Witam wszystkich, to moj pierwszy post na forum, ktore od dluzszego czasu sledze. Nosze sie z zbudowaniem pierwszych kolumn w budzecie zamknietym do 600 PLN wydanych na przetworniki i zwrotnice (obudowy mam za darmo) Muzyka jakiej slucham to rock progresywny, reggae, czasem depeche mode itp klimaty. Zalezy mi na wyrazistym srodku , dobrym odwzorowaniu solowek gitarowych oraz na dobrym zejsciu basu przy energiczniejszych utworach , bas najlepiej krotki niedudniacy. Wzmacniacz jaki posiadam to Harman Kardon 640 Vxi, nie testowalem go jeszcze na zadnych kolumnach, lezy grzecznie w szafie i doczekac sie nie moze kolumn do napedzenia. Pokoj w jakim bedzie gral zestaw to okolo 23 m2 w kwadracie. I tu pytanie, co byscie zaproponowali majac juz wieksze doswiadczenie. Najbardziej zalezaloby mi na dosc waskich podlogowkach z BR z przodu.
W skrocie :
-muzyka : rock , duzo solowek i wokali + w mniejszej ilosci reggae z nisko schodzacym basem
-pokoj: 23m2
-wzmacniacz: starszy Harman 640 Vxi
-poszukiwany projekt podlogowek do 600 zl
Chetnie podziele sie pozniej postepami pracy i poddam tu kazdy szczegol do omowienia o ile ktos bedzie chcial pomoc:)
W skrocie :
-muzyka : rock , duzo solowek i wokali + w mniejszej ilosci reggae z nisko schodzacym basem
-pokoj: 23m2
-wzmacniacz: starszy Harman 640 Vxi
-poszukiwany projekt podlogowek do 600 zl
Chetnie podziele sie pozniej postepami pracy i poddam tu kazdy szczegol do omowienia o ile ktos bedzie chcial pomoc:)
Skomentuj