Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór głośnika do subwoofera

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór głośnika do subwoofera

Wiatm
    Potrzebuje subwoofer do mojego pokoju, który ma 32m2 ma to być subwoofer głównie do muzyki ale i do kina ale napewno wiecej do muzyki. Nie wiem na jaki głośnik się zdecydować słyszałem coś o mds08 duzo osób go zamawia ale nie wiem czy bedize wystarczający do tego pomieszczenia interesuje mnie także stajnia preelesa na głośnik moge wydać max 350zł, nie wiem jaki jest teraz cennik w AC a tam duzo taniej można zakupić.Oczywiście jeszcze wzmaczniacz, myśle że od irka bedize dobry tylko jeszcze nei wiadomo jaki:P. Nie chce się spieszyć z zakupem bo chce zrobić raz ale na długo i żebym nei musiał go wymieniąć za rok... A może jeszcze jakieś pieniązki wpadna musze jeszcze sprzedac telefon

ile chcesz na calego suba przeznaczyc?
    jakiej muzyki sluchasz?

Skomentuj

Mds08 sie pogubi w takim pokoju. Potrzebowalbys minimum 12cali.. Wzmacniacz irka jedynie 300W za 500zł tu sie nada. W zaleznosci ile tego basu ma byc to 12' 2x12' albo 15' .. jesli tanio to moze SDS12 albo 2xtonsil30/120/1

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
        jesli tanio to moze SDS12
        :shock: a jest cos takiego?
        Zamieszczone przez n_omyzs
        W zaleznosci ile tego basu ma byc to 12' 2x12' albo 15'
        cos chyba przesadzasz - dobre 12" starczy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
          n_omyzs napisał/a
          jesli tanio to moze SDS12
          :shock: a jest cos takiego?
          Literowka oczywiscie :P... SLS12 http://www.tymphany.com/830669

n_omyzs napisał/a
          W zaleznosci ile tego basu ma byc to 12' 2x12' albo 15'
          cos chyba przesadzasz - dobre 12" starczy
          Nigdy nie wiadomo hehe... jak 18' ludzie zaczynaja oplikowac do 20m...

Skomentuj

ile chcesz na calego suba przeznaczyc?
            jakiej muzyki sluchasz?
            myśle ze gdzieś 700zł na sama elektronike
            Słucham głównie polskiego hh ale inna też nie pogardze:PP
            Coś czytałem, że ty Pawle robisz suba na 2mds??Jak to wyglada?

Skomentuj

moim zdaniem SLS'y to porażka - niewiem czy 12' też ale 8 i 10 to kicha.

Skomentuj

Sound Wave, rozwin wypowiedz :).. nie zabrales glosu w watku o przetworniku do suba gdzie pytalem co ludzie mysla o SLS. Napisz cos o nich.

Skomentuj

miałem do czynienia z SLSem 8 (dość dużo) bo dawno dawno temu w odległej galaktyce z Viperem trenowaliśmy różne kombinacje - niestety głośnik nigdy nie grał dobrze... SLS'a 10tke też kilka razy słyszałem i powiem że bez rewelacji - ale tu mogło być coś nie tak z aplikacją.

w załączniku parametry SLS'a 8
                  Załączone pliki

Skomentuj

Nie na temat...
                    Hm czyli tutaj by wynikalo ze raczej SLS8 do zamknietej.. troche te parametry odstaja od tego co peerless podal na www. SW a co ty bys dal do 8m2 na suba do kina i czarnej muzy? (do 200zł na glosnik ew troche wiecej)

Skomentuj

dość ciekawy jest wyżej wspomniany MDS08 może usher 8137A tylko niewiem ile on teraz kosztuje (jakiś czas temu był w promocji i właśnie był koło 200zł)

Skomentuj

Paweł użyje dwóch MDSów w dwóch oddzielnych budach jako doły aktywne do monitorków :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez grabki91
                          jeszcze nie wyglada. beda to 2 osobne suby w formie podstawki pod monitory. cos zblizonego do ukladu XYSa

Zamieszczone przez Sound Wave
                          moim zdaniem SLS'y to porażka - niewiem czy 12' też ale 8 i 10 to kicha.
                          ja slyszalem tylko SLS12 wiec porownania niemam. dawno to bylo wiec teraz niewiem jakbym je ocenil. rewelacji niebylo ale tragedi tez nie

grabki91, wzmacniacz kupisz od irka czy sam bedziesz cos skladal? bo jak sam to moze starczy na MDS12. jak kupujesz gotowego to jednak trzeba tanszego szukac...

[ Dodano: 2008-09-21, 21:48 ]
                          http://www.allegro.pl/item442257646_...aw_310_hc.html bez zastanowienia bym to bral :P
                          tak do 250zl mozesz licytowac

Skomentuj

Raczej skłonny jestem kupic gotowy wzmaczniacz poneiwaz nei mam jeszcze takeigo doświadczenia i nei wiem czy bym poradził sbei ze złozeniem od podstaw.
                            Jaka jest cena tego MDS12?CHyba coś w okolicy xxls10?

Skomentuj

Zamieszczone przez grabki91
                              Jaka jest cena tego MDS12?
                              90-100E - zobacz temat o zamowieniu, ktos tam go zamawia

Skomentuj

to w tym przedziale cenowym jaki bedize najlepyszy wybor? Mówicie, że sls nie jest za dobry mds 08 nie nagłośni takeigo pomieszczenia wiec?na co się decydowac?

Skomentuj

Bierz tego Mivoc-a z linka, którego podesłał PawełS

Skomentuj

2x tonsil 30/120/1

Skomentuj

Właśnie nie zabardzo chce tonsila oczywiśnie nie mam nic do Tonsila ale chce coś lepszego w tej cenie 350zł... Zastanowie się nad tym mivocem co wysąłł PAweł.
                                      MDS12 kosztuje niewiele ponad 350zł a nei jest to przypadkiem głośnik samochodowy?
                                      Najbardziej byłem nastawiony na prellesy myślałem, że sa naprawde dobre a z waszych komentarzy wynika coś innegono ale cóż trza szukać czegos innego

Skomentuj

Ja zaproponowałbym Daytona rs270 - niecałe 300 zł w Polinku.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X