Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bas w amplitunerze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

bawolek, masz rację.

Skomentuj

Takie ampli ktore nie posiada funkcji wylaczenia suba i przeniesienie niskich tonow na fronty to szit,i to szit marketowy jak to w wiekszosci przypadkach bywa. Tak czesto bywa z tanimi (ale nowymi) modelami. Ja posiadam ampli stare(10lat?),ale z wyzszej polki,i te nowe modele ampli tej samej firmy w porownaniu do mojego to szit pelna geba.

Skomentuj

marian, nie do końca się z Tobą zgodzę. Zapewne twój 10-latek nie był z półki budżetowej. Tutaj poruszamy sprawę budżetówek. Oczywiście, ampli o których piszesz, które nie mają możliwości przeniesienia niskich tonów z suba na front to już nawet nie ampli budżetowe tylko rzeczywiście marketowy shit typu plastik-fantastik. Te o których tutaj piszemy mają ograniczenia stricte marketingowe. Klient może (albo raczej musi) wybrać pomiędzy tańszą wersją, ograniczoną do podstawowych funkcji spotykanych w KD, a sprzętem, który ma mieć szereg dodatkowych funkcji (jak strefy, pre-out i często szereg mniej lub bardziej przydatnych funkcji).
        Dla przykładu: Yamaszka o której mowa wcześniej posiada wszystko co w budżetowym kinie potrzeba, do tego pozwala na odłączenie DSP i posłuchanie muzyczki w stereo, czy to w trybie Direct Stereo czy też Straight (możliwość korekcji niskich i wysokich częstotliwości). Do tego pochwalić się może przyzwoitą końcówką na elementach dyskretnych. Można więc posłuchać stereo, ale trzeba się zadowolić tym co jest w środku, nie można wyprowadzić stereo na zewnątrz. Mogę to dostać w kolejnych/wyższych modelach płacąc oczywiście odpowiednio więcej. Już taki marketing, bardziej wymagający muszą odpowiednio więcej zapłacić. Osobiście cieszę się, że za raptem 800zł mogłem kupić ampli, który spełnia w większości moje oczekiwania, a nie musiałem wykładać 2-tyle bo producent dorzucił większe trafo, więcej wejść/wyjść i kilka funkcji ekstra :).

Skomentuj

Zamieszczone przez hol
          Szum? Przy sygnale z analogowym z CD pojawia się przy -9dB i uchem przyłożonym przy samym głośniku. Mam bardzo ch.. interkonnekty więc po zmianie zakładam jeszcze poprawę. Oczywiście przy -9dB nie słucham muzyki bo by mnie sąsiedzi wynieśli ;] razem z tym sprzętem :lol:
          to chyba ci CD szumi jesli dobrze rozumiem
          ja zrobilem DAC na usb, 100dB ma odstep s/n - jak sie da wzmacniacz 100W na full to tez przy glosniku szlychac lekki szum

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
            Zamieszczone przez amdr
            tanie ampli tak mają, że nie ma możliwości wybory czy sub jest cz nie - musi być bo bas jest cięty tak czy siak. mam tak w obecnym JVC - to też było gotowe kino z głośniczkami kiedyś. nie sądziłem, że yamaha tak może zrobić, ale widocznie to bardzo tani model.
            jak do tej pory nikt nie poruszył podstawowej kwestii .....tanie apli kina nie graja na wszystkich kanałach od samego dołu tylko np pasmo przenoszenia jest od 200Hz ....dzieje sie tak dlatego bo producent zakłada ze zawsze będzie podłączony sub i on odpowiada za dol pasma....

a same front czy tyl gra bez suba kiepsko....
            zdębiałem. cytujesz moją wypowiedź, gdzie piszę i stałym cięciu w tanich ampli (np. jvt th-a30r który mam) po czym komentujesz to, że nikt tematu nie poruszył. czytanie ze zrozumieniem się kłania bawolek
            ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Nie na temat...
              a przepraszam.... nie zauwazylem .....ale napisales to tak troche.... niewyraznie ;p zreszta jak widzisz reszta tez nie zauwazyla .... jeszcze raz sorki

Skomentuj

Czaruję...
              X