Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wybór subwoofera do mostka na tda.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Wybór subwoofera do mostka na tda.

Witam wszystkich. Mam następujący problem posiadam wzmacniacz do suba na mostku tda7294 i zamierzam zrobić do tego suba. I tu moje pytanie: jaki głośnik proponujecie? Czytałem sporo artykułów na ten temat i często doradzacie mds08, lecz jest on 4Ω, a mostek łapie dopiero od 8Ω.

Do czego ma służyć:
    - pomieszczenie ok 15m˛
    - techno, trochę hip hopu, czasami gry
    - koszt ok 200 - 300 zł na głośnik + skrzynie

Proszę o odpowiedz.

Ciezka sprawa, ale moze cos sie wymysli.
    Kiedys bym Ci zaproponował STX GDN 27-150-8 SC albo SS, teraz moze Tonsil GDN 30/120/1.
    Ew. cos innego z STX-a, ale moze niech sie inni wypowiedza.

Skomentuj

Zamieszczone przez pegelmesser
      STX GDN 27-150-8 SC
      tez o tym pomyslalem ale teraz to chyba tylko lezaki magazynowe ze sklepow mozesz kupic :/
      a tonsil to wcale nie glupi pomysl

Skomentuj

zobacz na nowyelektronik. ostatni z tamtąd brałem i jeszcze mieli

Skomentuj

A może jakieś bardziej wyrafinowane firmy, STX(wiem, że to bd firma) jakoś do mnie nie przemawia

Skomentuj

jedyna alternatywa jaka kojaze to SLS10
            nic innego bym nie wymyslil

Skomentuj

mam 32-300-4-SS jesli chcesz nowka,raz przykrecony sprawdzony czy chodzi(mialem 2szt).
              kumpel mial wersje 4ohm tez w mostku i nie przeszkadzalo to tadeuszowi ze ma 4ohm stx i smiga do dzisiaj:)

Skomentuj

dolphin123, ale ja nie potrzebuje aż tak wielkiego suba, gdyż nie mam za bardzo gdzie go postawić, a też w 15m2 30 cm to trochę za dużo :mrgreen:

PS: Mam pytanie czy sls10 lub gdn 27 dobrze będą się zgrywać z kolumnami na 2x arn150 + sc10n?? Chodzi mi o efektywność itp.

Skomentuj

tak, dobrze je uzupelni. nawet SLS ma podobny charakter brzmienia jak ARNy :lol:

Skomentuj

To który głośnik byś mi doradził gdn czy sls, bo się zdecydować nie mogę??

Skomentuj

w tym przypadku bym bral SLSa. ale to teraz potrwa bo zamowienie jest w realizacji :P

Skomentuj

SLS10 to bardzo dobry uniwersalny glosnik. W subie jest szybki a i potrafi zamruczec.
                        Z tanszych to bardzo dobry jest STX GDN22/140/8scx ktory nie ustepuje brzmieniowo kultowemu tonsilowi 20/80/2 a jest tanszy i mocniejszy. Niedawno weszla nowa seria GDN27/450 STX-a ktora zastapila 27/300, wieksza moc wynika z innej normy pomiaru. Popzredni glosnik gral calkiem neizle jak jest z nowymi to niestety nie mam czasu sprawdzic ale mam to caly czas w planach bo generalnie ciezko znalezc cos dobrego w kategorii 10cali.

Skomentuj

Czaruję...
                        X