Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

komplecik 2.1 lub 2.0 pod amplituner. tylko jaki amplituner

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Aha wiec moge zrobic zwrotnice lub kupic do kolumny z 1niskotonowcem 2wysokotonowymi i 1sredniotonowym ??? :shock: ?

[ Dodano: 2008-11-07, 23:49 ]
    Musze ci powiedziec n_omyzs ze mozesz zostac nauczycielem
    Ty jestes z Katowic A ja z Chrzanowa , ale obecnie mieszkam w norwegii

[ Dodano: 2008-11-07, 23:53 ]
    A gdyby tak zrobic 1 zwrotnica 2way do 2niskotonowych, i 3way do 2 wysokotonowych i 1 sredniotonowy ?? i kable wyjsciwe do amplitunera połaczyc i Wsadzic do jednego wejscia w ampli ??? :razz: Ale to oczywiscie jest pytanie NieMyŚlĄcego Qlimba
    i Zacytujcie mnie jeszcze 10razy

[ Dodano: 2008-11-08, 00:04 ]
    dobre rozwiazanie sprawy ???
    Mysle ze nie ale dla nauki zadaje ptani zeby na starosc nie myslec o tym :F
    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Qlimb
      Aha wiec moge zrobic zwrotnice lub kupic do kolumny z 1niskotonowcem 2wysokotonowymi i 1sredniotonowym ??? :shock: ?
      Nieeeee.. to byla ironia a ja majac takich uczniow jak ty nie moglbym byc nauczycielem.. na szczescie ucze 5 letnie dzieci wiec idzie mi to latwiej..

Zamieszczone przez Qlimb
      A gdyby tak zrobic 1 zwrotnica 2way do 2niskotonowych, i 3way do 2 wysokotonowych i 1 sredniotonowy ?? i kable wyjsciwe do amplitunera połaczyc i Wsadzic do jednego wejscia w ampli ??? :razz: Ale to oczywiscie jest pytanie NieMyŚlĄcego Qlimba
      i Zacytujcie mnie jeszcze 10razy
      Cytowac 10 razy nie bede ale to co piszesz to takie bzduryyy az zal patrzec rzeklbym bzdura na bzdurze.. wez poczytaj cos o glosnikach... co to jest 2way co to jest 3way... itd.. :( prezentujesz zerowy stan wiedzy nic sie nie zmienia tylko piszesz nowe glupoty. My mozemy to z toba pol roku spedzic w tym temacie a nic sie nie nauczysz. Wez cos poczytaj! Podstawy kuleją!

Skomentuj

Duzo ludzi buduje kolumny z 4czterma głosnikami w srodku 2 nisko i 1srednio i 1 wysoko.
        i opiniach pisza ze boski dzwiek itp...

[ Dodano: 2008-11-08, 00:08 ]
        i własnie ta niesprawiedliwosc 2way, 3 way a 4way ;/ ...

Skomentuj

Chłopaki jak widzicie pewni ludzie są niereformowalni......wiec po prostu czasem trzeba odpuścić....niektórzy jak się nie sparzą nie wydadzą kasy w błoto to nie uwierzą i juz......

Qlimb rób sobie na 4rech głośnikach (zrób to do czego dał Ci schemat zwrotnicy Paweł.S) i będziesz szczęśliwy wniebowzięty (dopóki nie dorośniesz do tego o co w tej zabawie chodzi)...... pozatym jak kumple przyjdą do Ciebie i zobaczą 4 głośniki to Ci będą zazdrościć a Ty im pokażesz jak to łupie :roll: .....

moder proponuje zakończyć tą farse

Skomentuj

Qlimb - pajace na allegro piszą o wspaniałym dźwięku nieliczonych tłuczków pokroju dibeisi czy innych no-name z uniwersalną zwrotnicą kolejową, plastikowym syczkiem i bass reflexem z wiadra po śledziach. jak dla mnie to ładnie się komponujesz w takim towarzystwie ... rób te 4 drogi, miej dziką radość, dalsza dyskusja nie ma najmniejszego sensu.

do niczego nie dojdziesz zanim nie zrozumiesz kilku rzeczy:
            - ilość nie oznacza jakości (dotyczy również pytań na forum)
            - rozmiar nie oznacza jakości
            - moc to nie to samo co głośność
            - zwrotnica to nie rozgałęziacz gniazdka 230V żeby każda pasowała
            - kolumna to nie tylko zlepek tłuczków o rozmiarze xx cm.
            - im więcej głośników tym trudniej je ruszyć
            - silnikiem od motorynki poloneza nie ruszysz ...

