Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GŁośnik centralny i wzmak stereo

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chodziło mi o zsumowanie sygnału niskopoziomowego.
    Załączone pliki

Skomentuj

Nie rozumiem jednego - po co central do stereo ?
      Chcesz centrala ? Kup ampli, innego rozsądnego wyjścia nie ma i tyle.

Skomentuj

kiedys mialem do takiego zestawienia cos takiego:P bylo to dawno temu jak robilem 1suba diy :mrgreen:
        http://www.allegro.pl/item424010017_...omowe_bcm.html

Skomentuj

to nie lepiej dołożyć i ew sprzedać wzmaka stereo i już normalne ampli kupić ?

Skomentuj

Kto powiedzial ze ja chce do stereo dać głośnik centralny ??

Sprawa wygląda tak że chciałem wykorzystać 1 wzmacniacz kolejno do:
            1. dwóch kolumn stereo
            2. głośnik pseudo centralny do tv ktory bedzie odtwarzał oba kanały

wykorzystujac przelacznik kolumn A i B używać 1 lub 2giego, nie wiem czemu myslicie ze chce sobie zepsuc efekt stereo dodajac glosnik centralny :roll:

dolphin, wiem że prosciej wlasnie zastosować procesor kina domowego ktory daje mozliwosc podlaczenia rowniez glosnikow tylnych. Jednak ja nie probuje zrobic pseudo kina tylko to co napisalem wyżej :wink:

Pozatym stereo pod amplitunerem to nienajlepszy pomysł.

plotek, teraz rozumiem że chodziło CI o zsumowanie kanalów na źródle sygnalu doprowadzajac do wzmacniacza 2 kanaly do 1, następnie podlaczajac pod lewy kanal kolumne centralną otrzymalbym sume kanalow, jest to chyba dobry pomysl w takim przypadku, np na aux podac wlasnie taki sygnal i uzywac do centrala a do cd zostawic jak jest.

Skomentuj

Rfck, nasuwa się pytanie - po co taki central, czy jak to nazwałeś pseudo-central ?
              Zamieszczone przez Rfck
              Kto powiedzial ze ja chce do stereo dać głośnik centralny ??

Sprawa wygląda tak że chciałem wykorzystać 1 wzmacniacz kolejno do:
              1. dwóch kolumn stereo
              2. głośnik pseudo centralny do tv ktory bedzie odtwarzał oba kanały

wykorzystujac przelacznik kolumn A i B używać 1 lub 2giego, nie wiem czemu myslicie ze chce sobie zepsuc efekt stereo dodajac glosnik centralny :roll:
              Co to ma dać ? W czym ma to pomóc ?

Skomentuj

Inne miejsce odsluchowe do sluchania muzyki dyskwalifikuje odsluch tv z glosnikow stereo, chcialbym aby dźwięk z tv dochodzil z pobliskiego miejsca a nie z oddalonych kolumn :wink:

Skomentuj

zrób lepiej dwie kolumny i ciesz się stereo :P

Skomentuj

tak chyba zrobie, 2 male monitorki bez kombinacji ;]

Skomentuj

Czaruję...
                    X