Chodziło mi o zsumowanie sygnału niskopoziomowego.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GŁośnik centralny i wzmak stereo
Collapse
X
-
kiedys mialem do takiego zestawienia cos takiego:P bylo to dawno temu jak robilem 1suba diy :mrgreen:
http://www.allegro.pl/item424010017_...omowe_bcm.html
Skomentuj
-
Kto powiedzial ze ja chce do stereo dać głośnik centralny ??
Sprawa wygląda tak że chciałem wykorzystać 1 wzmacniacz kolejno do:
1. dwóch kolumn stereo
2. głośnik pseudo centralny do tv ktory bedzie odtwarzał oba kanały
wykorzystujac przelacznik kolumn A i B używać 1 lub 2giego, nie wiem czemu myslicie ze chce sobie zepsuc efekt stereo dodajac glosnik centralny :roll:
dolphin, wiem że prosciej wlasnie zastosować procesor kina domowego ktory daje mozliwosc podlaczenia rowniez glosnikow tylnych. Jednak ja nie probuje zrobic pseudo kina tylko to co napisalem wyżej :wink:
Pozatym stereo pod amplitunerem to nienajlepszy pomysł.
plotek, teraz rozumiem że chodziło CI o zsumowanie kanalów na źródle sygnalu doprowadzajac do wzmacniacza 2 kanaly do 1, następnie podlaczajac pod lewy kanal kolumne centralną otrzymalbym sume kanalow, jest to chyba dobry pomysl w takim przypadku, np na aux podac wlasnie taki sygnal i uzywac do centrala a do cd zostawic jak jest.
Skomentuj
-
Rfck, nasuwa się pytanie - po co taki central, czy jak to nazwałeś pseudo-central ?
Zamieszczone przez RfckKto powiedzial ze ja chce do stereo dać głośnik centralny ??
Sprawa wygląda tak że chciałem wykorzystać 1 wzmacniacz kolejno do:
1. dwóch kolumn stereo
2. głośnik pseudo centralny do tv ktory bedzie odtwarzał oba kanały
wykorzystujac przelacznik kolumn A i B używać 1 lub 2giego, nie wiem czemu myslicie ze chce sobie zepsuc efekt stereo dodajac glosnik centralny :roll:
Skomentuj
Skomentuj