Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Peerles HDS180 a jakość wykonania....

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Peerles HDS180 a jakość wykonania....

Ostatnio zadowolony wracam do domu, włączam muzyke, a tu co.... pierdzenie, myśle sobie, coś w pokoju rzęźi, ale podchodze do kolumny, a tu okazuje się że to ona wydobywa takie dzwięki, rozkręcam..
    a tu zonk!!!!!!!!!!! PEERLES ZE STAJNI SCAN SPEAK'a ... BOŻE...

Co z tym zrobić ????

Widać trafiła Ci nie dokładnie doklejona sztuka. Butapren albo klej do tapet i skleić, odczekać z jeden dzień i powinno być wszystko porządku. Nałóż cienko ale na obie strony które kleisz.

Skomentuj

mialem dokladnie ten sam problem ale z resolution 10
      trzyma sie chociaz na kawalku? jak tak to butapren i jazda
      sub trzyma do dzis a ma x-max 10mm i jest intensywnie uzywany :P

jak calkowicie sie odkleilo to trzeba dodatkowo centrowac :???:

Skomentuj

Jeśli zawieszenie górne trzyma i delikatnie będzie naklejał zawieszenie dolne bez naciągania w żadna stronę to nie trzeba będzie chyba centrować.

Skomentuj

osz kurna co to się dzieje :???: Michałowi się zepsół morel tutaj peerles :roll:

Skomentuj

Może później pokażę jeszcze moje spalone vify taki nie fart.. tyle kasy w plecy...

Skomentuj

Ja zawsze się boje, żeby nie spalić wysokotonowych, bo nigdy nie wiem jaka jest granica kiedy to może nastąpić. A HDSy to na pewno sporo mocy wytrzymają.

Skomentuj

Symasymem nie da się spalić HDS'ów ostatnio na full gralo i nic.. zato vifki bardzo latwo padly..

Skomentuj

Zamieszczone przez c4meleon
                  Symasymem nie da się spalić HDS'ów ostatnio na full gralo i nic.. zato vifki bardzo latwo padly..
                  Spaliłeś XT25TG??
                  Nie wiem czemu tak jest, ale mam takie wrażenie że kiedy XT25 grają już bardzo głośno, to HDSy się dopiero rozgrzewają. Ja spaliłem Tonsil 10/80/7 w podł. totemach ale impreza była :grin: pewnie to też wina zwrotnicy I rzędu...

Skomentuj

Tak była swego czasu cała seria zwalonych ARN312 zawieszenie dolne trzeszczało przy większym wychyleniu :) Ale faktycznie to chyba jedyna taka sytuacja

Skomentuj

A takie pytanie, jak przewidzieć, że xt19 lub xt25 ma już dosyć ? Np u KEP'a można zauważyć ale u wysokotonowca ? Xt19 niby wytrzymuje dość duże wychylenia jak na głośnik wysokotonowy, ze względu na małą średnicę zostało powiększone xmax.

Skomentuj

Spaliłeś XT25TG??
                        Nie wiem czemu tak jest, ale mam takie wrażenie że kiedy XT25 grają już bardzo głośno, to HDSy się dopiero rozgrzewają. Ja spaliłem Tonsil 10/80/7 w podł. totemach ale impreza była :grin: pewnie to też wina zwrotnicy I rzędu...
                        czy to jest wina zwrotnicy :?: mam nadzieje ze w moim zastawie takiego problemu nie będzie

Skomentuj

Taka zwrotnica niestety... u mnie też tak jest, wysokie bardzo głośno a hds'y jeszcze chcą głośniej, szkoda.. ale moje wysokie spaliłem inaczej.. nie muzyką, kabel sygnałowy zwarł z obudową od komputera, bylo "buuuu" i tylko było słychać jak się wyłączył jeden, a drugi już nadpalony był i poźniej się spalił..

Skomentuj

Taka zwrotnica niestety... u mnie też tak jest, wysokie bardzo głośno a hds'y jeszcze chcą głośniej, szkoda.. ale moje wysokie spaliłem inaczej.. nie muzyką, kabel sygnałowy zwarł z obudową od komputera, bylo "buuuu" i tylko było słychać jak się wyłączył jeden, a drugi już nadpalony był i poźniej się spalił..
                            cienko :neutral:
                            ciekawe jak jest ze zwrotnicą do M18WH i MDT29 :roll:

Skomentuj

A moze by tak do zwrotnicy na hds180 i xt25tg dac rezystor ok 3.3ohm zamiast 2.2ohm??Moze wysokie tony by sie tak nie wybijaly do przodu i by wiecej wytrzymaly??

Skomentuj

A moze by tak do zwrotnicy na hds180 i xt25tg dac rezystor ok 3.3ohm zamiast 2.2ohm??Moze wysokie tony by sie tak nie wybijaly do przodu i by wiecej wytrzymaly??
                                Akurat niewiele wiecej mocy podanej na zestaw by wtrzymaly... pomijalnie.

Z drugiej strony by usyskac taka sama moc akustyczna i tak na glosnik musi byc podana taka moc jak w przypadku z mniejszym rezystorem wiec tu nic to nie zmienia.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                                  jak przewidzieć, że xt19 lub xt25 ma już dosyć ?
                                  slychac to i to wyraznie ;]

Skomentuj

Czaruję...
                                  X