Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zwrotnica, rozmieszczenie elementów

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zwrotnica, rozmieszczenie elementów

Witam

Ponieważ mam słabą wyobraźnię chciałem prosić was abyście mi sprawdzili czy to tak ma wyglądać. Te czarne i zielone kropki mają przedstawiać miejsca lutownicze na listwie montażowej. Porozmieszczałem elementy ale nie jestem do końca pewny czy dobrze. Proszę o sprawdzenie. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Kamil

Zawsze robiłem na pająka a z ta listwą moja wyobraźnia jakoś słabo pracuje.

http://img526.imageshack.us/my.php?i...5201868fy8.jpg
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Wydaje się, że wszystko jest poprawnie.
    Tylko nie wiem po co jest ta zielona kropka między rezystorem 4ohmy i kondensatorem 12uF.

Skomentuj

kondrax, wyglada na to ze wszystko ok :).. mozesz zamienic tak zeby kond 1uF i 15uF lutowac nie do drucikow ale obydwa do listwy w tym samym punkcie itd ale to tylko kwestia gustu, do akustyki nic nie wniesie.

Skomentuj

Dzięki koledzy, nie potrzebnie ten jeden kwadracik zrobiłem zielony miedzy rezystorem a kondensatorem, to miało być tylko miejsce lutowania żeby elementy miały się czego trzymać. A nad tym kondensatorem 1uF to zobaczę jak mi wyjdzie z miejscem na sklejce gdzie go dam.
        Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
        Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

mozesz dac cewki jedna lezaco, druga stojaco - jak beda osie po katem 90stopni to nie beda mialy na siebie wplywu :)

Skomentuj

Czaruję...
          X