Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki głośnik szerokopasmowy do ~600zł / szt?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki głośnik szerokopasmowy do ~600zł / szt?

Obecnie "gram" na kolumnach sph176 + g20sc, ale od jakiegoś czasu chodzi za mną chęć zrobienia czegoś na jednym głośniku. Jedna szerokopasmówka jakiś filtr i koniec. Właściwie to mam 2 wymagania najważniejsze to impedancja głośnika 8ohm, bo na tyle mam nawinięte transformatory do wzmacniacza lampowego, no i drugi to cena za sztukę w granicach 600zł.

Myślałem nad projektem Yoshiego - R1 na Visatonie B200, jest jakiś ciekawy głośnik szerokopasmowy, który moglibyście polecić ?

Ktoś tutaj na forum pokazywał ciekawy coaxial. Jednak nie jest on tutaj przetestowany, aczkolwiek wydawała się to solidna konstrukcja. Jedno do czego będziesz musiał przywyknąć, to zmniejszenie zarówno basu jak i wysokich, w porównaniu do poprzedniej konstrukcji.

Skomentuj

W Polsce poza tym visatonem ciężko może być dostać coś dobrego, ale podobno nie ma problemów przy zamawianiu stąd: http://spectrumaudio.de/ do 600zł możnaby jakiegoś fostexa spróbować.

Skomentuj

Dzięki za link. Muszę się zastanowić czy nie lepiej coś 2drożnego robić.

Skomentuj

Może jeszcze są -> http://allegro.pl/item452359465_nowe...aton_b200.html

Skomentuj

Były już za 600 ale wczoraj sprzedawca napisał uszkodzona membrana i zakończył :/

Są one warte uwagi ? Mają impedancję 6 ohm czy jak mam trafa do wzmacniacza na 2xel34 nawinięte na 8 ohm to będą współpracować poprawnie ?

Skomentuj

Czy są warte uwagi - pytaj Yoshiego, on przecież na nich robił zestaw.

Pracować będzie - lampa będzie trochę przeciążona, przez co nie będzie miała optymalnego punktu pracy, ale da się przeżyć :)

Skomentuj

Czaruję...
              X