Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Proszę o sprawdzenie poprawności

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Proszę o sprawdzenie poprawności

Witam

polutowałem dzisiaj zwrotkę do m18wh na podstawie tego schematu

prosił bym was o zweryfikowanie poprawności tego mojego tworu, nie chciał bym spalić sobie głośników hehe.

oto to co stworzyłem:

trza kliknąć by się powiększyło.

tu jeszcze link do zdjecia w pełnych rozmiarach ja by komu nie dzialało :)
    http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...c47a6e6b824f36

tam gdzie odstają łączenia przychodzi terminal, natomiast przetwornik podłączony będzie tam gdzie widać rysunek głośnika namazany pisakiem.

dzięki z góry

jutro wrzucę kolejny twór do weryfikacji czyli zworę do d25ag :) dzisiaj musicie się zadowolić tylko tym hehe.

pozdrawiam.

Wez byle jakiego szerokopasmowca (albo nawet niskotonowca), podaj sygnal ze wzmacniacza na zwrotnice i podepnij do jednego i drugiego kanalu... uslyszysz czy sie cos spali czy nie. Jeden ma grac basem bez wysokich a drugi na odwrot. Najbardziej niewprawne ucho to rozrozni. :smile:

Skomentuj

Nie na temat...
      Spoko czepiaj sie skrotow myslowych, nie rusza mnie to specjalnie.

Skomentuj

zamiast pisać rady na które wpadłem sam, rzucilibyście swoim profi elektromechanicznym okiem na mój twór chodzi mi tylko o to czy dobrze zinterpretowałem ten schemat to czy gra czy nie to już sprawdzić sobie potrafię, ale wystarczy, że rezystor jest wlutowany nie tak jak należy i już będzie klapa, bo o ile cewka przefiltruje to charakterystyka będzie całkiem inna.

Skomentuj

A słyszałeś takie powiedzienie?: "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"

Weź niskotonowca, podłącz do jednej zwrotnicy, później do drugiej zwrotnicy i będziesz słyszał jak on reaguje na obu wyjściach w zwrotnicy, nawet jakby to było cięcie 5kHz to mid-bass zagra, a brak basu zauwazysz na pewno.

Skomentuj

Jest dobrze..

Skomentuj

cursor, słyszałem ale nie chciałbym zdobywać doświadczenia wprostproporcjonalnie do zniszczonego sprzętu więc wole pytać.

Skomentuj

Jest dobrze, możesz podłączać.

Skomentuj

Chłopie to są trzy elementy nie wiem co można źle zrobić :grin:

Skomentuj

Czaruję...
                  X