Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zwrotnica ARN & PJ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zwrotnica ARN & PJ

Witam jakie kondensatory zastosować w tej zwrotnicy dla sekcji niskotonowej bo dla wysokotonowej beda jantzen gdybym je zastosowal dla arna to trosze przydrogo wyjdzie. Oraz drugie pytanie czy cewka dla PJ moze byc 0,22mh bo 240uh nie mozna nigdzie dostac

www.polink.com.pl

*1102 CEWKA Cewka 0.24 mH 0.640 Ohm dr-0.50 2,40 2szt
    *5316 CEWKA Cewka 1.00 mH 0.250 Ohm dr-0.80 6,76 2szt
    400/ 3.30 5,25 2szt
    400/ 10.00 10,52 2szt
    ELE-100V/ 5.60 1,44 2szt
    ELE-100V/ 22.00 2,11 2szt
    MET-TY 5/ 5.60 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 5.60 Ohm 0,51 4szt
    MET-TY 5/ 22.00 Resistor Ty-Ohm RSS 5Watt/ 22.00 Ohm 0,51 2szt

ok 30zl/szt

tylko ceny mogly sie zmienic bo mam stare cenniki

Skomentuj

no zmienily sie troszke ale i tak wychodzi ok 33zł za jedna dzieki za ten cennik a jak ta firma stoi z dostawa jest szybka etc wie ktos moze

Skomentuj

nie zawiedziesz sie

zamawiasz , wplacasz- w ciagu dwoch dni (roboczych) paczka u Ciebie.

Skomentuj

Najsolidniejsza firma u której kupowałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
            Najsolidniejsza firma u której kupowałem.
            zgadzam sie w 100%
            przyzwyczailem sie do ich standardu i teraz narzekam na inne firmy :mrgreen:
            jak bierzesz za pobraniem to nastepnego dnia mozesz miec paczke. pod warunkiem ze kurierem zamowisz (18,3zl)
            jak przedplata to ok 2-3 dni

Skomentuj

Polink rządzi. Przyznam się szczerze są bardziej solidni niż ja sam Pierwsza paczka którą zamówiłem zrobiła na mnie wrażenie. Bardzo solidnie zapakowana a towar bardzo wysokiej jakości.

Skomentuj

Taak, co jak co, ale Polink to solidna firma. Chociaż denerwuje mnie troche jak muszę cewki z tych folii rozpakowywać :P

Skomentuj

Lol jaki jednogłośny zachwyt dzieki za info zamowinie złozone

Skomentuj

Polink jest spoko jedyne co mnie raz przytłoczyli kosztami wysyłki jak zamowiłem za wieksza kwote i stwierdzili ze nie przyslą pocztą :/ .

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                      stwierdzili ze nie przyslą pocztą :/ .
                      zamowilem raz poczta i teraz zawsze doplacam do kuriera. tzn nie doplacam bo zawsze zamawiam dla min 3 osob :P

Skomentuj

witam

a ja mam takie pytanko: Czy można zamiast jednej tesli 8Ohm zastosować dwie 4Ohm połączone szeregowo bez modyfikacji tej zwrotnicy ? ......

tak jak w projekcie ARN150+sc10n z watku gotowych zwrotnic pod którym to Paweł S napisał że albo jedna tesla 8Ohm albo dwie 4Ohm :)

pozdrawiam

Skomentuj

Nie ma problemu, wystarczy przerobić tłumik PJ zeby podnieść ją o 3dB, poźniej napisze jakie rezystory należałoby dać.

Skomentuj

poźniej napisze jakie rezystory należałoby dać
                            a ja to przeslucham i zatwierdze :P

Skomentuj

Przeróbka tłumika wychodzi mi że powinna wygladać tak : szeregowy rezystor na 4,7 ohm , równoległy na 12 ohm, powinno dać identyczną ch-kę jak w zestawie z pojedynczym arn 150.

Co do aplikacji dowolnego arn 150 to bylbym ostrożny gdyż zwrotnica dość dobrze działa na ten model jaki był na pomairach (Pawel kurde jaki to był ?? :mrgreen: ) a miał on sporo mniejszy rezonansna skraju i nieco jakby przesuniety. Wiekszość pozostałych modeli 150'tek ma ostrzejszy rezonans i moze sie pojawić, chociaż nie musi, lekkie przebarwienie nosowe wokalu i podkreślenie sybyliantów. Ale ogólnie powinno działać wedle założeń .

Skomentuj

w monitorach byla ekranowana wersja czyli ARN 150-73 :/
                                ja problemow nie slysze ale musialbym posluchac oba modele obok siebie :???:
                                jutro wezme sie do podlaczenia tej zwrotnicy do 2xARN150 i sprawdze czy sa duze roznice

Skomentuj

Aha no ja nie słychać to jest w miare ok. Wiekszość arn 150 jakie mierzyłęm , chyba ze 4 komplety , miało troche ostrzejszy rezonansik niż ten ekranowany. Generalnie nei jest on tak dokuczliwy ale czasem moze dałoby sie usłyszeć

Skomentuj

lekkie przebarwienie nosowe wokalu i podkreślenie sybyliantów
                                    czasami cos takiego sie zdaza ale to zdecydowanie z wysokotonowki i przy kiepskim nagraniu. na dobrych FLACach niemam na co narzekac (oczywiscie biorac pod uwage klase glosnikow)

Skomentuj

Czaruję...
                                    X