Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik na BLUETOOTH ??? zobacz temat...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głosnik na BLUETOOTH ??? zobacz temat...

:?: Głosniki na bluetoth, czyli np. sygnsl z telefony wysylamy do glosnikow i muza leci w glosnikach bez Żadnych Kabli!!! :?: :?: :?: tylko jak takie cos zbudowac ???

jest cos takiego: BLUETOOTH Boombasstic+
    numer aukcji na allegro: (numer 466892365)

jak by ktos wiedział cos na ten temat jak takie cos zbudowac to piszcie... :roll:
    Załączone pliki

A kabel sieciowy? :mrgreen: :mrgreen:
    Nie widzę w tym nic innowacyjnego....
    Jak zbudować? Obudowa, głośnik, wzmacniacz, moduł BT i dac

Skomentuj

ja sie nieznam ja tylko temat napisalem, ja niebedekombinowal ja zrobie amplituner i komplecik 2.0 albo 2.1 ;p :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :!:

Skomentuj

Skąd wziąć taki moduł BT, jak go podłączyć? Zbudowałem kolumny i wzmacniacz, ale Bluetooth to dla mnie zbyt nowoczesna technologia, żeby samemu coś takiego zrobić...

Czy ktoś produkuje gotowe układy? Tzn. odbiornik bluetooth a z drugiej strony od razu wyjście na wzmacniacz (stereo)?

Jak się ma sprawa z jakością dźwięku? Przecież, żeby przyzwoicie przesyłać dźwięk stereo bez kompresji, potrzeba przynajmniej te 1,5 Mbit/s, a Bluetooth w najwyższej wersji EDR zapewnia teoretycznie 3 Mbit/s (więc w praktyce pewnie mniej, akurat na styk).

Skomentuj

zip, moduły BT masz np. w TME (BTM-xxx). Robię na nich pracę mgr :) Chociaż temat zupełnie inny niż audio :P

Skomentuj

Heloł

Pany! szwagier ma urodziny wymyśliłem że mu kupie głośnik na BT... cena 300zł~, nie mam czasu latać i słuchać, ma ktoś jakiegoś faworyta do tej kwoty?

Pozdrawiam!
            DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Ja kupiłem chrześniakowi Xiaomi https://www.x-kom.pl/p/362883-glosni...niebieski.html
              Tańszy niż budżet, ale nie gra to źle :) Ma membranę bierną i nawet coś tam basu z siebie wypluwa :)
              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ciekawy, jak mniej kaski to się nie obrażę... Słuchałem jakiegoś JBL kolegi ale nie wiem jaki model, całkiem głośno to grało.
                Ma być do grilla etc etc
                DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Taki okrągły JBL. Highend to nie jest, ale daje sobie radę dość głośno, jakiś tam bas jest.
                  http://allegro.pl/glosnik-przenosny-...FVIYGAodz5QAIA (GŁOŚNIK PRZENOŚNY JBL FLIP 3 DEEP BLACK BLUETOOTH)
                  Chińczyki z tego co zauważyłem miewają czasem kłopoty z poprawną współpracą z niektórymi telefonami.

Skomentuj

Tak takiego chyba słyszałem. Dzisiaj chyba podjadę zobaczę tego Xiaomi w serenadzie maja stoisko powinni mieć... porównam sobie z tym co słyszałem

Skomentuj

Tronsmart T6 podobno jest niezły, ale to znam tylko z opinii (nie internetowych). Cena ~200zł

Skomentuj

Czaruję...
                      X