Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Beyma 12GM100

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Beyma 12GM100

Czy ten głośnik nadaje sie na budowę kolumn estradowych, które mają grać na sali gimnastycznej????? z góry dzięki za odpowiedź!! Pozdro!!!

moze drogi kolego podaj jakis link

Skomentuj

głośnik jest niezly ma wysoka skutecznosc i niska moc ale nie schodzi za nisko. jesli nie ma na nim grac muza to do apeli bedzie idealny ale na dyskoteki niestety nie. ale jak by dorzucic jakis subbas to by bylo idealnie. nadaje sie na dwie drogi. na wysokotonowki mozesz spokojnie urzyc jakies piezo. kilka sztuk (tak aby dobrac spl) i bedzie niezle.

Skomentuj

A oto link do parametrów tego głośnika:http://www.elmuz.com.pl/beyma/12gm100.htm . Tylko nie wiem jakie subbasy do tego zrobić. Jakie głośniki mi polecacie, tylko zeby nie były zbyt drogi.

Skomentuj

wybacz ja czegos nie kumam bierzesz sie za tak powazna konsrukcje a nie masz pojecia jak ja zrobic?
          sprzet estradowy to nbei domowka tu juz sama zwrotnica jest trudna do zrobienia samo zaplanowanie ciec dobranie mocy spl
          wybacz chlopie ale to ciezko widze

ps glosik jest fajny ale czy dasz rade z aplikacja?

Skomentuj

ja ostatnio tez robilem estradowki na beymie tylko 12g125 i jestem bardzo zadowolony. na spody juz sie troche wykosztowalem bo zastosowalem vm15 swietny glosnik. pomysl moze nad sm112 albo sm115 tez sa niezle i dosyc popularne bo dosyc tanie

Skomentuj

LUKASZ ma racje jak sie slabo znasz na estradowkach to jest duze prawdopodobienstwo ze cos spaprasz, a na estradzie nie ma miejsca na bledy. cos nie tak i zaraz sie spali, tu sie nie wybacza bledow:)

Skomentuj

Przyznam ze nie mam największego doświadczenia w tych klockach ale musze zrobić jakieś kolumny, bo nie mam czym grać na imprach. Dotychczas porzyczałem ale to mi się nie bardzo opłaca. Jeśli moglibyście mi pomóc to bardzo proszę. pozdrawiam!!

Skomentuj

alej ak napisz jaki masz na to kasy jaki sprzet jaka muzyka itd
                  naucz sie zadawac pytania chlopie
                  autor strony chcial cos takeig sprzedac

[ Dodano: 2004-10-25, 21:11 ]
                  pomysl o dwoch monitporkach na 20-25 cm + jakas tubka + duzy subbas na jakims 15 calowym glosniku

Skomentuj

Muza głównie techno czasem Hip-hop, club itp. Kasa...hmm... narazie moge na to przeznaczyć 900 zł. Ale mi głównie chodzi o to zeby zrobić jak najlepiej te nadstawki na tych beymach 12GM100. Jaką obudowę do nich dobrać. Planowałem bude 80 l zestroić to na 60 Hz. producent zaleca obudowy od 40-125 l.

Skomentuj

nie obraz sie ale za ta sume to mozesz zbudowac jedynie głosniki (monitorki i jeden subbas) czym to zasilisz?? estradowe koncowki mocy sa drogie, a o konsole sie nie pytam bo to nie doyczy tematu zabardzo:) no i zestaw Igoda byl sporo drozszy:)

Skomentuj

końcówką mocy sie nie zajmujmy bo mam dwie końcówki 2*250 RMS i 2*150 RMS. Myśle ze to wystarczy, a konsola i reszta sprzętu to czeka u mnie w domciu na impreze. a na drugiego subbasa będe miał kase za miesiąc.

Skomentuj

no to do dziela

Skomentuj

LUKASZ, ty jestes dobry w tych klockach!! symulowałem tego wooferka w WinISD (wiem ze to nie jest najlepszy program do tego). Dałem bude 80 l (program proponował 200 l i stroił na 45 Hz) zestroiłem na 60 Hz. Co ty na to??

Skomentuj

sluchaj ja w kolumnach estradowych nie mam doswiadczenia nie wiem czy stroi sie je tak jak domowki
                              ale chyab raczej chodzi o pelna wytrzymalosc mocowa i max spl
                              ja mniej martwil bym sie tu o obudowe a raczje skupil sie na zwrotnicy jej wytrzymalosci i komponentach
                              pomysl ze jezeli maja byc to staleity to nie lepiej skupic sie na jakichs mniejszych glosikach ale efektywniejszych nie hce ci doradzac bo sie na tym nie nzam wiem ze irek i rk sa specjalistami gadaj z nimi

Skomentuj

Ludziska czy możecie mi pomóc?????? Help me!!!

Skomentuj

jak koniecznie to musisz zrobic to zadzwon do elmuza oni tam robia zwrotki specjalnie do tych glosnikow powiedz im co ile masz kasy jakie przetworniki proponujesz\potrzebujesz to ci zaprojektuja zwrotke i sie dogadacie. najprostsze i najnudniejsze rozwiazanie ale najpewniejsze bo nic nie spaprasz (chyba ze bude ) pozdro

Skomentuj

Nagła zmiana planów!!! Czy było by coś na Tesli ARA 312 ??? pozdrówka!!!

Skomentuj

Witam. Ostatnio zakupiłem okazyjnie (tak mi się wydaje) dwa głośniki Beyma 12GM100 ( http://www.elmuz.com.pl/beyma/12gm100.htm ) po 50zł sztuka. Od dłuższego czasu szukałem jakichś przetworników do budowy kolumn estradowych i takie właśnie się trafiły. Kolumny mają służyć jako odsłuchy w bardzo małej salce w piwnicy (ok. 10m2 wysokiej na 2,15m), nie wykluczona jest zmiana miejsca prób na większe. Kolumny mają być uniwersalne ponieważ będą służyć jako odsłuch wokalu na zmianę z podkładem perkusyjnym (gdy brak perkusisty) i innymi instrumentami. Czytałem, że z tych głośników nie ma wcale basu, tylko problem w tym, że nie każdy to samo pod pojęciem bas rozumie. Czy naprawdę jest tak tragicznie? Czy ktoś miał styczność z tym głośnikiem? Poszukuję jakiegoś projektu obudowy (czy są jakieś uniwersalne sprawdzone konstrukcje?). Nie wiem też z jakim driverem je połączyć. Fundusze nie pozwalają na zbyt wiele, więc pewnie będzie to jakaś okazyjnie kupiona parka. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez hdhmr Zobacz posta
                                        Czytałem, że z tych głośników nie ma wcale basu, tylko problem w tym, że nie każdy to samo pod pojęciem bas rozumie. Czy naprawdę jest tak tragicznie?
                                        Nie miałem tego głośnika ale parametry wskazują że opinie są nie przesadzone-ten głośnik nie będzie poprawnie odtwarzał basu.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X