Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaką zrobić duzą kolumne?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaką zrobić duzą kolumne?

Tak jak w temacie. Mam niskotonowy GDN-32-450-8-SC, śrdniotonowy GDM-14-150-8-SCX, gwizdek GDWK-10-250-8-AKX i jaką dać pod to zwrotke? :neutral:

Zlec komus projekt zwrotki i tyle. A tak wogole to sam dobierales te glosniki? masz czym to napedzic?

Skomentuj

Głośniki sam dobierałem. kto sie zajmuje robieniem zwrotnić ? tylko nie jakiś szajs. Wzmaka jeszcze nie mam z tym sie nie pali. A jakie duze mają być tekolumny? bo nie wiem jak to obliczyć a te programy to jakieś do lamusa są nic s tego Winisd nie rozumiem. Mógł by mi ktoś to obliczyć na stronie http://www.stx.pl/ są parametry tych głośników bo tam je kupowałem. Z góry dzięki za pomoc!!!!!!

Skomentuj

a programy są ok, tylko lamus ich używać nie potrafi ;p jaki problem wklepać parametry rozróżniając metry, centymetry i milimetry?

głośniki dobrane niemal losowo, może komuś się zechce robić zwrotnicę, pytaj yoshi'ego na przykład.
        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
          może komuś się zechce robić zwrotnicę, pytaj yoshi'ego na przykład.
          musialbys mu sporo zaplacic za zwrotnice do tego ;]
          timons, wysil sie troche i poczytaj o podstawach. to juz kolejny taki temat i niemam sily ciebie "nawracac"

Skomentuj

Masz już te głośniki kupione? Czemu akurat takie? Przecież one się kupy nie trzymają...

Skomentuj

Poszukaj sobie w Własnych konstrukcjach coś dla siebie i to po prostu skopiuj myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie, bo masz wszytko podane na tacy wymiary, strojenie, głośniki, zwrotki itd itd

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław
                Masz już te głośniki kupione? Czemu akurat takie? Przecież one się kupy nie trzymają...
                nie muszą się trzymać...basowy ma być wielki żeby ziomale zazdrościli a reszta jak najtańsza :lol:

Skomentuj

sorki ze sie wtryniam w temat ale nie bede zakladal nowego..jak taki glosniczek spisalby sie do suba na takie male imprezki? :) do jakiej wielkosci pomieszczen sie nadaje njalepiej? i co by mogl zrobic z moim pokojem 17m kwadratowych? hehe ;p nie mialem okazji go posluchac dlatego pytam ;p

Skomentuj

Irek miał mniejszego brata, ale o opinie oczywiście nie idzie się doprosić szanownego Miszcza.

Skomentuj

chce zrobic suba na tym cudzie na jakims mocnym panelu..szukalem troche opini o nim i praktycznie nic nie znalazlem :(

Skomentuj

Zamieszczone przez slipknot1989
                        chce zrobic suba na tym cudzie na jakims mocnym panelu
                        mocny panel to koszt 300-500zl. wydajac tyle na panel nie uzywalbym glosnika za 100zl tylko odrazu czegos lepszego ;]

Skomentuj

Pawel S. jestem swiadomy ceny panelu moglbys podac kilka przykladow glosnikow duzej mocy, dobrej srednicy i wysokim Spl ;D bo aj sie nie orintuje ;p

Skomentuj

slipknot1989, ale w 17m2 chcesz pakowac panel za 500zł 300W :)? Do suba? Przeciez tam nie bedzie sie dalo wytrzymac w ogole.. troche bez sensu..

Skomentuj

chociazby mivoc XAW310 :P

Skomentuj

n_omyzs to bedzie sub na takie male imprezki..a ztym pokojem to napisame tak z ciekawosci co z nim bedzie sie dzialo
                                Zamieszczone przez Pawel S.
                                chociazby mivoc XAW310
                                a jaka by musiala byc buda do teogo mivoka troche rozmiar budy mnie przeraza :razz:

Skomentuj

ok 50 litrow bedzie OK. jak na 12" to wcale nie duzo
                                  nawet ktos na forum mial sprzedawac calego suba nie wykonczonego bo sie okazal za mocny dla niego :lol:

Skomentuj

to naprawde nie duzo a nie orientujesz sie kto go chcial sprzedac? :mrgreen:

Skomentuj

jak sie odezwie to dam znac. ale do sprzedazy byl caly sub wiec 500-600zl jak nic

Skomentuj

normalnie tez by mnie gdzies kolo tego wynioslo a nie orientujesz sie mniej wiecej w canach paneli u Irka?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X