Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

HDS Perrless z Holandii przestroga!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    amdr, no to dokładnie o tym pisałem. Jak znajdziesz firmę w której zwrócą Ci kasę za przesyłki, to gratuluje i gwarantuje że to nie polska firma.

Skomentuj

lklukasz, jak dotąd kupowałem w PL, ale chętnie pomogę coś tam wyskrobać, jeżeli dostanę dowód zakupu oraz fotki. zainteresowani - czekam na priv .
      wasik1989, jest kilka firm, z którymi sie w PL spotkałem, które każą wysłać sprzęt kurierem na koszt odbiorcy (wskazują firmę kurierską), po czm po serwisie sami odsyłają również na swój koszt. Głównie są to firmy z branży komputerowej, coś tam było z AGD. Dodam, że wcale nie chodziło o jakiś drogi sprzęt - ot drukarka raptem niecałe 200zł.

Skomentuj

Zamieszczone przez hol
        wasik1989, jest kilka firm, z którymi sie w PL spotkałem, które każą wysłać sprzęt kurierem na koszt odbiorcy (wskazują firmę kurierską), po czm po serwisie sami odsyłają również na swój kosz
        Na tych zasadach działa np. Monacor, sam się przekonałem.

Skomentuj

i grelton

Skomentuj

To ok, zwracam honor, jednak ja się jeszcze z tym nie spotkałem. W monacorze nie zwrócili mi kosztów wysyłki za to że przysłali mi niewłaściwie wstęgi, i musiałem odesłać je na właśny koszt, tyle że przysłali je z powrotem do mnie na ich koszt. Jest takie prawo, ale jak to w polsce jest, często i gęsto je łamią.

Skomentuj

Zamieszczone przez wasik1989
              Jest takie prawo, ale jak to w polsce jest, często i gęsto je łamią.
              jakie prawo? że sprzedawca ma pokryć koszty? pokaż mi przepis bo z mojej wiedzy wynika, że nie masz racji. czasem firmy dają door-to-door, jak Gainward, ale to tylko i wyłącznie dobra wola producenta.
              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Źle sie wyraziłem, chodziło mi bardziej że mają takie prawo i generalnie jakby nie patrzeć tak powinno być, bo niby z jakiej paki mamy płacić za ich błędy?

Skomentuj

Jest takie prawo. Ale chodzi w nim o zakupy przez internet. Masz prawo zwrócić towar jeśli nie będzie on spełniał twoich oczekiwań. Sprzedający musi przyjąć zwrot. Przesyłka to już twój koszt chyba, że towar jest niezgodny z umową. Jeśli jest-twoje koszta. Ale to jest w Polsce. A nie wiem jak jest w AC. Wyślij meila ze zdjęciami i zapytaj.
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Witam tak sie przypatruję i widzę że dyskusja toczy sie w sprawie gwarancji w AC czy wiadomo coś juz?? Mam od nich głośnik IT MDS12 no i niby MDS były chwalone na forum dlatego sie na niego zdecydowałem ale jednak gdy go rozpakowałem i zamontowałem zauważyłem ze przy głośniejszym słuchaniu jest coś nie tak. Sprawdziłem czy cewka nie przyciera i okazało sie ze po jednej stronie przyciera cewka i to dość mocno a dodatkowo bez problemu całą membranę z cewką można dopchać do nabiegunnika :/ O ile mi wiadomo tak nie powinno być bo przy tej klasie głośnika uderzenie cewką o nabiegunnik powinno byc niemożliwe co niestety u mnie występuje :/ i teraz chce sie dowiedzieć czy to wadliwy głośnik czy jak ??

Skomentuj

Czaruję...
                    X