Witam !
Z racji tego, że potrzebuję w miarę tanich i dobrych głośników do laptopa, postanowiłem zrobić małe kolumny 1 way na szerokopasmówce. Główne powody, dlaczego jeden "szerokipas" :
-koszty
-brak czasu na ładowanie się w zwrotnice itd.
-w miarę małe rozmiary
-wolę poświęcić czas na kunszt wykończenia
Miałem kilka modeli do wyboru : Tonsil GD10/20/3, ARX 165, ARX 150.
Czytałem kilka artykułów i wyszło na ARX 150. Głównie ze względu na wymiary i podobno lepszą średnicę od wersji 165. Tylko teraz mam kilka kłopotów. Mianowicie :
- jaka wersja
- jaka buda
- wytłumienie
Czy wogóle taka budowa ma sens ? ? ? Bo może macie lepszą propozycję.
Głośniki mają grać naturalnie, nienachalnie, będą stały można powiedzieć prawie koło moich uszu więc nie muszą się "drzeć".
Pozdrawiam !
P.S. Jeżeli macie lepsze propozycje na 1way - piszcie. To nie jest temat zamknięty na jeden pomysł !
Z racji tego, że potrzebuję w miarę tanich i dobrych głośników do laptopa, postanowiłem zrobić małe kolumny 1 way na szerokopasmówce. Główne powody, dlaczego jeden "szerokipas" :
-koszty
-brak czasu na ładowanie się w zwrotnice itd.
-w miarę małe rozmiary
-wolę poświęcić czas na kunszt wykończenia
Miałem kilka modeli do wyboru : Tonsil GD10/20/3, ARX 165, ARX 150.
Czytałem kilka artykułów i wyszło na ARX 150. Głównie ze względu na wymiary i podobno lepszą średnicę od wersji 165. Tylko teraz mam kilka kłopotów. Mianowicie :
- jaka wersja
- jaka buda
- wytłumienie
Czy wogóle taka budowa ma sens ? ? ? Bo może macie lepszą propozycję.
Głośniki mają grać naturalnie, nienachalnie, będą stały można powiedzieć prawie koło moich uszu więc nie muszą się "drzeć".
Pozdrawiam !
P.S. Jeżeli macie lepsze propozycje na 1way - piszcie. To nie jest temat zamknięty na jeden pomysł !
Skomentuj