tak jak koledzy pisali - zero podstaw, zero pomyślunku, takie bzdury, że aż skręca.
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

jezeli juz bym mial sie zabrac do budowy tych głosnikow na podstawie zwrotnicy od PAwła S
              to bym potrzebowal innych głosnikow niskotonowych bo tych juz nieidzie kupic, potrzebuje jakies inny podobne do tamtych co do parametrow, własniwosci i jeszcze druga kwestia to amplituner... :cool: JAki ? :???: MAM pewien na oku
              Yamaha RX V661 155w na kanal. ale to jeszcze nie ta cena ;/ mam na amplituner tak 650zł maks :???:

[ Dodano: 2008-11-08, 00:50 ]
              jeszcze to troche poprzeciagajmy, musze sie jeszcze co nieco dowiedziec czy bede mugł dobrac jakies zamiennieki bo tych głosnikow ze zwrotnicy od pawła to juz zabardzo niema ;/...
              A wiec prosze :sad: zaczekajmy i przedyskutujmy all do konca :)

[ Dodano: 2008-11-08, 00:51 ]
              ok jak narazie to ide spac jutro sie zobaczy co i jak...
              Narka ja padam...

[ Dodano: 2008-11-08, 00:52 ]
              Yamaha RX V361

Skomentuj

Zamieszczone przez Qlimb
                mam na amplituner tak 650zł maks
                Szukaj amplitunera STEREO a nie 5.1 czy tez 7.1 to po PIERWSZE

Ten ampli powinien byc stabilny z kolumnami od 4ohm a przy 8ohm oddac ze 300W mocy wiec ciezko bedzie cos dobrac a w zasadzie to niemozliwe ale szukaj najmocniejszego stereo jaki znjdziesz w twojej cenie.

Widzac jakie masz wymagania kup tak jak pisalem wczesniej bierz ta zwrotnice na STX'ach skompletuj tylko tego GDN 22 podmien 8ohmowym GDN 27... tyle - watpie zebys odczul roznice czy jakies braki w tej zwrocie ... i tak to mniejsze zlo.

Rozumiesz?

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zazdroszczę co niektórym takiej cierpliwości. Ja po przeczytaniu wątku już dawno ją straciłem (cierpliwość oczywiście :razz: )

Qlimb, moja rada - kup Altusy bo nawet jak się zdecydujesz na projekt, który koledzy polecają to i tak nic z tego nie wyjdzie.

Skomentuj

+2xled

z dwoma ledami
                    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Qlimb
                      4way mini
                      LOL: 6 raz bym ci musial powiedzec ze to nie jest 4way
                      LOL2: powiedzialem ze projekt na teslach jest bez sensu a ty w niego idziesz
                      LOL3: diody..
                      LOL4: prosilem cie zebys nie pisal kolejnych bzdur i pierdol tylko poczytal jakies artykuly o audio na tematy dla poczatkujacych i nie zrobiles tego

Radz sobie sam :wink:

Skomentuj

Prosze moderatora o zamkniecie watku oraz wykasowanie wpisów autora watku oraz najlepije jego zbanowanie albo nawet usuniecie z listy uczestnikow forum...

Skomentuj

WZMACNIACZ 800 WATT ESTRADOWY
                          Wzmacniacz 2x400w moze byc ? Estradowka

Skomentuj

Qlimb, nie może być...

Podaj konkretny model.

Skomentuj

a Amplituner 7.1 Moc 7x150W (8 ohm) jest dobry ogulnie ?
                              Koda AV 600X 599zł

[ Dodano: 2008-11-09, 15:16 ]
                              * System dźwięku : 7.1
                              * Moc wyjściowa na kanał : Moc wyjściowa surround: 150 W
                              * Złącza : A/V, S-Video, Component, optyczne, koaksjalne

[ Dodano: 2008-11-09, 15:21 ]
                              czy moze
                              Panasonic SA HE 40E 5x150w

Skomentuj

Nie na temat...
                                Chlopaki ja mam wrazenie juz serio ze to raczej jakis zlosliwy bot albo brencik robi sobie z nas jaja :)..

Skomentuj

Zamieszczone przez n_omyzs
                                  Nie na temat...
                                  Chlopaki ja mam wrazenie juz serio ze to raczej jakis zlosliwy bot albo brencik robi sobie z nas jaja :)..
                                  :P

[ Dodano: 2008-11-11, 21:47 ]
                                  (numer 471462291) to jest numer aukcji z allegro.
                                  na aukcji sa kolumny 3drozne a jest chyba 6 głosnikow...
                                  Nierozumiem, wiez pod zwrotnice 3way mege dac 4 głosniki albo 20 ???

Skomentuj

Czaruję...
                                  X