Witam! Przymierzam się do zrobienia tych kolumienek i zastanawiam się czy ktoś z Was może eksperymentował z cięciem ich filtrami 12dB, przynajmniej wysokotonowca?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zwrotki do klonów totema - próbował ktoś 2 rząd?
Collapse
X
-
witam,
link do "Biblii" na temat budowy Totem Mite - czytania na pare dni
http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=23573&p=1#k
-
No tak w końcu najprostsze rozwiązania są nalepsze :mrgreen:
Pytałem z ciekawości, sam nie mam pojęcia ani tym bardziej zaplecza żeby w coś takiego się bawić.
Teraz zastanawiam się na temat totemów - z założenia tanie kolumny, oferujące b.dobry stosunek cena/jakość, tylko czy jest sens robić totemy na 2x gdn w kolumnie, fornirować, robić zwrotki na cewkach powietrznych i kondensatorach jantzena? Czy nie mija się to z celem?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mskojonTeraz zastanawiam się na temat totemów - z założenia tanie kolumny, oferujące b.dobry stosunek cena/jakość, tylko czy jest sens robić totemy na 2x gdn w kolumnie, fornirować, robić zwrotki na cewkach powietrznych i kondensatorach jantzena? Czy nie mija się to z celem?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mskojontylko czy jest sens robić totemy na 2x gdn w kolumnie, fornirować, robić zwrotki na cewkach powietrznych i kondensatorach jantzena? Czy nie mija się to z celem?
jak dorwiesz glosniki w takich cenach w jakich byly wczesniej (45zl + 27zl) to mozesz robic. jak drozej to moznaby sie pozadnie zastanowic nad czyms innym
Skomentuj
-
Zrobiłem małe kolumienki gabarytowo zbliżone do mite, na GDN13 tylko zamiast GDWK zastosowałem Seasa i do tego normalniejsza zwrotnica, ale szczerze mówiąc jeśli chcesz tym nagłaśniać coś więcej niż malutki pokój to pomyślałbym o jakimś większym midwooferze no i napewno nie stosowałbym wysokotówki Tonsil-a.
Skomentuj
-
W podobnej cenie jest chociażby 16/50/6, z którego basu jest całkiem dużo, tyle, że sama obudowa wyjdzie większa przez to, że sam głośnik jest dość wielgachny, trochę droższe są W170S, tonsil 17/40 czy nowy stx, chociaż dwóch ostatnich nie słyszałem, tak czy siak nie pchałbym się w 2way na takiej 13tce, a sub szczególnie na tym głośniku chyba tylko podczas oglądania filmów się sprawdzi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mkulW podobnej cenie jest chociażby 16/50/6
jak masz dojscie do tych GDNow za 50zl to daj znac
Zamieszczone przez mskojonkoszt budowy będzie porównywalny z kosztem budowy totemów na 2xGDN - jak będą wypadać te dwie opcje ze sobą w porównainu?
Zamieszczone przez mskojonSłyszałem że kopułka PJ stx'a jest sporo lepsza od tanich tonsili.
jak chcesz brac opcje nr 2 to tylko z vifa
jak kasy brak to bym sie skusil na opcje nr 3
Skomentuj
-
Właśnie brak kasy jest moim głównym wrogiem, a dłużej wytrzymać z kolumnami od wieży nie mogę. Mam jeszcze jedno pytanie. Dostałem od kolegi do naprawy wzmacniacz Unitra PW8010, okazało się że spalony jest bezpiecznik :P Jest w całkiem dobrym stanie, i zastanawiam się czy byłby dobry do napędu opcji numer 3, wzmacniacz ma bodajże 2x20 albo 2x30w
Skomentuj
Skomentuj