Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Używki czy zbudowac samemu ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie wiem teraz czy to na tym forum (bo drugi raz znaleść nie moge) czy gdzies indziej takie cos znalazłem.

czy tak skonstruowana konstrukcja gra poprawnie. Bo dość duży odstęp basu od reszty, ale mi sie podoba
    Załączone pliki

Skomentuj

dvd84, a widzisz tam dwa wzmacniacze w klasie A?

Skomentuj

ano widze, widze

Skomentuj

Więc działa to zapewne tak że to 3way aktywny - średniobasowy i wysoki graja z jednego ampa, a basowe graja z drugiego ampa - wszystko zapewne aktywnie pędzone, wiec musi grać to dobrze. Jesteś gotów czegoś takiego? Zarówno wiedzowo jak i $$?

Skomentuj

przeciez nie mowie zeby to 100% skopiowac bo pewnie musialbym kwotą $$.$$$ dysponować :(

ale skoro w miare cieżko (jak narazie) wymyślic coś na 2x25cm to moze na taki projekt łatwiej coś znaleść, z uzyciem 1x20 lub 25.

Skomentuj

jesli niskotonowy jest odpowiednio nisko ciety to takie ustawienie jest jak najbardziej poprawne (mozna go tez w zaleznosci od upodoban dac na boczna scianke - tez bedzie dobrze)

Skomentuj

hmm, a może spytam tak. Jakie musiałbym mieć kolumienki (jaka powierzchnia membrany, pasmo,itd) ażeby wypełnic mój pokoik dobrym brzmieniem takim oto utowrkiem

http://de.youtube.com/watch?v=VrjwqX...eature=related

Skomentuj

dvd84, tutaj niema nic wymagajacego poza jakoscia. spokojnie 3 drogi na 8" glosniku wystarcza. pod warunkiem ze bedzie to dobry glosnik :P
                  zobacz to http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm
                  lub to http://www.troelsgravesen.dk/PMS.htm

Skomentuj

Używki czy zbudowac?? -- ewentualna zmiana koncepcji

Na jakich ciekawych podzespołach możnaby coś takiego zbudowac (ewentualnie aby z 1 basem) ??

Jaki rozstaw między wysokotonówka a średniakiem moznaby zastosować ??

Tak myslałem żeby (przy zastosowaniu kolcy i jakiegos 2cm granitu) górny rant średniaka był na wysokości ok 100cm. Wysokotonówka bylaby wtenczas conajmniej 5-7cm wyżej. Może tak być ??
                    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
                      Jaki rozstaw między wysokotonówka a średniakiem moznaby zastosować ??
                      Jak najmniejszy... podobnie odstep do basowca ktory przetwarza 100Hz i w gore .

Zamieszczone przez dvd84
                      Na jakich ciekawych podzespołach możnaby coś takiego zbudowac (ewentualnie aby z 1 basem) ??
                      Kazde 3way

Skomentuj

nom każde 3Way tylko że cięzko coś znaleść żeby zwrotka juz zaprojektowana była :( omijając już wymagania 25cm basu.

Skomentuj

Zamieszczone przez dvd84
                          tylko że cięzko coś znaleść żeby zwrotka juz zaprojektowana była
                          jest i to duzo ;]
                          ale zazwyczaj nie miesci sie w naszych budzetach :P

Skomentuj

Ja juz o gory tematu zaproponowalem ciekawa konstrukcje..

Skomentuj

nom wiem, ale ta konstrukcja jest na 2 midach. Ja szukam jakies na 1 :) aha no i caly zestaw powinien miec 8Ohm, poniewaz wzmak nie przyjmuje mniej :(
                              Załączone pliki

Skomentuj

Dla mnie trochę za "ciężkie". Wygląd wyglądem, ale głośniki powinny być bardziej zbliżone do siebie - podstawowa zasada...

Skomentuj

Czaruję...
                                X