  tylko czy aby na pewno trzeba sie pchac w 3 drogi i robic konstrukcje na jakichs teslach... moze lepiej zainwestowac w cos lepszego? np vife M18, monacora 165kep czy cos jeszcze innego...
                  tu chodzi o modyfikację istniejącego projektu, a nie o nowy projekt.

Skomentuj

cześć Caleb jak takero napisał jak bym Arny wywalił to z budy bym mógł szybko eksmitować na kosz i zająć się zupełnie nowym projektem. A po prostu chce to ogarnąć co mam możliwe dobrze. Jak ogarnę ten projekt to gwarantuje że wtedy zajmę się czymś naprawdę konkretnym a mianowicie cały system kina domowego 5.1 oparty nie na teslach ale już na głośnikach które stoją wiele wiele wyżej w hierarchii i druga rzecz której nie będę ukrywał zależny mi co nie co na dobrym ciśnieniu

mam na myśli średniaki, a nie niskośredniaki jak ten tonsil
                    Co proponujesz ?

Jednak myślę że ten GDN Tonsila powinien być dobry ? co ty o tym myślisz ?

Skomentuj

Czaruję...
                    X