Czy ten głośnik nadaje sie na budowę kolumn estradowych, które mają grać na sali gimnastycznej????? z góry dzięki za odpowiedź!! Pozdro!!!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Beyma 12GM100
Collapse
X
-
głośnik jest niezly ma wysoka skutecznosc i niska moc ale nie schodzi za nisko. jesli nie ma na nim grac muza to do apeli bedzie idealny ale na dyskoteki niestety nie. ale jak by dorzucic jakis subbas to by bylo idealnie. nadaje sie na dwie drogi. na wysokotonowki mozesz spokojnie urzyc jakies piezo. kilka sztuk (tak aby dobrac spl) i bedzie niezle.
Skomentuj
-
A oto link do parametrów tego głośnika:http://www.elmuz.com.pl/beyma/12gm100.htm . Tylko nie wiem jakie subbasy do tego zrobić. Jakie głośniki mi polecacie, tylko zeby nie były zbyt drogi.
Skomentuj
-
wybacz ja czegos nie kumam bierzesz sie za tak powazna konsrukcje a nie masz pojecia jak ja zrobic?
sprzet estradowy to nbei domowka tu juz sama zwrotnica jest trudna do zrobienia samo zaplanowanie ciec dobranie mocy spl
wybacz chlopie ale to ciezko widze
ps glosik jest fajny ale czy dasz rade z aplikacja?
Skomentuj
-
Muza głównie techno czasem Hip-hop, club itp. Kasa...hmm... narazie moge na to przeznaczyć 900 zł. Ale mi głównie chodzi o to zeby zrobić jak najlepiej te nadstawki na tych beymach 12GM100. Jaką obudowę do nich dobrać. Planowałem bude 80 l zestroić to na 60 Hz. producent zaleca obudowy od 40-125 l.
Skomentuj
-
sluchaj ja w kolumnach estradowych nie mam doswiadczenia nie wiem czy stroi sie je tak jak domowki
ale chyab raczej chodzi o pelna wytrzymalosc mocowa i max spl
ja mniej martwil bym sie tu o obudowe a raczje skupil sie na zwrotnicy jej wytrzymalosci i komponentach
pomysl ze jezeli maja byc to staleity to nie lepiej skupic sie na jakichs mniejszych glosikach ale efektywniejszych nie hce ci doradzac bo sie na tym nie nzam wiem ze irek i rk sa specjalistami gadaj z nimi
Skomentuj
-
jak koniecznie to musisz zrobic to zadzwon do elmuza oni tam robia zwrotki specjalnie do tych glosnikow powiedz im co ile masz kasy jakie przetworniki proponujesz\potrzebujesz to ci zaprojektuja zwrotke i sie dogadacie. najprostsze i najnudniejsze rozwiazanie ale najpewniejsze bo nic nie spaprasz (chyba ze bude ) pozdro
Skomentuj
-
Witam. Ostatnio zakupiłem okazyjnie (tak mi się wydaje) dwa głośniki Beyma 12GM100 ( http://www.elmuz.com.pl/beyma/12gm100.htm ) po 50zł sztuka. Od dłuższego czasu szukałem jakichś przetworników do budowy kolumn estradowych i takie właśnie się trafiły. Kolumny mają służyć jako odsłuchy w bardzo małej salce w piwnicy (ok. 10m2 wysokiej na 2,15m), nie wykluczona jest zmiana miejsca prób na większe. Kolumny mają być uniwersalne ponieważ będą służyć jako odsłuch wokalu na zmianę z podkładem perkusyjnym (gdy brak perkusisty) i innymi instrumentami. Czytałem, że z tych głośników nie ma wcale basu, tylko problem w tym, że nie każdy to samo pod pojęciem bas rozumie. Czy naprawdę jest tak tragicznie? Czy ktoś miał styczność z tym głośnikiem? Poszukuję jakiegoś projektu obudowy (czy są jakieś uniwersalne sprawdzone konstrukcje?). Nie wiem też z jakim driverem je połączyć. Fundusze nie pozwalają na zbyt wiele, więc pewnie będzie to jakaś okazyjnie kupiona parka. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hdhmr Zobacz postaCzytałem, że z tych głośników nie ma wcale basu, tylko problem w tym, że nie każdy to samo pod pojęciem bas rozumie. Czy naprawdę jest tak tragicznie?
Skomentuj
Skomentuj