Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX PJ VS SC10N

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

PJtka bym sie też nie zachwycał imo to denny głośnik

Skomentuj

wiadomo ze ten visaton to nie zadna rewelacja ale w tej cenie nie ma lepszego a PJ to tak jak Yoshi_80 powiedzial nic ciekawego

Skomentuj

A AK albo AKX?

Skomentuj

wiedzialem ze Yoshi to napisze :wink:

Skomentuj

PJtka bym sie też nie zachwycał imo to denny głośnik
            Może dla Ciebie nie ale dla mnie stx PJ do 100 zł jest najlepszym wyborem a ten Visaton SC10N to poziom tonsila nieco wyżej od najgorszej na rynku ARV tesli.

Każdy ma prawo do swojej oceny jak chociażby urody, jeden woli smukłe blondynki inny brunetki z mordą jak sum.

Skomentuj

Dlatego porownujac glosniki porownuje sie cene i uzyta technologie a nie tylko wrazenia odsluchowe ktore sa zalezne od gustu i samej aplikacji. Wiele czesci w glsoniku nie ma wplywu na brzmienie a podnosi znaczaco cene co jest nie bez znaczenia bo wyglad glosnika tez sie liczy.
              PJ-ka STX-a ma dobra cewke dlatego jest niezawodna a przy tym tania, jest tez mozliwe wykonanie do niej frontu dowolnego ksztaltu. Jedyna wada to podbicie na koncu pasma (podobne do arv-ki) co daje dosc ostre brzmienie choc lagodniejsze niz arv-ka. W tej kategorii cenowej chyba nic lepszego sie nie znajdzie. Alpiard jest tanszy i ladniejszy tylko ze wogule nie gra.

Skomentuj

Jeszcze są niby te missiony... Za 8zł za sztukę to naprawdę warto. Tylko przydały by się jakieś pomiary bo w tym momencie opieram się tylko o wrażenia słuchowe...

Skomentuj

PJtka jest dokładnie tyle warta ile kosztuje. Doszukiwanie się u nich jakiś super właściwości jest bez sensu. Jak za ok 20 zł to jest dobry głosnik bo tak na prawde za mniejsze pieniadze juz się nie kupic nic co będzie jako tako grać i wyglądać. Porównywanie PJtki do głosników do 100zł jest grubym nieporozumieniem bo za 98zł jest np vifa dx25 i trzeba być głuchym zeby stwierdzić ze stx gra lepiej bo nie gra, przykładów moznaby znaleźć wiecej.
                  Mi po prostu sposób brzmeinia PJtki nie przypadł zupełnie do gustu i uważam, że wiekszość tonsili zagra od niej lepiej. Zaletą tego głośniczka jest jedynie cena .

Skomentuj

Yoshi_80 to zależy co dla ciebie oznacza słowo "gra lepiej". "Gra lepiej" to dla mnie(i pewnie nie tylko) pojęcie względne. A Twoja wypowiedź jest tego najlepszym dowodem.

Skomentuj

A jak sie sprawują te missionki za 8 pln z allegro???

Skomentuj

Zamieszczone przez jamess8
                        Yoshi_80 to zależy co dla ciebie oznacza słowo "gra lepiej".
                        Wystarczy, że nie bedzie kłuć po uszach przy i tak dość mocnym wytłumieniu kopułki i już będzie lepiej niż PJ . PJ dodatkowo to zupełna suchość brzmienia, istna sachara, zero jakiegoś wybrzmienia czy polotu tak jakby walnać w pusty a pełen garnek, jeden zadzwięczy harmonicznymi a drugi wyda krótki bezkształtny dzwięk. Przy dobrej kopułce słuchać taki mikroklimat wysokich tonów, nasycenie detalami, przy PJ wszystko jest ciosane siekierą tak, że czasem miałem wrażenie umykania makrodetali.
                        Czy taka ocena wystarczy ?
                        Dlatego uważam ze porównywanie PJtki do czegokolwiek jest bez sensu. Za 20 zł pewnie sie nic lepszego nie kupi bo wchodzimy w sferę totalnego guano z chin przy których PJ wyglada już jak HI END nawet bez koniecznosci grania. W druga strone tym bardziej nie ma sensu sie posuwać i porównywać do kopułek kilkukrotnie droższych szczególnie tych z okolicy 100zł bo trzeba być głuchym zeby nie słyszeć róznicy miedzy PJ a vifa DX .

Jeżeli dla ciebie PJ gra dobrze to ja ci nie bronię go słuchać :).

Skomentuj

PJ dodatkowo to zupełna suchość brzmienia, istna sachara, zero jakiegoś wybrzmienia
                          Mam dokładnie odwrotne zdanie to znaczy brak harmonicznych to ma vifa dx w porównaniu do pj stx a (druga harmoniczna)
                          więc napiszę zgodnie z filozofią Yoshego, że trzeba być głuchym żeby nie usłyszeć tej różnicy.

Yoshi! Możemy tak w ogóle mieć inne zdanie od Twojego?
                          Zwrotnice twojego projektu są prze pare osób mocno zjechane a to chyba rzuca oczywisty cień na Twój "doskonały" a raczej mocno odstający gust od oczekiwań innych, i nie mów, że są to inaczej słuszący bo po ostanich Twoich wypowiedziach, śmem zaryzykować stwierdzenie, że głuchniesz tak jak każdy ale Ty w zaskakującym tempie.

Skomentuj

Z tak fachową wypowiedzią aż trudno polemizować, widać nawet nie rozumiesz tego co napisałem i pewnie nie słyszałeś nigdy dx'a. Oczywiście mozesz mieć inne zdanie tylko bronisz tego głosnika jakby ci za to w stxie płacili a może jesteś fanboyem stx'a ? :lol: . A może nie możesz przeboleć straty, że umoczyłeś 20 zł na głośnik :mrgreen:

Dziwne, że ja tego zjechania moich zwrotnic nie widziałem, widać wszystko dzieje sie potajemnie poza moimi plecami. Widać wszystkie owe zwrotnice były tak daremne ze nikt nawet nie próbował sie do mnie zgłosić z sugestią poprawki :lol:. A może te zjechania to własnie w twojej głowie powstały :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Kowalski Eryk 1
                              Yoshi! Możemy tak w ogóle mieć inne zdanie od Twojego?
                              Zwrotnice twojego projektu są prze pare osób mocno zjechane a to chyba rzuca oczywisty cień na Twój "doskonały" a raczej mocno odstający gust od oczekiwań innych, i nie mów, że są to inaczej słuszący bo po ostanich Twoich wypowiedziach, śmem zaryzykować stwierdzenie, że głuchniesz tak jak każdy ale Ty w zaskakującym tempie.
                              Prosze sobie darowac personalne wycieczki a gust i sluch muzyczny kazdy ma inny i nikt nikogo do niczego nie zmusza. Kazdy ma prawo napisac to co mu sie bardziej w dzwieku podoba a jesli wiekszosc ludzi sie z tym zgodzi to mozna powiedziec ze mamy jakas obiektywna opinie.

Porownanie glosnika taniego z drozszym ma zazwyczaj wtedy miejsce gdy tani dorownuje jakosciowo drogiemu. Gdyby PJ-ke produkowal peerless to nie wiemy jaka cene u nas by mial ten glosnik. Haj-end to to nie jest ale nikt tego nie oczekuje. Kazdego glosnika mozna sluchac i znalezienie lepszego wcale nie wiaze sie od razu z wymiana obecnie posiadanych.

Skomentuj

Czaruję...
                              X