Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głosnik??... był gdn 20/30 i gdwk 9/40

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głosnik??... był gdn 20/30 i gdwk 9/40

Witam to mój pierwszy post.

Posiadam stare kolumny tonsila wymiary: 45,5*25,5*21
    Siedzą w nich regenerowane gdn 20/30 oraz gdwk 9/40
    Nie podoba mi się ich dźwięk, brakuje mi w tych kolumnach średnich tonów. Jakie głośniki polecacie w ich miejsce?? Słucham praktycznie wszystkiego czasem mogą nagłośnić jakaś mniejszą domową imprezę. Budżet to około 200 zł na dwie kolumny jeśli trzeba będzie to jeszcze parę zł się znajdzie. Nie przepadam za głośnikami STX ale jeśli macie coś godnego uwagi z tej firmy to też proszę. W przyszłości dołączy do nich może jakiś "subik" możne na gdn 30/120.

niema sensu zmieniac glosniki. lepiej zbuduj od podstaw. jednak z takim budzetem bedzie ciezko :/

Skomentuj

To są fajne paczki wiem ze trudno będzie wpasować do nich jakieś głośniki. Jednak szkoda żeby się zmarnowały, Przy nowych kolumnach jest sporo pracy :/ a te może jednaj jeszcze sympatycznie zagrają nie wymagam cudów.(nie mogę już słuchać tych kolumn to jest tortura a nie muzyka) niech będą nawet jakieś STX ale z tego co widziałem to na ich stronie nie ma żadnego średnio-niskotonowego głośnika o tych wymiarach.

Skomentuj

byl GDS22 ale juz niema :/
        teraz 8" nisko-sredniak to zostaje jedynie tonsil GDN 20/40 oraz usher ktory jednak troche kosztuje ;]
        moze zmiana samej wysokotonowki cos pomoze? np kupilbys vife DX25 a jak sie spodoba to bys dokupil pozniej dol :P

Skomentuj

ten gdn 20/30 to chyba prawie to samo co 20/40 różnią się tylko mocą. Stary tonsil kiedyś wsadzali do tych głośników wszystko co w ręce wpadło :P Poskładałem już kilka zestawów starych tonsilów tragedia. Dobre mieli materiały ale wykonanie niechlujne. Tak to kiedyś chyba było.

Skomentuj

swiezy87, moze by tak zwiekszyc budrzet nieco i zrobic cos jednak od nowa :).. mysle ze zagra bez porownania lepiej - mialem te paczki i cudow tam nie ma :P

Skomentuj

Chyba nie ma wyjścia :/ Cięcie szlifowanie szpachlowanie nie wiem czy znajdę na to czas. trochę kasy trzeba będzie zainwestować

Skomentuj

nowe skrzynki to 20-30 zl ;]
                jak kupisz przyciete to sklejasz to w godzine ;]

Skomentuj

Jeśli robienie nowych paczek nie wchodzi w grę, rozważ chociaż zrobienie nowego frontu, wtedy będzie pasowała większość głośników, bo za 200zł to nawet na w miarę tanie vify DX nie starczy(chociaż uważam, że są lepsze głośniki do niskiego podziału w zbliżonej cenie), bo wymiana wysokotonowych to również nowa zwrotnica, a do 2 way z niskim podziałem zbyt tania nie będzie.

Skomentuj

Chyba nic nie da się z tym zrobić:( szkoda nawet jeśli zmienię fronty to i tak nie wiele to da
                    jeśli włożę tam mniejsze głośniki to nie będzie to ciekawie wyglądało. Kolumny umarły śmiercią naturalną :(

Skomentuj

pusc je w obieg, a z otrzymanej kasy cos zmontujesz. naprawde nie ma sensu w tym grzebac, bo wydasz kase, a otrzymany efekt bedzie co najmniej niezadowalajacy

Skomentuj

:) Głupio mi to sprzedawać. Takie kolumny nie powinny ujrzeć świtał dziennego.

Skomentuj

Czaruję...
                        X