Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

USHER 8137A - MDS08 - Tonsil 20/802

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

USHER 8137A - MDS08 - Tonsil 20/802

Czy ktos posiadal/sluchal ten glosniczek w subie?
    http://www.loudspeakershop.eu/glosni...43ce30498405aa (w sumie drogi i nie drogi w zaleznosci od tego jak zagra.. teoretycznie nie wiem czy nie byloby taniej sciagnac go z zagranic niz kupowac w PL)

Czy ktos moglby go porownac do mds08 lub tonsila 20/80/2 ? Mialem dzis okazje sluchac nisko strojonego tonsila i powiem ze jako sub ok ale mi brakowaloby jeszcze mięcha i widac bylo ze z nizszymi czestotliwosciami sobie rady juz nie daje.

Moze byc tez porownanie tonsila do mds08 przyda sie kazda wiarygodna informacja :P...

Mialem ten glosnik,kupilem go wlasnie z zamiarem zrobienia suba...i sprzedalem go Bocianowi ktory dokupil jeszcze jednego i bedzie robil na nich 2 way,bo tylko do tego sie nadaja. Ten glosnik nie jest stworzony do suba,i to jest moje zdanie bo np. Czaroslaw mowil (od ktorego wlasnie go zakupilem) ze podlaczylem pod niego slabego wzmaka (100W),ale po samym dotyku membrany mozna stwierdzic ze ten glosnik sie do tego nie nadaje,ale za to do 2 way w sam raz bo srednie to ma miodzio,gra jak szerokopasmowka.

n_omyzs,mozesz sprobowac ale ja nie polecam,zawieszenia sa tak miekkie a membrana tak lekka ze jak polozysz na nia puste pudelko od zapalek to ona sie ugnie :lol:

...ale za to wykonanie i wielkosc magnesu robi wrazenie :wink:

Skomentuj

Ehh i kolejny glosnik ktory mogl sie nadac poszedl w odstawke :P... SLS8, SLS10, tonsil20/80 wszystko to nie to :P.... moze faktycznie ten mds08 a jak nie to chyba kupie stxa :P albo sam nie wiem co ale dzienks za opinie :)

Skomentuj

Zobacz to: http://www.bmm-electronics.com/zoeken.asp

Skomentuj

n_omyzs, a ten drugi usher? tam jest jeszcze jeden z czarna membrana

Skomentuj

n_omyzs, http://diyaudio.pl/viewtopic.php?p=160901#160901

XAW210HC by Ci spasował.

Skomentuj

No muszę powiedzieć że zmieniłem MDS12 na Mivoc XAW 310 i napewno nie żałuje swojego posunięcia , jakość dzwięku na takim samym poziomie a zejście do samego hadesu(oczywiście nie mówię że MDS niema zejścia ma ale nie takie) Ale za to MDS miał coś czego mivoc nie, solidnego kopa w zakresie wyższych tonów ok 70-80Hz. Przetestowałem go nawet w domciu w skrzyni 55l strojonej na 37Hz pod bardzo malym wzmakiem ok 35w i w pokoju 20m2 bzlo przegiecie.

Skomentuj

toma085, no i wlasnie doswiadczyles tego o czym UKA od dawna pisal - dylemat co lepsze. MDS08 czy XAW210 :P
                MDS ma zaje... kopa a XAW ma to "miecho". tak wiec zostaly oba modele

Skomentuj

Zamowiony XAW210 u wasika a jesli kaska pozwoli to i mds08 przynajmniej dla testu z AC bedzie. Filterek do suba tez idzie wiec moze nie od razu pro kontrukcja ale ja jakims wzmaczku delikanie sie sprawdzi jak gra a potem pewnie n-mosfet.

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                    Zamowiony XAW210 u wasika a jesli kaska pozwoli to i mds08 przynajmniej dla testu z AC bedzie.
                    jasne... :P tyle watkow zalozyles a juz moglbys miec mdsa sprawdzone:P

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                      a juz moglbys miec mdsa sprawdzone:P
                      No wlasnie nie bo za suba zabralem sie jak juz poprzednie zamowienie zostala zamkniete :P... a watki zostana dla potomnosci bo wiele o tych gloniskach nie ma :)

Skomentuj

Czaruję...
                      X