Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłośnienie podwodne.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nagłośnienie podwodne.

Czy ma ktos informacje na temat nagłaśniania pod wodą, np.basenów. Szukałem w internecie, i nic nie znalazłem. Na ksiażki na ten temat też nie liczę. Potrzbuje to na "projekt" do szkoły.

Spróbuj nagłosnić sobie wanne w domu, basen to to samo tylko że większy i mocniejsze kolumny będziesz musiał wstawić

;-)

Skomentuj

Dźwięk w wodzie rozchodzi się całkiem inaczej niż w powietrzu.

Skomentuj

Tak sobie pomyslalem ze takie kolumny musialy by miec glosniki skierowane w dol (tzn w strone dna) a przed nimi byla by taka komora gdzie w czasie zanurzenia bedzie powietrze... no dobra, fantazjuje :-)

Skomentuj

Tato Muminka, ma racje ale to raczej bedzie strasznie ciezke do wykonania

Skomentuj

dzwiek w powietrzu rozchodzi sie wolniej niz w wodzie wykonanie to do prostej sprawy wystarczylby glosnik w wodoszczelnej obudowie no i on sam tez odorny na wode. Moze suer jakosci by nie bylo ale jakos grac bedzie o ile to mozna nazwac graniem

Skomentuj

A czy zna któś może jakąś stronę z źródłami na ten temat, jakąś teorią?

Skomentuj

Mi przycjodzi do głowy pytanie na co komu nagłośnienie w wodzie.
                Czyżby nowy sposób na łowienie ryb w rzece?

Skomentuj

A nikt z was nie kompał się w rzece??Zanurz się na jednym koncu rzeki a qumpel niech uderzy kamieniem o kamień na drugim koncu-słychać jak cholera.Dzwięk w wodzie rozchodzi się całkiem nieźle-no bo dzwięk to w sumie drgania.

Skomentuj

Takie nagłośnienie, z tego co wiem, stosuje się np. w tańcu synchronicznym w wodzie. Ale ja poszukuję bardziej na temat budowy głośników podwodnych, ich rozmieszczenia itp.

Skomentuj

Czaruję...
                    X