Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tanie głośniki szerokopasmowe do obudowy tubowe (niekoniecz)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie skrzydełka? Opisz to dokładniej, daj jakiś rysunek, interesuje mnie to. mój GG to 133133 ale jak coś to ślij na maila slowking@tenbit.pl

Skomentuj

na wczesniejszym poscie "kolumny tubowe" jest links do dokladnuch zdjec i jest wszystko opisane

Skomentuj

Wiem, ale skrzydełek nie rozumiem. Na kolumny tubowe patrze już od 2 miesięcy, ale mało tego jest po polsku i obszernie i po angielsku nie ma. A tu ktoś na forum zrobił...
        O sorry nie zauważyłem.

Skomentuj

->reoddai

Jak to nie - nawet w planach na stronie Fostexa jest opcja uzupełniania szerokopasmowców tzw. supertweeterem - głośnikiem odtwarzającym najwyższe pasmo częstotliwości, których nie pokrywa szerokopasmowiec. Dodatkowo supertweeter zapewniaja lepsze charakterystyki kierunkowe. Poza tym szerokopasmowiec pozostaje niczym nie odcięty, supertweeter na pojedynczym kondensatorze - zniekształcenia fazowe są minimalne. A jeszcze subwoofer na dole i można hulać. Stoi takie coś na obudowie - walec z nóżkami po bokach - można sobie przesuwać w tył i w przód. ;-)
          Link nr 1:
          http://www.solen.ca/pics/fostex/fe206e_enc.pdf
          Link nr 2:
          Przewijaj topic do postu santadoga - będzie zdjęcie tych tubek
          http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...at=12702&p=2#k

->Spacestar

Przecież nie napisałem, że mam tuby. Ta Tesla się tak nadaje do tuby, jak Tonsil Zeus do kuchni (Qts 1,27) - to idealne parametry do obudowy otwartej - i to w niej mam te skrzydełka, a nie w tubie. Skrzydełka w odgrodzie zwiększają odległość pomiędzy przednią i tylną stroną głośnika. Nie wiem, czy dobrze się rozumiemy - odgroda - płaska decha - ma skrzydełka na bokach, żeby się nie przewróciła i żeby bas był trochę niższy. A o tej odgrodzie napisałem, bo w cytacie powyżej jest wspomniane, że Tesle się nadają do obudowy otwartej - czyli odgrody.

Skomentuj

A mi sie nie chcialo jechac na Audio Show. Ale zaluje bo przedewszystkim przegapilem nowosci Tonsila. A Tonsil z tego co pamietam drugi raz pokazal sie na AudioShow.
            Moze koledzy co byli powiedza czym Tonsil zablysnal?

Skomentuj

TOnsil - Kino domowe bardzo średnie
              ale pokazał też monitory studyjne TLC - podobno wypas,
              choć nie miałem okazji ich słuchać, bo jak się okazało był schowane gdzieś za drzwiami i można słuchać ich było jakimś dziwnym trafem..........

to tyle z tonsilu

Skomentuj

Czaruję...
              X