bawolek, masz rację.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bas w amplitunerze
Collapse
X
-
Takie ampli ktore nie posiada funkcji wylaczenia suba i przeniesienie niskich tonow na fronty to szit,i to szit marketowy jak to w wiekszosci przypadkach bywa. Tak czesto bywa z tanimi (ale nowymi) modelami. Ja posiadam ampli stare(10lat?),ale z wyzszej polki,i te nowe modele ampli tej samej firmy w porownaniu do mojego to szit pelna geba.
Skomentuj
-
marian, nie do końca się z Tobą zgodzę. Zapewne twój 10-latek nie był z półki budżetowej. Tutaj poruszamy sprawę budżetówek. Oczywiście, ampli o których piszesz, które nie mają możliwości przeniesienia niskich tonów z suba na front to już nawet nie ampli budżetowe tylko rzeczywiście marketowy shit typu plastik-fantastik. Te o których tutaj piszemy mają ograniczenia stricte marketingowe. Klient może (albo raczej musi) wybrać pomiędzy tańszą wersją, ograniczoną do podstawowych funkcji spotykanych w KD, a sprzętem, który ma mieć szereg dodatkowych funkcji (jak strefy, pre-out i często szereg mniej lub bardziej przydatnych funkcji).
Dla przykładu: Yamaszka o której mowa wcześniej posiada wszystko co w budżetowym kinie potrzeba, do tego pozwala na odłączenie DSP i posłuchanie muzyczki w stereo, czy to w trybie Direct Stereo czy też Straight (możliwość korekcji niskich i wysokich częstotliwości). Do tego pochwalić się może przyzwoitą końcówką na elementach dyskretnych. Można więc posłuchać stereo, ale trzeba się zadowolić tym co jest w środku, nie można wyprowadzić stereo na zewnątrz. Mogę to dostać w kolejnych/wyższych modelach płacąc oczywiście odpowiednio więcej. Już taki marketing, bardziej wymagający muszą odpowiednio więcej zapłacić. Osobiście cieszę się, że za raptem 800zł mogłem kupić ampli, który spełnia w większości moje oczekiwania, a nie musiałem wykładać 2-tyle bo producent dorzucił większe trafo, więcej wejść/wyjść i kilka funkcji ekstra :).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez holSzum? Przy sygnale z analogowym z CD pojawia się przy -9dB i uchem przyłożonym przy samym głośniku. Mam bardzo ch.. interkonnekty więc po zmianie zakładam jeszcze poprawę. Oczywiście przy -9dB nie słucham muzyki bo by mnie sąsiedzi wynieśli ;] razem z tym sprzętem :lol:
ja zrobilem DAC na usb, 100dB ma odstep s/n - jak sie da wzmacniacz 100W na full to tez przy glosniku szlychac lekki szum
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bawolekZamieszczone przez amdrtanie ampli tak mają, że nie ma możliwości wybory czy sub jest cz nie - musi być bo bas jest cięty tak czy siak. mam tak w obecnym JVC - to też było gotowe kino z głośniczkami kiedyś. nie sądziłem, że yamaha tak może zrobić, ale widocznie to bardzo tani model.
a same front czy tyl gra bez suba kiepsko....ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19
Skomentuj
Skomentuj